Vlieg met ons mee!

De eerste editie van onze ballonwedstrijd in mei 2013 was een schot in de roos!

Zie de resultaten ervan hier !

Daarom willen we dit graag nog eens overdoen tijdens onze volgende opendeurdagen op 11 en 12 oktober 2014. Wil je ook graag “iets” de lucht in sturen aan een weerballon, dan is dit je kans!

De ballonnen worden gevuld met waterstof en hebben een diameter van zo’n 1.5 tot 2m. Met een maximale massa van 2 kg kan zo’n weerballon een hoogte van meer dan 30 km bereiken! Daar is de lucht al zo ijl – 99% van de atmosfeer bevindt zich onder jou - dat de hemel zwart kleurt, de aarde blauw en zelfs de kromming van de aarde heel goed zichtbaar is.

Droom je ervan dit op de gevoelige plaat vast te leggen? Lijkt dit voor jou het ideale laboratorium voor een experiment? Wil jij het effect van deze barre omstandigheden op één of ander voorwerp testen? Laat het ons weten! Want aan één van de gelanceerde weerballonnen kan jouw toestel, instrument of voorwerp de lucht in gaan! Na een vlucht van ongeveer 2 uur zal het met een parachute een zachte landing maken, ergens in België of in één van onze buurlanden. En wie weet mag je je experiment wel toelichten voor de camera’s!

Zie de reportage van De Redactie

Download onderstaand inschrijvingsformulier en bezorg het ons via e-mail (infometeo@meteo.be) vóór 24 september 2014. Vanzelfsprekend moeten alle voorstellen in overeenstemming met onderstaand wedstrijdreglement zijn. Een jury van enkele experten van het KMI zal je voorstel beoordelen op haalbaarheid, originaliteit, innovatie en gewicht. Aangezien we op de opendeurdagen van 11 en 12 oktober deze keer extra veel demonstraties van ballonlanceringen plannen, is de kans zeer reëel dat jouw voorstel erbij is. Ten laatste op 26 september weet je of jij één van de gelukkigen bent. Succes!

Meer weten over het wetenschappelijk onderzoek van het KMI met behulp van weerballonnen?
http://ozone.meteo.be/meteo/view/en/1550381-Soundings.html


Meer weten over onze jaarlijkse ballonwedstrijd? http://www.asgard-balloons.webs.com

 

Inschrijvingsformulier ballonwedstrijd 2014

Wedstrijdreglement ballonwedstrijd 2014

  • 8814516831_9dc2e989af_o.jpg
  • 8938774486_e897533b7e_o.jpg
  • jef_peilingballon.jpg
  • jeroen.de.backer.2.jpg
  • jeroen.de.backer.3.jpg
  • jeroen.de.backer.7.jpg
  • jeroen.de.backer.11.jpg
  • luchtfoto.jpg
1 2 3 4 5 6 7 8