Verwachtingen - weerbericht

12°

10°

3-2 Bft

Samengevat weerbericht

Vanavond nog tijdelijk wat lichte regen in het oosten, daarna overal droog met brede opklaringen. Het kwik daalt tot rond 10 graden.

Morgen eerst mooie opklaringen. In de loop van de dag meer bewolking met mogelijk een spatje regen. Maxima rond 19 graden.

Vanaf dinsdag wordt het licht wisselvallig. Meestal is het droog met opklaringen, maar af en toe kan er wat lichte neerslag vallen. Met maxima rond 20 graden is het wel zacht.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen maandag

Vanavond regent het hier en daar nog in het oosten van het land, maar algauw wordt het overal droog met brede opklaringen. Het kan wel nevelig worden en vooral in het oosten en het zuidoosten van het land zijn ook lage wolken en mist mogelijk. De minima liggen tussen 5 en 8 graden in de Ardennen en tussen 8 en 12 graden in Laag-België. De matige wind uit zuidwest tot west wordt zwak uit de zuidwestelijke sector.

Maandag, zijn er, na het optrekken van het ochtendgrijs, eerst nog mooie opklaringen. In de loop van de dag komt er tijdelijk meer bewolking en in de kustregio is daarbij een enkel buitje mogelijk. De maxima liggen tussen 15 en 19 graden, bij een zwakke wind uit veranderlijke of zuidwestelijke richtingen.

Maandagavond en in de nacht van maandag op dinsdag worden de opklaringen breder, maar op veel plaatsen kunnen dan nevel, mist of lage wolken gevormd worden. De minima liggen tussen 5 en 11 graden, bij een zwakke veranderlijke wind, die later vooral voor de zuidelijke sector kiest.

Algemene luchtgesteldheid

Een zwakke storing, verbonden aan een complexe lagedrukzone tussen Groenland en het Europese vasteland, verlaat begin deze nacht ons land richting Duitsland en wordt gevolgd door koelere lucht vanuit het westen tot zuidwesten. Maandag wordt ons weer gunstig bïnvloed door een hogedrukwig die zich boven West-Europa ontwikkelt.


update van zondag 22:01