Verwachtingen - weerbericht

14°

13°

2-3 Bft

12°

10°

Samengevat weerbericht

Vanavond wisselen opklaringen af met wolkenvelden. In de oostelijke landshelft vallen tijdelijk nog enkele buien. Vannacht neemt de bewolking toe en op het einde van de nacht is er al lichte regen of motregen mogelijk in het westen. Minima van 9 tot 14 graden.

Maandag is het vaak bewolkt met soms lichte regen of motregen. 's Namiddags komen er opklaringen, maar dan is er kans op een bui. De maxima liggen rond 20 graden.

De rest van de week blijft het wisselvallig met soms regen of buien, maar ook lange droge perioden. De maxima liggen steeds rond 20 graden.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen maandag

Vanavond is er in het binnenland nog kans op buien. Tijdens het eerste deel van de nacht wordt het droog met soms opklaringen. Later wordt het vanaf het westen zwaarbewolkt of betrokken. Op het einde van de nacht is er in de westelijke helft van het land al kans op lichte regen of motregen. De minima liggen tussen 9 en 14 graden. De zwakke tot matige wind krimpt van westzuidwest naar zuidwest.

Morgen is het zwaarbewolkt met vanaf het westen soms lichte regen of motregen. In de loop van de namiddag wordt het meer wisselend bewolkt en vooral in het noorden kan de neerslag dan intenser worden. De maxima liggen tussen 15 en 20 graden. De wind waait matig, eerst uit het zuidwesten en later ruimend naar het westen tot het westnoordwesten.

's Avonds vallen er vooral in het zuidoosten nog enkele buien.'s Nachts wordt het meestal droog. Maar er kunnen dan lage wolken, lokale nevel of mistbanken opduiken. De minima liggen tussen 9 en 13 graden. De wind wordt zwak en krimpt naar het zuidwesten.

Algemene luchtgesteldheid

Vanavond zorgt een koude luchtbel in de hoogte nog voor buien in het oosten van het land. Komende nacht trekt die koude lucht weg, waardoor we tijdelijk droger weer krijgen.
Morgen trekt een storing, verbonden aan een IJslandse depressie, van west naar oost over ons land. Vochtige en wat zachtere maritieme lucht zal over ons land stromen.
De neerslag zal meestal licht zijn, al kan in de loop van de namiddag de intensiteit toenemen door wat onstabiliteit in de atmosfeer.


update van zondag 22:01