Verwachtingen - weerbericht

14°

17°

3-4 Bft

18°

14°

16°

Samengevat weerbericht

Deze ochtend is er nog tijdelijk kans op een bui in het zuidoosten van het land.

Overdag is het overal droog met zonnige perioden en stapelwolken die later kunnen uitspreiden. De maxima van 14 tot 18 graden zijn gevoelig lager dan de vorige dagen.

Dinsdag neemt de bewolking toe en vooral in het noordwesten is wat lichte regen mogelijk. De maxima liggen rond 17 graden.

De rest van de week blijft het wisselvallig en wordt het nog enkele graden frisser.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Deze ochtend verlaten de laatste buien het zuidoosten van het land.
Het wordt overal droog met zonnige perioden en stapelwolken die overdag kunnen uitspreiden. In de namiddag komen er stilaan meer sluierwolken.
De maxima, tussen 13 of 14 graden aan zee of in de Ardennen en 17 of 18 graden in de Kempen, liggen gevoelig lager dan de vorige dagen.
De wind waait matig en aan zee af en toe vrij krachtig uit westelijke richtingen.Deze avond is het droog met brede opklaringen en sluierwolken. In de loop van de nacht wordt het stilaan zwaarbewolkt in het noordwesten. De minima liggen tussen 4 graden in Hoog-België en 9 of 10 graden aan zee. De wind waait meestal matig uit westzuidwest, krimpend naar zuidwest.

Algemene luchtgesteldheid

Een zwak koufront, verbonden aan een depressiekern tussen IJsland en Noorwegen, verlaat deze ochtend het zuidoosten van het land. Geleidelijk komt zo het hele land terecht in frissere en licht onstabiele maritieme lucht. Dankzij een zwakke mobiele wig blijft het echter zo goed als droog.
Op het einde van de nacht bereikt een golvende storing het noordwesten van het land.


update van vandaag 09:01