Verwachtingen - weerbericht

15°

17°

2 Bft

16°

15°

16°

Samengevat weerbericht

Deze nacht kunnen er nog enkele buien vallen in het oosten van het land. Daarna wordt het overwegend droog met vorming van lage wolkenvelden, nevel of mist. Minima van 13 tot 18 graden.

Zondag is het eerst grijs en nevelig. Overdag blijft het nog onstabiel in het uiterste oosten met kans op een bui, eventueel met een donderslag. Elders is het meestal droog met afwisselend brede opklaringen en wolkenvelden. Maxima van 22 tot 27 graden.

Volgende week wordt de warme en onstabiele lucht naar het oosten verdreven. Het wordt geleidelijk minder warm met zon en wolken. En af en toe valt er nog een bui.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen zondag

Vanavond zijn er nog lokale buien in het oosten van het land. Vannacht neemt de buienkans geleidelijk af. Er blijft echter veel lage bewolking en het wordt nevelig. In het westen kan er bij opklaringen mist gevormd worden. Het is een vrij zachte nacht met minima tussen 13 en 18 graden. De noordwestenwind wordt meestal zwak en krimpt in het westen naar west tot zuidwest.

Morgen is het op de meeste plaatsen eerst grijs met nevel of mist. In de loop van de dag komen er geleidelijk zonnige perioden. In het uiterste oosten van het land verwachten we nog lokale buien en kans op een donderslag. Elders blijft het meestal droog. De maxima schommelen rond 22 of 23 in de Ardennen, rond 24 graden aan zee en tussen 24 en 27 graden elders, bij een zwakke tot soms matige wind uit west-zuidwestelijke tot west-noordwestelijke richtingen.

Zondagavond en -nacht wordt het meestal droog met bredere opklaringen. Op sommige plaatsen is er vorming van nevel of een mistbank. Op het einde van de nacht komen er lage wolkenvelden in het westen van het land. De minima liggen tussen 11 en 16 graden. In de kuststreek neemt de wind toe naar matig.

Algemene luchtgesteldheid

Een onweersgebied met warme en onstabiele lucht strekt zich uit over Duitsland, Oost-Frankrijk en het oosten van ons land.

Anderzijds zorgt een uitloper van het Azorenhoog geleidelijk voor stabilisatie vanaf het westen.


update van zaterdag 22:01