Verwachtingen - weerbericht

0-1 Bft

Samengevat weerbericht

Vannacht nu en dan wat lichte regen of motregen, geleidelijk ook mistig. Minima van 5 tot 8 graden.

Morgen veel bewolking en kans op wat motregen maar de meeste tijd toch droog bij maxima van 10 tot 14 graden.

De rest van de week droog en stabiel herfstweer met ochtendgrijs dat zeer moeizaam of helemaal niet verdwijnt. Maxima van 10 tot 15 graden naargelang de opklaringen.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen dinsdag

Vannacht blijft het overwegend zwaarbewolkt met kans op wat lichte regen of motregen bij tussenpozen. De kans hierop is een stuk kleiner in het noordwesten waar zelfs enkele opklaringen mogelijk zijn. In de loop van de nacht wordt het ook mistig. De minima liggen tussen 6 en 8 graden, en het wordt vrijwel windstil.

Dinsdag blijft het overwegend zwaarbewolkt en grijs met kans op wat motregen maar veelal is het droog. In het westen is de kans hiertoe gering en verschijnen er in de loop van de dag meer opklaringen. De maxima liggen tussen 10 en 14 graden. De wind is zwak en veranderlijk.

Dinsdagavond en in de nacht van dinsdag op woensdag wordt het droog. In het westen worden de waarschijnlijk opklaringen breder maar vormt zich later dan mist. In het oosten blijft het overwegend zwaarbewolkt met nevel of mist. Het koelt af tussen 4 en 8 graden. De wind blijft zwak uit veranderlijke richtingen, aan zee eerder uit oost tot zuidoost.

Algemene luchtgesteldheid

Onder impuls van een strakke zuidwestelijke straalstroom sleept vanavond en volgende nacht een golvende storing over het oosten ons land. In de loop van de nacht verlaat ze ons land richting Duitsland maar de onderste luchtlagen bevatten nog veel vocht en ook nog de restanten van een zwakke storing wat leidt tot veel bewolking en eventueel motregen.


update van maandag 22:01