Verwachtingen - weerbericht

17°

17°

3-2 Bft

17°

13°

15°

Samengevat weerbericht

Deze avond en tijdens het eerste deel van de nacht is het op de meeste plaatsen rustig en droog met brede opklaringen. Later neemt de bewolking toe vanaf de kust en kunnen er in het westen enkele buien vallen. Minima van 12 tot 17 graden.

Maandag is het frisser en wisselvallig met kans op enkele buien. In de namiddag wordt het droger en zonniger vanaf de kust. Maxima rond 22 graden.

Van dinsdag tot vrijdag rustig en zonnig zomerweer met hooguit enkele wolkenvelden in de namiddag. Maxima rond of iets boven 25 graden.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen maandag

Deze avond en tijdens het eerste deel van de nacht is het overwegend droog met brede opklaringen. In het westen verschijnen er vrij snel wolkenvelden die zich na middernacht landinwaarts uitbreiden. In de noordwestelijke landshelft en vooral in de kuststreek kan er op het einde van de nacht een eerste bui vallen. De minima liggen tussen 12 of 13 graden op de Ardense hoogten en 17 graden in het westen. De wind wordt zwak tot matig uit westelijke tot zuidwestelijke of veranderlijke richtingen. Aan zee blijft hij matig en ruimt hij naar noordwest op het einde van de nacht.

Maandag is het wisselend tot soms zwaarbewolkt met kans op enkele buien die zich geleidelijk verplaatsen van west naar oost. In het noordoosten is een enkele donderslag mogelijk. Vanaf het westen wordt het in de loop van de dag droger. Eerst blijft het nog wisselend bewolkt, later komen er brede opklaringen in het westen en het centrum. In het zuidoosten blijft het wisselvallig tot de avond. Het is gevoelig frisser met maxima tussen 18 en 23 graden. De wind waait zwak tot matig en ruimt van west tot zuidwest naar noordwest.

Maandagnacht wordt het overal droog met brede opklaringen en sluierwolken. Aan zee en ten zuiden van Samber en Maas blijft het gedeeltelijk bewolkt. De minima liggen tussen 9 en 14 graden bij een zwakke wind uit noordwestelijke en later veranderlijke richtingen.

Algemene luchtgesteldheid

Tussen een lagedrukkern die zich verplaatst van Denemarken naar de Oostzee en een hogedrukgebied ten zuidwesten van de Britse Eilanden wordt frissere en nog af en toe gestoorde of onstabiele zeelucht over onze streken aangevoerd. Vanaf maandagnamiddag zorgt een uitloper van dat hogedrukgebied in de richting van de Noordzee voor een weersverbetering.


update van zondag 22:01