Verwachtingen - weerbericht

3-4 Bft

Samengevat weerbericht

Vandaag vooral over het noorden, het noordoosten en in de Ardennen enkele buien, in de Hoge Venen aanvankelijk een paar sneeuwbuien. Maxima van 2 tot 8 graden.

Dinsdag in de meeste streken droog met opklaringen bij maxima van 1 tot 8 graden. Woensdag overwegend droog met, na het ochtendgrijs, opklaringen en maxima rond 5 graden.

Donderdag en vrijdag soms brede opklaringen met lokale lage wolken. Koud: donderdag maxima rond 3 graden in het centrum en vrijdag nog iets kouder. Algemene nachtvorst.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Vandaag wordt het gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt met nog enkele buien. De kans op buien is het grootst over het noorden, het noordoosten en in de Ardennen. In de Hoge Venen vallen er buien van smeltende sneeuw of sneeuw. De maxima schommelen tussen 2 en 8 graden. De westen- tot westnoordwestenwind waait matig. Aan zee is de noordwestenwind aanvankelijk soms vrij krachtig.Vanavond en volgende nacht verwachten we wolkenvelden en soms brede opklaringen. Het is dikwijls droog, maar een paar plaatselijke buien van regen of smeltende sneeuw blijven nog mogelijk. In de Ardennen gaat het om enkele sneeuwbuien. Vooral in de zuidelijke landshelft kunnen er lokale ijsplekken voorkomen. De minima schommelen tussen 0 en -2 graden ten zuiden van Samber en Maas en tussen 0 en +3 graden ten noorden ervan. Aan de kust liggen de minima rond 6 graden. De westenwind waait zwak tot matig. Aan zee is de noordwestenwind matig.

Algemene luchtgesteldheid

Tussen een lagedrukkern boven de Baltische Zee en een hogedrukgebied boven de Golf van Biskaje en het westen van Frankrijk wordt onstabiele lucht van polaire oorsprong naar ons land gevoerd.


update van vandaag 09:01