Verwachtingen - weerbericht

3-4 Bft

-1°

Samengevat weerbericht

Vanavond meestal droog. Later vannacht buien vanaf het westen en het zuidwesten: ten noorden van Samber en Maas buien van smeltende sneeuw, ten zuiden ervan sneeuwbuien. Minima van -1 tot +3 graden.

Vrijdag droge perioden en buien, op de hoogten van smeltende sneeuw of sneeuw. Ook enkele opklaringen. Maxima van 0 tot 6 graden.

Zaterdag wisselend bewolkt met soms winterse buien. Over het westen later droger. Zondag vaak droog bij maxima rond 5 graden in het centrum.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen vrijdag

Vanavond is er eerst nog kans op enkele lokale buien, vooral dan in het zuidoosten van het land. Afhankelijk van de hoogte gaat het om buien van regen, smeltende sneeuw of sneeuw. In het begin van de nacht wordt het meestal droog en verschijnen er vooral in het westen opklaringen. Tijdens het tweede deel van de nacht neemt de bewolking opnieuw toe, gevolgd door buien vanaf het zuidwesten en het westen. Aan zee gaat het wellicht om regenbuien en in Laag- en Midden-België om buien van smeltende sneeuw. Ten zuiden van Samber en Maas vallen er sneeuwbuien. De minima schommelen van -1 tot +3 graden bij een matige wind uit zuid tot zuidwest.


Vrijdag is het opnieuw wisselvallig met droge perioden, eventueel met een aantal opklaringen, en soms regenbuien. In Hoog-België vallen de buien nog steeds als smeltende sneeuw of sneeuw. We krijgen maxima van 0 graden in de Hoge Venen tot 6 graden aan de kust. In het centrum klimt het kwik tot 5 graden. Er waait een zwakke tot matige wind uit zuid tot zuidwest, ruimend naar west tot noordwest. Aan zee ruimt de matige westenwind naar het noorden tot het noordwesten.Vrijdagavond is er nog kans op regenbuien, vooral in het noordwesten van het land. Elders is het bewolkt en tijdelijk droger. In de loop van de nacht komen er nieuwe regen- en winterse buien vanuit de Noordzee. Tegen de ochtend valt er soms wat lichte sneeuwval op de hoogten. We krijgen minima van -1 tot +2 graden ten zuiden van Samber en Maas en waarden tussen 2 en 5 graden elders. De wind is zwak tot matig uit west tot noordwest. Aan de kust waait hij uit het noorden en later uit het noordwesten.

Algemene luchtgesteldheid

Een complexe lagedrukzone boven de Noordzee verplaatst zich naar het zuiden van Scandinavië. Zij voert nog steeds buien naar ons land, vooral dan naar het zuidelijk deel. Op de hoogten gaat het om sneeuw, elders om regen of smeltende sneeuw. De nulgradengrens bevindt zich momenteel op een hoogte van 500 m.


update van vandaag 17:01