Verwachtingen - weerbericht

18°

16°

3-2 Bft

16°

13°

14°

Samengevat weerbericht

Vanavond nog enkele buien in het noordoosten, later rustig en droog. Tegen de ochtend zwaar bewolkt met lokaal nevel en mist. Minima tussen 12 en 18 graden.

Morgen eerst ochtendgrijs, later toch vaak zwaarbewolkt maar droog met maxima tot 25 graden.

Donderdag warm, met temperaturen tot lokaal 29 graden en meestal zonnig, gevolgd door meer bewolking en buien met lokaal onweer.

Vrijdag en tijdens het weekend droog en zonnig.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen woensdag

Vanavond verlaten de laatste buien het oosten van het land en krijgen we aanvankelijk wisselend bewolkt, maar droog weer. Tijdens het tweede deel van de nacht komen opnieuw meer lage wolkenvelden opzetten en kan er lokaal nevel of mist gevormd worden. De minima liggen tussen 12 en 18 graden bij een zwakke tot matige zuidwestenwind.Morgen begint op de meeste plaatsen zwaarbewolkt, met lokaal ook nevel of mist. De bewolking blijft hardnekkig en lokaal kan er zelfs een spatje neerslag vallen, maar gaandeweg komen er enkele opklaringen. We verwachten maxima tussen 20 of 21 graden in Hoog-België en aan de kust en 23 tot 25 graden in Laag- en Midden-België. Er waait een matige westzuidwestenwind.Woensdagavond komen er plaatselijk brede opklaringen maar elders kan de lage bewolking blijven hangen. De minima liggen tussen 9 graden op de Hoge Venen en 17 graden aan zee, bij een meestal zwakke wind uit zuidwestelijke of veranderlijke richtingen.

Algemene luchtgesteldheid

Een uitloper van het Azorenhoog zorgt voor meestal droog weer. Zwakke storingen die van de Britse Eilanden over onze streken trekken zorgen voor veel bewolking.


update van dinsdag 22:01