Verwachtingen - weerbericht

3-4 Bft

-2°

Samengevat weerbericht

Vannacht afwisselend wolken en opklaringen, met temperaturen tussen -2 en 6 graden bij een matige wind uit het zuiden tot zuidwesten.

Donderdag en vrijdag afwisselend wolken en opklaringen en overwegend droog.

Tijdens de nacht van zaterdag op zondag trekt een zwakke regenzone over het land. De temperaturen veranderen weinig.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen donderdag

Vanavond en vannacht blijft de hoge en middelhoge bewolking aanwezig. In het uiterste zuidoosten van het land verwachten we weinig wind, waardoor lokaal aanvriezende mist gevormd kan worden. De minima liggen tussen -2 in het zuidoosten en +6 in het westen van het land. De wind blijft matig uit het zuiden tot zuidwesten.

Morgen blijft het zonnig met enkele hoge en middelhoge wolkenvelden, vooral in de voormiddag. De maxima liggen tussen 4 graden in Belgisch Lotharingen en 10 graden in het westen van het land. In het uiterste zuidoosten is de wind eerder zwak, elders matig uit het zuiden tot zuidzuidwesten.

Tijdens de nacht van donderdag zijn er eerst opklaringen. Later komt er geleidelijk meer lage bewolking vanuit het westen. Enkel in het uiterste zuiden blijven er brede opklaringen. De temperaturen dalen tot -1 in het zuiden van het land en +7 graden aan de kust. De wind blijft matig uit het zuiden tot zuidwesten.

Algemene luchtgesteldheid

Het hogedrukgebied boven het Europese vasteland zorgt voor de aanvoer van stabiele lucht en een temperatuursinversie in onze regio.

De Atlantische storingen worden via de Britse eilanden en de Noordzee richting Scandinaviƫ geduwd, waardoor het bij ons overwegend droog en zonnig blijft.


update van woensdag 22:01