Verwachtingen - weerbericht

[NULL OBJECT] [NULL OBJECT] [NULL OBJECT] [NULL OBJECT] [NULL OBJECT]

Samengevat weerbericht

Vanavond nog felle onweersbuien. Vannacht wordt het droger, met in het westen vorming van mist. Minima van 12 tot 17 graden.

In het begin van de week blijft het warm en onweerachtig.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen maandag

Vanavond en vannacht verwachten we op een aantal plaatsen nog steeds felle onweersbuien, met kans op hagel en veel neerslag. In de loop van de nacht wordt het droog met opklaringen, en vooral over de noordwestelijke landshelft vorming van nevel en mist. Minima tussen 12 en 17 graden. De wind is zwak en veranderlijk.


Maandag is het, na het optrekken van nevel en mist in het westen, eerst droog en zonnig. Geleidelijk zullen zich stapelwolken vormen en kunnen lokaal onweersbuien ontstaan. Het blijft vrij warm met maxima van 24 graden in de Ardennen en aan zee, 28 graden in het centrum en 29 graden in de Kempen. De wind is eerst zwak en veranderlijk en later zwak tot matig uit noord tot noordoost.


Maandagavond zullen de laatste buien vrij snel uitsterven, en tijdens de nacht wordt het droog met wolkenvelden en soms brede opklaringen. Tegen het einde van de nacht zal de kans op buien opnieuw stijgen in het uiterste zuiden van het land. De minima liggen tussen 14 en 18 graden, en de wind is overwegend zwak uit oost tot noordoost.

Algemene luchtgesteldheid

Een depressie met kern ten westen van Bretagne voert warme, vochtige en onstabiele lucht naar België. Deze toestand is gunstig voor de ontwikkeling van onweders. Gezien de zwakke stroming in de hogere luchtlagen verplaatsen de onweders zich traag en kunnen ze zo zorgen voor aanzienlijke neerslaghoeveelheden.


update van vandaag 17:01