Verwachtingen - weerbericht

4 Bft

Samengevat weerbericht

Deze namiddag droog met breder wordende opklaringen vanaf het noorden. Maxima rond 7 graden.

Vanavond en vannacht overwegend helder, maar koud. Mogelijk vorming van aanvriezende mist in het centrum van het land. Minima van -6 graden in de Hoge Venen tot +3 graden aan zee.

Woensdag meestal grijs met, vooral in het noordwesten, enkele buitjes. Maxima van 3 tot 8 graden.

Donderdag zwaarbewolkt met lichte regen. In de Ardennen kan nog (smeltende) sneeuw vallen. Temperaturen tussen 3 en 11 graden.

Vrijdag en zaterdag somber en regenachtig weer.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Deze namiddag is het overal droog, maar aanvankelijk nog zwaarbewolkt ten zuiden van Samber en Maas. Meer naar het noorden zijn er brede opklaringen, die zich gaandeweg over het hele land zullen verspreiden. De maxima stijgen tot 3 à 5 graden in de Ardennen en tot 6 of 8 graden elders. Er staat een matige tot soms nog vrij krachtige noordoostenwind, die zal krimpen naar het noorden. Aan de kust en in de Ardennen zijn rukwinden tot 50 of 55 km/u mogelijk.

Vanavond is het meestal helder, met vooral in het westen wat hoge wolkensluiers. In de loop van de nacht neemt de bewolking vanaf de kust toe, maar blijft het droog. In het binnenland kan nevel of mist lokaal aanvriezen. In de Ardennen blijft het grotendeels helder. De minima liggen tussen -6 graden in de Hoge Venen, -2 graden in het centrum en rond +3 graden aan zee. De matige noordenwind wordt geleidelijk zwak tot matig uit veranderlijke of noordelijke richtingen.

Algemene luchtgesteldheid

Een zwakke neerslagzone, gekoppeld aan een depressie over het noordwesten van Rusland, verlaat deze namiddag al snel ons land. Een hogedrukgebied boven de Britse Eilanden bepaald vervolgens gunstig ons weerbeeld.

De verhoogde luchtdruk verzwakt een storing die morgenochtend over ons land zal trekken. Later verschuift de hogedrukkern richting de Golf van Biskaje en kan een meer actieve storing zich een weg banen naar onze streken tijdens de nacht van woensdag op donderdag.


update van vandaag 12:01