Verwachtingen - weerbericht

17°

18°

2-3 Bft

20°

16°

17°

Samengevat weerbericht

Vannacht neemt de bewolking stilaan toe. Minima van 8 tot 14 graden.

Morgen is het zwaarbewolkt met kans op lichte regen of motregen. Vrij fris met maxima van 16 tot 21 graden.

Dinsdag en woensdag wordt het stilaan zonniger en warmer. Woensdag halen we op veel plaatsen 25 graden en meer.

Vanaf donderdag wordt het opnieuw frisser en wisselvalliger.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen maandag

Vannacht neemt de bewolking geleidelijk toe vanaf het Kanaal. In het westen en langs de Franse grens kan er op het einde van de nacht wat lichte regen vallen. Plaatselijk is er ook kans op nevel of een mistbank. De minima liggen tussen 8 en 14 graden bij een zwakke veranderlijke wind.

Ondanks de hoge luchtdruk bereikt maandag een warmtefront onze streken en komen we terecht in vochtige lucht. Het is zwaarbewolkt en af en toe kan er wat lichte regen of motregen vallen. Het blijft bovendien fris met maxima van hooguit 15 tot 17 graden in de Ardennen en 17 tot 20 graden elders in het land. De wind waait zwak tot matig uit zuid tot zuidzuidoost.Tijdens de nacht van maandag op dinsdag blijft het zwaarbewolkt met plaatselijk nog lichte regen of motregen. In het westen en het centrum van het land wordt het droger. Kans op vorming van nevel of mist. Minima tussen 11 en 15 graden. De wind wordt zwak, eerst uit zuidzuidoost, later uit veranderlijke richtingen.

Algemene luchtgesteldheid

Een westelijke tot noordwestelijke stroming rond een Scandinavische depressie voert vrij frisse en onstabiele zeelucht van polaire oorsprong over onze streken aan.
Maandag zal een warmtefront onze streken bereiken, en komen we terecht in erg vochtige lucht die vanuit het zuidwesten wordt aangevoerd door een depressie ten westen van Ierland.


update van zondag 22:01