Verwachtingen - weerbericht

16°

14°

2-1 Bft

15°

12°

15°

Samengevat weerbericht

Vanavond nog enkele buien in het oosten, later vannacht nagenoeg helder weer met minima tussen 11 en 16 graden.

Woensdag en donderdag zonnig en droog. De temperaturen stijgen dan tot 28 of 29 graden.

Vrijdag en zaterdag tijdelijk meer kans op buien of onweer, met nog steeds maxima rond 27 of 28 graden in het centrum van het land.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen woensdag

Vanavond kan in het oosten nog een laatste bui vallen, maar geleidelijk wordt het in heel het land droog en nagenoeg helder. Ten zuiden van Samber en Maas blijft het wisselend bewolkt. We verwachten minima tussen 11 graden in de Hoge Venen en 16 graden aan de kust, bij een zwakke wind uit westzuidwest of uit veranderlijke richtingen.


Woensdag begint zonnig met enkele hoge wolkensluiers en in de Ardennen ook wat lage en middelhoge wolkenvelden. In de loop van de dag wordt wat stapelbewolking gevormd, maar de neerslagkans blijft zeer beperkt. Het kwik stijgt tot 22 of 23 graden aan zee en in Hoog-België en tot 26 à 27 of lokaal 28 graden in de rest van het land. De zwakke tot soms matige westenwind ruimt geleidelijk naar noord.


Tijdens de nacht van woensdag op donderdag verwachten we rustig en droog weer onder een vrijwel heldere hemel. De minima liggen tussen 11 à 12 graden in de Ardennen tot 15 of 16 graden elders. Verder staat er overwegend zwakke wind uit noord tot noordoost.

Algemene luchtgesteldheid

Een zwak koufront trekt langzaam verder oostwaarts, waardoor we geleidelijk in iets frissere, maritieme lucht terechtkomen. In de warmere, licht onstabiele luchtmassa aan de voorzijde van het front kunnen vanavond plaatselijke regen- en onweersbuien tot ontwikkeling komen.


update van vandaag 17:01