Verwachtingen - weerbericht

26°

29°

2 Bft

30°

25°

27°

Samengevat weerbericht

Vandaag opnieuw zeer warm met vanaf de middag regen- en onweersbuien. Plaatselijk kans op hagel en veel neerslag op korte tijd. Maxima van 24 tot 30 graden.

Vanavond verwachten we nog onweders. In de loop van de nacht zou het droger en rustiger moeten worden. Minima van 12 tot 18 graden.

Ook begin volgende week blijft het zeer warm en onweerachtig.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Vandaag begint de dag overwegend zonnig met soms wat meer wolkenvelden. In de voormiddag kan er al een lokale bui vallen maar het is vooral in de namiddag dat we ons weer aan stevig onweer mogen verwachten. Lokaal kunnen de onweders gepaard gaan met hagel en aanzienlijke regenhoeveelheden die tot wateroverlast kunnen leiden. Het wordt opnieuw warm met maxima tussen 24 à 25 graden in de Hoge Ardennen en 30 graden in Vlaanderen. Er waait een meestal zwakke en aan zee matige wind uit veranderlijke of zuidoostelijke richtingen.


Vanavond en vannacht moeten we nog geruime tijd rekening houden met regen- en onweersbuien. In de loop van de nacht zou het droger en rustiger moeten worden met opklaringen. De minima schommelen van 12 tot 18 graden. Er waait een zwakke wind uit zuidoostelijke of veranderlijke richtingen.

Algemene luchtgesteldheid

Een lagedrukzone boven het zuidwesten van Engeland bepaalt ons weer en voert met een zuidoostelijke stroming warme maar geleidelijk ook vochtigere en onstabielere lucht naar ons land wat in de namiddag en volgende nacht aanleiding zal geven tot lokaal stevig onweer. Gezien de zwakke stroming in de hogere luchtlagen kunnen de onweders opnieuw voor aanzienlijke regenhoeveelheden en wateroverlast zorgen.


update van vandaag 06:28