Verwachtingen - weerbericht

10°

10°

2-1 Bft

10°

Samengevat weerbericht

Deze namiddag eerst nog zwaarbewolkt met regen in het zuidoosten. Later overal wisselend bewolkt met enkele regenbuien. Maxima rond 9 graden.

Vanavond wisselvallig, later droger vanaf het westen. Minima rond 4 graden in het centrum.

Zaterdag fris, maar overwegend droog. Mogelijk enkele buitjes, in Hoog-België winters van aard. Maxima tot 6 graden.

Ook zondag en begin volgende week vaak wisselvallig en vrij koud.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Een regenzone sleept deze namiddag nog over het zuidoosten van het land. Het is er zwaarbewolkt met perioden van regen. Elders is het wisselend tot zwaarbewolkt met later wat lichte regen of enkele buitjes, vooral over het westen en het noorden van het land. In het zuidoosten wordt het geleidelijk droger. De maxima liggen tussen 8 en 10 graden bij een overwegend zwakke wind uit westzuidwest.

Ook vanavond blijft de buienkans nog enige tijd bestaan. In de Ardennen kunnen de buien een winters karakter krijgen. In de loop van de nacht wordt het geleidelijk droger met vooral in Vlaanderen enkele opklaringen. We verwachten minima rond of net boven het vriespunt in de Ardennen en rond 3 à 4 graden in de rest van het land. In Belgisch Lotharingen blijft het relatief zacht, met minima rond 5 graden. De wind waait zwak tot soms matig uit westzuidwest, ruimend naar noordwest.

Algemene luchtgesteldheid

Een golvende storing, verbonden aan een omvangrijke depressie met kern boven de Noorse Zee, sleept vandaag nog over het zuidoosten van het land. Aan de achterzijde ervan bevinden we ons in licht onstabiele maritieme lucht, waarin deze namiddag enkele buien zullen ontwikkelen.

Vannacht en morgen trekt een lagedrukkern ten zuidoosten van ons land van Frankrijk richting Duitsland. Vooral in de zuidelijke landshelft verwachten we bijgevolg opnieuw meer neerslag en een toename van de wind. Een noordwestelijke stroming voert nadien gevoelig koudere en onstabiele polaire lucht over onze streken.


update van vandaag 12:01