Verwachtingen - weerbericht

3-2 Bft

Samengevat weerbericht

Vanavond en vannacht zijn er nog vrij veel wolkenvelden. Het blijft meestal droog op enkele druppeltjes na. Minima van 0 tot 5 graden.

Zaterdag wisselen bewolkte perioden en enkele opklaringen elkaar af. Het blijft overwegend droog en zacht met maxima tussen 7 en 12 graden.

Zondag wordt het gedeeltelijk bewolkt met een kleine kans op een lokale bui. Maxima van 8 tot 14 graden.

Maandag wordt het wisselvallig met kans op een bui.

Dinsdag trekt een actieve regenzone over ons land, met maxima rond 9 of 10 graden in het centrum.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen zaterdag

Vanavond en vannacht wordt het gedeeltelijk tot vaak zwaarbewolkt, maar afgezien van enkele druppels regen of motregen blijft het meestal droog. In het zuidoosten van het land is er kans op een mistbank. Het koelt af naar 3 tot 5 graden in Vlaanderen en naar 0 tot 2 graden in de Ardennen. De wind waait zwak tot matig uit zuid en later krimpt naar zuidoost.


Morgen zaterdag zijn er nog vrij veel wolkenvelden en vooral in de kuststreek is er kans op enkele druppeltjes. Elders blijft het meestal droog. In het zuidoosten van het land komen er lokale opklaringen. De maxima schommelen tussen 7 en 11 graden ten zuiden van Samber en Maas, rond 10 graden aan de kust, en tussen 10 en 12 graden elders. De wind waait zwak of matig uit oostelijke tot zuidoostelijke richtingen later draaiend naar noordoost.


Volgende nacht komen er bredere opklaringen en soms ook enkele wolkenvelden. In het westen verwachten we echter meer bewolking. Het blijft droog met minima van +1 tot -3 graden ten zuiden van Samber en Maas, en tussen 0 en +3 graden elders. In het binnenland kan er vriezen aan de grond. Er waait een zwakke wind uit veranderlijke richtingen.

Algemene luchtgesteldheid

Een zwakke storing, verbonden aan een depressie ten noordwesten van Schotland, sleept deze avond onze streken. Door deze storing, die afzwakt als ze oostwaarts door België trekt, bepaalt vochtige zeelucht vannacht nog ons weer. Zaterdag zal er door een hogedrukuitloper van een anticycloon boven Centraal-Europa geleidelijk minder vochtige lucht over onze regio stromen.


update van vandaag 17:01