Verwachtingen - weerbericht

18°

18°

2-3 Bft

19°

17°

19°

Samengevat weerbericht

Vandaag meer bewolking met kans op een bui en maxima van 16 tot 20 graden.

In het weekend en begin volgende week zacht en meestal zonnig met maxima rond 20 graden.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Vandaag begint de dag in het oosten van het land nog zonnig. In het westen en het centrum is het bewolkt en kan er een bui of wat lichte regen vallen. Geleidelijk trekt de wolkenband naar het oosten en is er in de namiddag ook daar kans op een bui. In het westen verschijnen er dan opnieuw breder wordende opklaringen. De maxima liggen tussen 16 en 19 graden. De wind waait zwak tot soms matig uit west tot zuidwest en ruimt geleidelijk naar noordwest na de doortocht van de storing.


Vrijdagavond is er nog een bui mogelijk in het oosten maar geleidelijk breiden de brede opklaringen zich vanaf het westen uit over het hele land. Vrijdagnacht wordt er nevel of mist gevormd die lokaal dicht kan zijn. Vooral in de Ardennen is er kans op lage bewolking. Het koelt af tussen 6 en 10 graden bij een zwakke en veranderlijke wind.

Algemene luchtgesteldheid

Een zeer zwakke storing, verbonden aan een lagedrukzone nabij IJsland, trekt vandaag van west naar oost over ons land. Volgende nacht vestigt er zich een hogedrukkern boven België en vergroot de kans op mist.


update van vandaag 06:01