Verwachtingen - weerbericht

2-3 Bft

Samengevat weerbericht

Vanavond en vannacht in vele streken lichtbewolkt bij minima in vele streken rond of iets boven het vriespunt. Over het westen echter tijdelijk nog lage wolken en kans op mistbanken.

Zaterdag veel zon, maxima van 6 tot 10 graden en een schrale oostenwind. Ook zondag zonnig met nog steeds een vrij koude wind en maxima rond 7 graden in het centrum.

Maandag en dinsdag meer wolken en vooral dinsdag kans op enkele (winterse) buien. Dinsdag nog maxima rond 4 graden in het centrum. Een aanhoudend koude noordoostenwind.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen zaterdag

Vanavond verwachten we over het westen nog steeds lage wolken, nevel of lokale mistbanken. Elders zijn de opklaringen breed. Vannacht is het in vele streken helder of lichtbewolkt, maar plaatselijk en vooral dan over het westen blijven lage wolken en enkele mistbanken mogelijk. We krijgen minima rond -2 graden in de Ardennen en tussen 0 en +3 graden in Laag- en Midden-België. De oostelijke wind is zwak tot matig.


Zaterdag wordt het zonnig met maxima van 6 of 7 graden in de Ardennen tot 8 à 10 graden elders. Er waait een matige oostenwind.Zaterdagnacht is het helder. De minima dalen lokaal naar -3 graden in de Ardennen en schommelen in Laag- en Midden-België rond of iets boven het vriespunt. Er waait nog steeds een matige oostenwind.

Algemene luchtgesteldheid

Vannacht en ook tijdens het weekend voert een hogedrukkern boven Siberië droge en koudere landlucht naar onze streken. Vanavond en tijdelijk vannacht is de luchtmassa tijdelijk nog vochtig over het westen van België.


update van vandaag 17:01