Verwachtingen - weerbericht

2-3 Bft

Samengevat weerbericht

Vannacht droog met lokale opklaringen en lage wolken. Minima van 2 tot 5 graden.

Dinsdag zwaarbewolkt vanaf het westen, tijdelijk gevolgd door regen en motregen. Maxima van 4 tot 12 graden en vrij winderig.

Woensdag nog altijd grijs en zeer zacht. Woensdagnacht en tijdelijk donderdag regen. Daarna minder zacht met soms opklaringen en af en toe een bui.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen dinsdag

Vannacht wordt het overwegend droog met steeds meer bewolking in het zuidoosten en in het noordwesten soms opklaringen. In Hoog-België kan lage bewolking het zicht beperken. De minima liggen tussen 2 en 5 graden. De wind waait zwak tot matig uit west, krimpend naar zuidwest.


Dinsdag wordt het snel overal zwaarbewolkt en trekt een storing met lichte regen of motregen vanaf het westen langzaam door ons land. Achter deze neerslagzone blijft het vaak bewolkt met steeds kans op gedruppel. Lage wolken belemmeren soms het zicht op de Ardense hoogten. Het is zeer zacht voor de tijd van het jaar met maxima van 4 graden in de Hoge Ardennen tot 12 graden over het westen. Er waait een meestal matige zuiden- tot zuidwestenwind.

Dinsdagnacht blijft het zwaarbewolkt met overal veel lage wolken die het zicht beperken in de Ardennen. Lokaal valt er wat lichte regen of motregen, vooral ten zuiden van Samber en Maas. Het is bijzonder zacht met minima die al 's avonds worden opgetekend, met waarden tussen 4 en 12 graden. In de loop van de nacht stijgt het kwik nog licht over het oosten. De wind waait matig tot soms vrij krachtig uit zuid tot zuidwest.

Algemene luchtgesteldheid

Vannacht bepaalt een mobiele hogedrukwig ons weer. Dinsdag trekt in de loop van de dag een weinig actieve storing vanaf het westen door België. Zij wordt gevolgd door zeer zachte en vochtige zeelucht.


update van maandag 22:01