Verwachtingen - weerbericht

1°/3°

-4°/1°

2-3 Bft

-5°/0°

-4°/-2°

-3°/-1°

Vooruitzichten voor vrijdag tot dinsdag

Vrijdagochtend is het waarschijnlijk grijs met nevel en aanvriezende mist. Later verschijnen er opklaringen, die afwisselen met wolkenvelden. 's Avonds en 's nachts trekt een zwakke regenzone vanaf de kust over ons land. De maxima liggen rond -3 graden in de Hoge Venen, rond 1 graad in het centrum en rond +3 graden aan zee. 's Nachts stijgt de temperatuur. De wind is eerst zwak uit veranderlijke richting en wordt later matig uit zuid tot zuidwest.

Zaterdag wordt het zwaarbewolkt met perioden van lichte regen of motregen. In de Ardennen valt smeltende sneeuw of tijdelijk ijzel. 's Nachts volgt intensere regen. De maxima liggen rond 5 graden in het centrum. De wind waait matig en later soms vrij krachtig uit het zuidwesten.

Zondag wordt het wisselend bewolkt met winterse buien en regenbuien. In Hoog-België zijn sneeuwbuien mogelijk. Het is dus al weer frisser met nog maxima rond 3 graden in het centrum. De wind waait meestal matig uit het westen.

Maandag en dinsdag lijkt het overwegend droog te zullen blijven, met afwisselend wolkenvelden en opklaringen. De maxima zouden rond 2 of 3 graden liggen in het centrum. Dinsdagavond zou een storing ons land bereiken vanaf het noordwesten.