Verwachtingen - weerbericht

6°/10°

3°/10°

6-4 Bft

2°/10°

0°/6°

0°/7°

Vooruitzichten voor donderdag tot maandag

Donderdag trekt een stormdepressie over de Noordzee en krijgen we bijgevolg onstuimig weer. In de ochtend trekt de regenzone verbonden aan deze depressie snel van west naar oost over het land. De eerste neerslag kan nog een winters karakter hebben in de Ardennen, elders regent het. 's Namiddags wordt het geleidelijk aan droog en verschijnen er vanuit het westen soms brede opklaringen. Er wordt tijdelijk zachtere lucht aangevoerd waardoor we maxima halen tussen 6 en 10 graden. De wind is eerst zeer krachtig tot mogelijk stormachtig aan de kust en krachtig elders en komt uit het zuidwesten. Rukwinden tot 90 km/u of meer zijn mogelijk. In de avond neemt de wind wat af tot matig tot vrij krachtig en draait naar het westen.

Vrijdag blijft het vrij winderig en licht onstabiel. Het is meestal wisselend bewolkt en soms vallen er sneeuwbuien in de Ardennen en winterse buien elders. Het wordt opnieuw iets minder zacht met maxima tussen 1 en 5 graden.

Tijdens het weekend gaat de wind wat meer liggen. Zaterdag krijgen we mogelijk nog enkele (winterse) buien te verwerken, maar zondag zouden we tijdelijk kunnen profiteren van drukstijgingen boven onze streken. Het wordt dan nagenoeg droog. 's Nachts kan het in het weekend op veel plaatsen lichtjes vriezen en overdag halen we in het centrum zo'n 4 of 5 graden.

Maandag zou een nieuwe depressie boven de oceaan ons weer gaan bepalen. De bewolking neemt toe en de kans op neerslag stijgt.