Verwachtingen - weerbericht

17°/24°

15°/27°

3 Bft

15°/29°

15°/26°

15°/27°

Vooruitzichten voor donderdag tot maandag

Donderdag blijft het nog lange tijd droog en vaak zonnig. Stilaan neemt de bewolking toe en in de loop van de namiddag en avond verwachten we regen- en onweersbuien vanaf het westen. De maxima liggen tussen 24 graden aan zee en 29 graden in de Kempen. De wind waait matig en draait van zuid tot zuidwest naar noordwest, in de Ardennen is de wind zwak en veranderlijk.

Vrijdag vallen er 's ochtends mogelijk nog enkele laatse buien in het oosten. Daarna wordt het overal droog met zon en wolken. Aan zee is het zonniger. De maxima liggen tussen 19 graden in Hoog-België en 23 graden in de Kempen. De wind is overwegend matig uit noordwestelijke richtingen.

Tijdens het weekend lijkt het zonnig te worden met af en toe wolkenvelden. Het blijft dan ook droog. Het wordt opnieuw wat warmer met zondag maxima van 23 graden in Hoog-Belgie en 27 graden in de Kempen. De wind waait zwak tot matig uit zuidwest tot west.

Maandag zou een storing boven de Noordzee dichterbij komen met vooral in het noorden van het land meer bewolking en kans op wat regen. De maxima liggen tussen 22 graden aan zee en 28 graden in de Kempen. De wind wordt matig, aan zee soms vrij krachtig, uit zuidwest tot west.