Verwachtingen - weerbericht

2 Bft

-1°

Samengevat weerbericht

Deze voormiddag is het zwaarbewolkt met sneeuwbuien, die zich grofweg ten westen van een lijn Antwerpen - Namen bevinden. Geleidelijk trekken deze sneeuwbuien weg naar het zuiden. Het wordt overal droog, maar het blijft zwaarbewolkt. Maxima rond +1 graad in het centrum.

Vannacht krijgen we wat opklaringen. Vooral aan zee is er kans op enkele sneeuwbuien. Minima tussen -10 graden in de Ardennen en -1 graad aan zee.

Donderdag wordt het wisselend bewolkt met vooral in het westen kans op enkele winterse buien. Maxima rond +3 graden in het centrum.
Vrijdag zou het droog moeten blijven, maar tijdens het weekend staan regen en buien op het menu. Zaterdag wordt het tijdelijk ietsje zachter.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Deze ochtend is het overal zwaarbewolkt met vooral ten westen van een lijn Antwerpen - Namen sneeuwbuien. Geleidelijk trekken deze buien weg naar het zuiden, zodat het rond de middag op de meeste plaatsen droog is. Het blijft wel zwaarbewolkt. De maxima liggen rond -1 of -2 graden in Hoog-België, rond +1 graad in het centrum en rond +2 of misschien wel +3 graden aan zee. De wind waait zwak tot matig, eerst meestal uit oostelijke richtingen, later uit noordoost tot noord.


Vannacht verschijnen er langzaamaan opklaringen, maar vergroot ook de kans op wat lokale aanvriezende mist. Vooral aan zee kunnen er enkele sneeuwbuien vallen. De minima liggen tussen -10 graden in de Hoge Venen en -1 of 0 graden aan zee. De wind waait zwak, eerst vooral uit noordelijke richtingen en tegen het einde van de nacht hoofdzakelijk uit west tot noordwest. Tussendoor wordt de wind soms ook veranderlijk.

Algemene luchtgesteldheid

Een georganiseerde zone van sneeuwbuien, verbonden aan een kleine depressiekern boven Noord-Frankrijk en België, sleept deze voormiddag voornamelijk over het westen en het centrum van ons land. Geleidelijk neemt de depressiekern deze sneeuwbuien mee naar het zuiden en wordt het droog.


update van vandaag 06:01