Verwachtingen - weerbericht

2-3 Bft

-1°

Samengevat weerbericht

Vandaag opklaringen en wolken. Droog in het zuidwestelijk deel van ons land, over de noordoostelijke helft een paar lokale buitjes maar dikwijls ook droog. Maxima van 4 tot 9 graden.

Maandag en dinsdag veel wolken en soms regen. Zachter bij maxima rond 12 graden. Woensdag zacht en droog met opklaringen. Donderdag nog zachter met maxima rond 15 graden, maar wel winderig.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Vandaag verwachten we over de zuidwestelijke landshelft droog weer met brede opklaringen en wolken. Over het noordoostelijke deel zijn er ook opklaringen, maar vallen er een paar lokale lichte buien. In de Hoge Ardennen kunnen de buien eventueel een wat winters karakter hebben. De maxima schommelen tussen 4 graden in Hoge Venen en 9 graden in het westen. Er waait een meestal matige wind uit west, aan zee uit noordwest.


Vanavond blijft de kans op een bui in het noordoosten bestaan, elders is het droog met vaak brede opklaringen. Volgende nacht neemt de bewolking vanuit het westen toe, maar blijft het grotendeels droog. Over het zuidoosten zijn er nog lange tijd opklaringen. Over het westen en het noordwesten vergroot op het einde van de nacht de kans op wat lichte regen. De minima schommelen tussen -1 graad in de Hoge Ardennen en 6 graden aan de kust. De wind waait zwak tot matig uit west, krimpend naar zuidzuidwest.

Algemene luchtgesteldheid

Licht onstabiele lucht van polaire oorsprong bepaalt ons weer. Zij verplaatst zich tussen een depressie boven het noorden van Polen en een hogedrukkern over het westen van Frankrijk.


update van vandaag 09:01