Verwachtingen - weerbericht

17°

16°

1-2 Bft

15°

13°

16°

Samengevat weerbericht

Deze namiddag toenemende bewolking vanaf de Franse grens met kans op lokale buien, in het zuidoosten mogelijk met onweer. Maxima tot 28 of 29 graden.

Vanavond en vannacht wisselend bewolkt met lokale buitjes. Minima tussen 12 en 17 graden.

Zaterdag geleidelijk zonnig en droger vanaf de kust. Het risico op een 'drache nationale' is het grootst ten zuiden van Samber en Maas. Maxima tot 29 graden.

Zondag en begin volgende week vaak zonnig en droog. Maxima rond of net boven 30 graden.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Deze namiddag neemt de bewolking vanaf de Franse grens verder toe en stijgt de kans op een lokaal buitje. Vooral in het zuiden van het land kunnen de buien uitgroeien tot een onweer. De maxima stijgen tot 22 of 23 graden aan de kust en in de Ardennen en tot 27 à 29 graden elders. De wind waait meestal zwak uit het noorden, behalve aan de kust, waar een matige noord tot noordoostelijke zeebries opsteekt.

Ook vanavond en vannacht blijft het wisselend tot soms zwaarbewolkt met lokale buien, die vooral in de Ardennen gepaard kunnen gaan met onweer. De minima liggen tussen 12 graden in de Hoge Venen en 16 of 17 graden aan de kust. Het is nagenoeg windstil.

Algemene luchtgesteldheid

Een onstabiele en vochtige luchtmassa boven Noord-Frankrijk breidt zich uit in onze richting en geeft aanleiding tot lokale (onweers)buien. De buienactiviteit wordt op vele plaatsen echter onderdrukt door de warme, droge lucht die zich nog steeds boven Centraal-Europa bevindt.


update van vandaag 12:01