Verwachtingen - weerbericht

2-3 Bft

Samengevat weerbericht

Vanavond en vannacht droog met opklaringen in het westen. Minima van 2 tot 5 graden.

Morgen zwaarbewolkt vanaf het westen gevolgd door regen en motregen. Maxima van 4 tot 12 graden.

Woensdag nog altijd grijs, miezerig en zeer zacht met temperaturen tot 14 graden.

Donderdag frisser maar meer opklaringen.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen dinsdag

Vanavond en vannacht wordt het overwegend droog met steeds meer bewolking in het zuidoosten dan in het noordwesten. In Hoog-België kan laaghangende bewolking het zicht beperken. De minima liggen tussen 2 graden in Hoog-België en 5 graden aan zee. De wind waait meestal matig uit noordwest en krimpt tussen west en zuidwest.


Dinsdag zijn er hier en daar nog wat opklaringen maar wordt het vrij snel betrokken vanaf het westen, gevolgd door lichte regen en motregen die in de namiddag het oosten bereiken. De maxima liggen tussen 4 graden in Hoog-België en 12 graden in het westen van het land. De matige zuidwestelijke wind neemt wat toe in de loop van de dag en wordt vooral aan zee vrij krachtig.In de nacht van dinsdag op woensdag blijft het zwaarbewolkt met soms wat gemiezer en temperaturen die zelfs nog 1 à 2 graden stijgen. De wind waait matig en aan zee vrij krachtig uit zuidwest.

Algemene luchtgesteldheid

Vanavond en vannacht bepaalt een mobiele hogedrukwig ons weer. Dinsdag trekt in de loop van de dag een warm front van west naar oost over het land. Daarachter komen we terecht zeer zachte en vochtige maritieme lucht.


update van vandaag 17:01