Verwachtingen - weerbericht

10°

1-2 Bft

Samengevat weerbericht

Vanavond en vannacht krijgen we veel bewolking met soms wat motregen of een bui.
Morgen is het eerst grijs met soms wat motregen. Later krijgen we droger weer met meer opklaringen.

Na een koude en nevelige nacht, krijgen we zondag droog weer met zonnige perioden. Het blijft fris, rond 11 graden.

Na een regenachtig begin van de week wordt het volgende week licht wisselvallig en ook een paar graden zachter.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen zaterdag

Vanavond komen vanuit de Noordzee en Nederland meer buien opzetten.
Vannacht krijgen we meestal veel bewolking met kans op lichte regen of motregen. Het kan daarbij nevelig worden met lokaal en vooral in de Ardennen ook mist. De wind waait zwak tot soms matig uit noordwest tot west, aan zee meestal matig uit noordwest tot noord. Het blijft wat zachter met minima van 5 graden in de Ardennen tot 10 of 11 graden aan zee.

Ook morgen is het eerst grijs met soms nog wat lichte regen of een buitje. In de loop van de namiddag verwachten we droger weer en komen er opklaringen. De wind is zwak en waait meestal uit richtingen tussen noord en west. Nog altijd fris weer met maxima van 6 tot 9 graden in de Ardennen, tussen 11 en 13 graden elders in het land.

De nacht van zaterdag is het meestal droog. In het noorden zijn er brede opklaringen maar is er later in de nacht gevaar voor nevel en mist. In het zuiden van het land blijft er veel bewolking en wordt het nevelig met plaatselijk ook mist. De wind is zwak en veranderlijk. De minima liggen tussen 1 en 6 graden met plaatselijk lichte nachtvorst aan de grond.

Algemene luchtgesteldheid

De depressie, die vandaag nog vrijwel stationair over Duitsland ligt, voert ook vannacht en morgen vochtige en onstabiele of licht gestoorde lucht aan over ons land. Tijdens het weekend verplaatst het middelpunt van deze depressie zich oostwaarts richting Polen en vult langzaam op. De aangevoerde lucht blijft fris maar wordt droger.


update van vrijdag 22:01