Verwachtingen - weerbericht

14°

13°

2 Bft

11°

12°

Samengevat weerbericht

Morgen afwisselend zon en wolkenvelden. Aangenaam zacht met maxima rond 22 of 23 graden.

Donderdag breder wordende opklaringen en maxima tot 25 graden.

Vrijdag en zaterdag zonovergoten weer en alsmaar warmer. Vanaf zondag plaatselijk 30 graden of iets meer. Zondag wat meer stapelwolken.

Ook begin volgende week aanhoudend warm maar mogelijk onstabieler.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen woensdag

Vanavond en vannacht is het droog met wolkenvelden en soms opklaringen. Plaatselijk kan er wat nevel gevormd worden naar de ochtend toe. De minima liggen tussen 9 graden in de Ardennen en 14 graden aan zee en in het centrum. De wind wordt zwak en veranderlijk.


Woensdag wisselen zon en wolken elkaar af. Een lokaal spatje regen is niet uitgesloten, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Bij een zwakke tot matige wind uit noordwest tot noord klimmen de temperaturen tot 18 of 19 graden in de Hoge Venen en aan de kust, en tot 23 of lokaal 24 graden in de Kempen.


Woensdagnacht draait de zwakke wind van noordelijke naar noordoostelijke richting, waardoor er geleidelijk drogere lucht aangevoerd wordt. Het is echter nog wel wisselend bewolkt, maar de opklaringen kunnen tegen het eind van de nacht breder worden. De minima liggen tussen 7 graden in de Ardennen en 12 graden aan zee.

Algemene luchtgesteldheid

Een hogedrukgebied boven Duitsland beweegt zich geleidelijk oostwaarts, terwijl een nieuw hogedrukgebied boven de Golf van Biskaje zich naar onze streken verplaatst. Hierdoor draait vandaag de wind naar het noordwesten en wordt er wat vochtigere lucht aangevoerd. In de komende dagen draait de wind verder naar oostelijke tot later zuidoostelijke richtingen en verwachten we veel zonneschijn en alsmaar warmer weer.


update van vandaag 17:01