Verwachtingen - weerbericht

21°

23°

3-1 Bft

25°

20°

22°

Samengevat weerbericht

Vandaag trekken wolkenvelden van west naar oost door het land. Daarbij is er kans op een paar geïsoleerde buitjes. Na de middag wordt het vrij zonnig vanaf de kust. Het kwik stijgt tot 23 of lokaal 25 graden.

Vrijdag is het opnieuw zonnig en warm. In het weekend komen meer wolken opzetten. Zaterdag blijft het meestal droog, maar zondag en maandag krijgen we perioden met regen en veel wind. Het blijft wel zacht.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Vandaag neemt de bewolking geleidelijk toe vanaf de kust. Een geïsoleerde bui is niet uitgesloten. Na de middag wordt het in het westen van het land licht bewolkt of zonnig. De maxima liggen tussen 20 en 25 graden. De wind waait eerst matig uit zuidwest tot meestal west. Op het einde van de dag wordt hij zwak en veranderlijk.

Deze avond wordt het overal licht bewolkt. In de loop van de nacht verschijnt er veel hoge sluierbewolking. Tegen de ochtend kan nevel opduiken. De minima liggen tussen 9 en 15 graden. De wind waait zwak uit veranderlijke richting.

Algemene luchtgesteldheid

Een uitgestrekte hogedrukgordel met een eerste kern boven Oost-Europa en een tweede kern ten westen van Bretagne, zorgt voor rustig en stabiel weer.
Een koufront, verbonden aan een Scandinavische depressie, zit tussen deze beide kernen in. Deze zeer verzwakte storing zal vandaag nog enige tijd over ons land blijven slepen.


update van vandaag 06:01