Verwachtingen - weerbericht

10°

3-4 Bft

11°

Samengevat weerbericht

Vanavond nog enkele buien, later in het binnenland droog met breder wordende opklaringen en overal vorst aan de grond. Richting kust nog steeds kans op buien.

Ook morgen en vrijdag fris en grillig weer met buien.

In het weekend droog en geleidelijk ook zachter met zondag mogelijk temperaturen tot 17 graden.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen donderdag

De komende uren en vanavond vallen er verspreid nog buien maar geleidelijk aan neemt de buienneiging in het diepe binnenland toch af en klaart het grotendeels uit. In het westen en vooral dan aan zee blijven buien mogelijk. Het wordt opnieuw koud met minima tussen 0 en -5 graden in de Ardennen, rond het vriespunt elders in het binnenland en rond +5 graden vlak aan zee. De wind wordt zwak en aan zee matig uit noord tot noordwest.

Donderdag krijgen we andermaal een frisse en wisselvallige dag met buien die zich vanaf het noordwesten geleidelijk uitbreiden over het land. In het centrum en vooral het zuidoosten van het land begint de dag droog met brede opklaringen alvorens daar lokaal buien tot ontwikkeling komen. Op sommige plaatsen blijft het gewoon droog. De maxima liggen tussen 7 graden op de Ardense Hoogten en 11 graden in Vlaanderen. De wind is in het binnenland eerst zwak en westelijk maar wordt later opnieuw matig uit noordwest.

Donderdagavond neemt de buienneiging opnieuw af in het binnenland met breder wordende opklaringen. Donderdagnacht trekt een storing vanaf de kust het land in met regen en buien. Deze bereikt tegen de ochtend het midden van het land. In het zuidoosten blijft het nog droog. De temperaturen dalen naar waarden tussen 0 en -4 graden ten zuiden van Samber en Maas en tussen 1 en 7 graden elders in het land. De wind waait zwak of matig uit het west tot zuidwest in het binnenland en uit west tot noordwest aan zee.

Algemene luchtgesteldheid

Tussen een lagedrukgebied boven Finland en een hogedrukgebied over de Atlantische Oceaan, nabij Ierland, wordt in een noordwestelijke tot noordelijke stroming frisse en onstabiele polaire lucht naar onze streken aangevoerd waarin zich buien ontwikkelen. Vannacht neemt door de nachtelijke afkoeling de buienneiging in het binnenland af.


update van vandaag 17:01