Verwachtingen - weerbericht

16°

14°

3 Bft

12°

Samengevat weerbericht

Vannacht neemt de bewolking verder toe vanaf het westen. Minima van 6 tot 16 graden.

Morgen zijn er eerst veel wolkenvelden, maar in de loop van de dag komen er brede opklaringen vanaf het westen. Maxima van 17 tot 23 graden.

Donderdag zijn er eerst nog brede opklaringen in het binnenland. In de loop van de dag komen er meer wolkenvelden vanaf de kuststreek. Maxima van 18 tot 22 graden bij een matige tot vrij krachtige wind.

Vanaf vrijdag verwachten soms perioden van regen of buien. Het wordt ook frisser met maxima van 13 tot 19 graden.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen woensdag

Vanavond en vannacht wordt het geleidelijk zwaarbewolkt vanaf het westen. Op het einde van de nacht is er kans op wat lichte regen of motregen aan de kust. Over het zuidoosten zijn er nog meer opklaringen, mogelijk tot de ochtend. De minima schommelen tussen 6 en 10 graden ten zuiden van Samber en Maas, tussen 10 en 14 graden in het centrum en tussen 14 en 16 graden in het westen van het land. De wind waait meestal matig uit zuidwestelijke richtingen.

Morgen is het eerst meestal zwaarbewolkt. In de loop van de dag komen er brede opklaringen vanaf het westen met maxima van 17 tot 20 graden ten zuiden van Samber en Maas en tussen 20 en 23 graden elders. Er waait een matige en aan de kust soms een vrij krachtige wind uit zuidwestelijke richtingen met rukwinden rond 45 of 50 km/h.

De volgende nacht blijft het licht of soms gedeeltelijk bewolkt met minima van 10 tot 15 graden bij een meestal matige zuidwestenwind.

Algemene luchtgesteldheid

Een hogedrukgebied boven ons land trekt geleidelijk richting Alpen. Vannacht bereikt een zwakke storing ons land vanaf de kust. Morgen verlaat deze storing ons land via het oosten.


update van dinsdag 22:01