Verwachtingen - weerbericht

11°

10°

4-5 Bft

Samengevat weerbericht

Vannacht krijgen we opnieuw regen en buien en veel wind. Die neemt nog toe met rukwinden tussen 65 en 75 km/h.

Morgen blijft het wisselvallig met regen en buien. Het kwik blijft steken rond 12 of 13 graden. De wind neemt iets af maar blijft nog stevig waaien uit het westen.

Ook maandag en dinsdag moeten we rekening houden met wat regen en buien. Het wordt wel rustiger en de temperaturen gaan weer in stijgende lijn.

Vanaf woensdag zouden we wat mooier en droger weer krijgen met maxima rond een zachte 18 graden.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen zondag

Vannacht neemt de bewolking opnieuw toe, gevolgd door regen en buien.
De temperatuur daalt tot rond 5 graden in de Hoge Venen en tot 9 à 11 graden in Laag-België.
De wind krimpt naar het zuidwesten en wakkert aan naar vrij krachtig in het binnenland en tot krachtig aan zee en in het westen van het land. Er is kans op rukwinden tot 65 km/h en plaatselijk tot 75 km/h.Morgen is het dikwijls bewolkt en regelmatig buien. Tussendoor krijgen we ook af en toe de zon te zien.
De maxima liggen tussen 7 en 11 graden ten zuiden van Samber en Maas en rond 12 of 13 graden elders.
's Ochtends waait de wind op de meeste plaatsen nog matig tot vrij krachtig en aan zee soms nog krachtig, uit het zuidwesten, met rukwinden rond 60 km/h. Later ruimt de wind naar het westen en neemt in kracht af tot matig in het binnenland en soms nog vrij krachtig aan de kust. Nog rukwinden in de buurt van 50 km/h.Tijdens de nacht van zondag op maandag wisselen wolkenvelden en brede opklaringen elkaar af en het wordt overwegend droog.
De minima liggen tussen 4 graden in de Hoge Venen en 11 graden aan zee.
De wind waait matig en aan zee soms nog vrij krachtig uit de westelijke sector. In de kuststreek zijn nog windstoten mogelijk tot 50 km/h.

Algemene luchtgesteldheid

Dit weekend wordt ons weer beheerst door een depressie met centrum over de Britse Eilanden. Langs de zuidelijke flank ervan wordt in een strakke stroming onstabiele en soms gestoorde maritieme lucht naar ons land aangevoerd. Het blijft dus wisselvallig en winderig met regelmatig regen of buien.


update van zaterdag 22:01