Verwachtingen - weerbericht

18°

20°

3-4 Bft

21°

16°

19°

Samengevat weerbericht

Vandaag is het meestal zwaarbewolkt met deze middag en avond kans op enkele stevige buien. Maxima van 16 tot 19 graden bij een stevige zuidwestenwind.

Ook morgen blijft het zwaarbewolkt met kans op regen of buien. Het wordt iets zachter met maxima tot 21 graden.

Ook zaterdag blijft het wisselvallig met kans op buien en frisse maxima, onder 20 graden.

Van zondag tot dinsdag zou het toch vaak droog moeten blijven. Het wordt ook wat zachter met dinsdag maxima tot 22 graden.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Vanmiddag is het meestal zwaarbewolkt en wisselvallig. Vooral in het binnenland verwachten we enkele stevige buien. Tussendoor kunnen er enkele opklaringen verschijnen. De maxima schommelen tussen 16 graden op de Hoge Venen en 19 graden in Vlaanderen. Er waait een matige tot soms een vrij krachtige wind uit zuid tot zuidwest. Rukwinden tot 50 km/h.

Vanavond en vannacht blijft het zwaarbewolkt met nog steeds lokale buien. Vooral vanavond kunnen nog enkele stevige buien vallen. Het is een zachte nacht met minima tussen 13 en 16 graden. De wind blijft matig uit zuid tot zuidwest.

Algemene luchtgesteldheid

Langs de zuidoostelijke flank van een uitgebreid lagedrukgebied nabij IJsland golft een storing net ten westen van ons land. Het is pas tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag dat de storing door ons land zal trekken. In de warme sector wordt tamelijk vochtige onstabiele lucht naar onze streken aangevoerd.


update van vandaag 12:01