Verwachtingen - weerbericht

3-2 Bft

-1°

Samengevat weerbericht

Deze nacht gedeeltelijk bewolkt en geleidelijk droger. Een enkel buitje (in de Ardennen een winters buitje) blijft plaatselijk mogelijk. Minima tussen -2 en +6 graden.

Morgen rustiger weer met afwisselend opklaringen en bewolkte perioden. Kans op een winterse bui in de Ardennen. Maxima van 1 tot 7 graden.

Gedurende de rest van de week geleidelijk kouder met algemene nachtvorst en maxima van 1 tot 3 graden in het centrum. Het blijft gedeeltelijk bewolkt. Tijdens het weekend wordt het opnieuw zachter met neerslag.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen dinsdag

Deze nacht is het gedeeltelijk bewolkt met soms brede opklaringen. Hier en daar worden er ook lage wolken gevormd. Het wordt overwegend droog maar, vooral in de oostelijke helft van het land, is er nog kans op een geïsoleerd buitje met een winters karakter in de Ardennen. Minima rond -2 graden op de Ardense hoogten, +1 of +2 graden in het centrum van het land en +6 graden aan zee. Nachtvorst aan de grond is mogelijk tot in het centrum van het land en algemeen op de Ardense hoogten. Daar is er kans op rijm- en ijsplekken en zelfs op wat sneeuw. De west- tot noordwestenwind wordt in het binnenland zwak. Aan zee blijft het matig waaien uit noordwest.

Morgen dinsdag is het rustig en overwegend droog weer met afwisselend opklaringen en wolkenvelden. Een zeldzaam winters buitje blijft mogelijk op de Ardense hoogten. De maxima liggen tussen 1 of 2 graden in de Hoge Venen en 8 graden vlak aan de kust. De wind waait meestal zwak uit westelijke richtingen, aan zee uit noordwest.Tijdens de nacht van dinsdag op woensdag is het rustig en vrij koud met soms brede opklaringen waarin lage wolken of (aanvriezende) mist kan ontstaan. Rijm- en ijsplekken kunnen plaatselijk voor gladde wegen zorgen. De minima liggen tussen +1 en -4 graden graden bij een zwakke en veranderlijke wind.

Algemene luchtgesteldheid

Tussen een depressie boven de Baltische Zee en een hogedrukgebied boven het westen van Frankrijk wordt onstabiele zeelucht van polaire oorsprong over onze streken aangevoerd.
Een hogedrukwig die zich morgen en woensdag ontwikkelt boven de Britse Eilanden en West-Scandinavië blokkeert stilaan de doortocht van de Atlantische storingen en zorgt voor een geleidelijke stabilisatie van de atmosfeer boven onze streken.


update van maandag 22:01