Verwachtingen - weerbericht

21°

23°

1-2 Bft

24°

19°

22°

Samengevat weerbericht

Vanmiddag is het rustig, zacht en vrij mooi met temperaturen van 19 tot 24 graden. Ook vannacht blijft het droog en rustig en is er weinig bewolking.

Die bewolking neemt morgen toe vanuit het westen en in de loop van de dag kan er wat lichte regen of een bui vallen. Het blijft nog vrij zacht maar de wind trekt en waait vanuit het zuidwesten.

De rest van de week gaan we naar een meer wisselvallig en frisser weertype met meer wolken en soms ook enkele buien maar tijdens het weekend wordt het opnieuw zachter en ook droger.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Vanmiddag verwachten we rustig en vrij mooi weer met afwisselend wolkenvelden en zonnige perioden. Alleen in het zuiden van de Ardennen hangt er in het begin van de namiddag meer bewolking maar ook daar wordt het droog. De maxima schommelen tussen 19 en 21 graden in de Ardennen en aan zee en tussen 22 en 24 graden elders in het land. De wind waait meestal zwak, aan de kust soms matig, uit west tot noordwest.

Vanavond verdwijnt de meeste bewolking en vannacht wordt het meestal licht bewolkt of helder. Op het einde van de nacht nadert een nieuwe storing vanuit het westen met al meer bewolking over het westen van het land. De minima schommelen tussen 10 en 15 graden. De wind is aanvankelijk zwak en veranderlijk en draait later naar het zuidwesten en neemt aan de kust en het westen
toe tot matig.

Algemene luchtgesteldheid

Zachte maritieme lucht, die gunstig beïnvloed wordt door een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren, beheerst vanmiddag en de komende nacht ons weer. Morgen komen we geleidelijk onder invloed van een Atlantische depressie die zich ten noorden van Schotland beweegt. Die stuwt frissere en meer gestoorde zeelucht naar onze streken.


update van vandaag 12:01