Verwachtingen - weerbericht

2-3 Bft

-5°

-2°

Samengevat weerbericht

Deze namiddag vaak zonnig met in het noorden soms enkele wolkenvelden. Maxima van +1 tot -5 graden met schrale wind in het zuiden van het land.

Vannacht nog steeds brede opklaringen met eventueel wat meer bewolking in het noorden. Minima tussen -3 en -12 graden.

Donderdag en vrijdag opnieuw vrij veel zon met in het noorden kans op enkele wolkenvelden. Licht positieve maxima in Vlaanderen in het zuiden vriest het nog tijdens de dag.

Voor het weekend meer bewolking in de noordelijke landshelft met zelfs kans op wat winterse neerslag. In het zuiden opklaringen.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Deze namiddag is het droog, koud en vrij zonnig. Vooral in het noorden van het land verwachten we soms toch wolkenvelden. De minima schommelen tussen 0 à +1 graad in Vlaanderen en -5 graden in de Ardennen. Er waait een zwakke tot soms matige wind uit oost tot noordoost. In het zuiden van het land is de wind eerder matig.

Vanavond en vannacht is het helder of licht bewolkt. Vooral in het noorden van het land zijn er enkele lage wolken mogelijk. Het gaat opnieuw flink vriezen met minima tussen -3 graden aan de kust en -12 graden in sommige Ardense valleien. De oosten- tot noordoostenwind waait zwak tot soms nog matig in het zuiden van het land.

Algemene luchtgesteldheid

Een hogedrukgebied dat zicht uitbreidt van Engeland tot Wit-Rusland stuurt koude en droge landlucht uit het oosten tot noordoosten naar ons land toe. Met de aankomst van een verzwakt warmtefront vanaf de Noordzee en Nederland kan er het wat meer vocht binnenkomen in het noorden van het land.


update van vandaag 12:01