Verwachtingen - weerbericht

17°

20°

1-2 Bft

22°

20°

23°

Samengevat weerbericht

Vandaag overwegend zonnig, met meer wolkenvelden in het westen van het land. Maxima rond 22 of 23 graden.

Morgen mogelijk meer ochtendgrijs en minder zacht.

Vrijdag en in het weekend rustig en overwegend droog. Overdag relatief zacht, 's nachts behoorlijk fris met nevel of mist.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Vandaag krijgen we, na het optrekken van het ochtendgrijs in het westen van het land, zacht en zonnig weer. Het is echter niet uitgesloten dat in het westen van het land de bewolking lokaal hardnekkig blijft. De maxima liggen tussen 17 graden aan zee en 23 graden in de Gaume. De zwakke en veranderlijke wind wordt geleidelijk noordelijk.


Vanavond en vannacht blijft het droog en is het eerst licht bewolkt. In de loop van de nacht wordt het op vele plaatsen nevelig en lokaal kunnen nevel- of mistbanken het zicht beperken, vooral in de Ardennen. We verwachten minima tussen 8 en 13 graden, bij een zwakke noorden- tot noordoostenwind.

Algemene luchtgesteldheid

Aan de voorzijde van een storing, die oplost boven het zuiden van de Britse Eilanden, verblijven we vandaag nog altijd in zeer zachte lucht.

Donderdag ontwikkelt zich een uitloper van het Azorenhoog richting Britse Eilanden en krijgen we een noordoostelijke aanvoer van koelere, maritieme lucht.


update van vandaag 09:01