Verwachtingen - weerbericht

3 Bft

Samengevat weerbericht

Vanavond en vannacht lichte regen vanaf het westen, gevolgd door opklaringen in het tweede deel van de nacht. Minima van 2 tot 6 graden.

Dinsdag eerst nog wat regen in de Ardennen daarna overal droog met zon en wolken. Temperaturen tot 11 graden.

De rest van de week opnieuw droog lenteweer met stilaan maxima tot rond 15 graden.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen dinsdag

Vanavond en vannacht wordt het zwaarbewolkt en trekt een zwakke storing met lichte regen vanaf het westen door ons land. Tijdens het tweede deel van de nacht verschijnen er opnieuw opklaringen over het westen. De regen valt dan voornamelijk in Hoog-België. De minima liggen tussen 2 en 7 graden. De wind waait zwak tot matig en draait naar zuidwest.


Dinsdagochtend is het al droog in het westen en het centrum van het land met brede opklaringen. Ten zuiden van Samber en Maas is het in de voormiddag overwegend zwaarbewolkt met perioden van regen. Later volgen ook daar opklaringen. In het binnenland vormen zich in de namiddag stapelwolken. Met maxima van 6 tot 11 graden is het wat minder zacht dan de voorgaande dagen. De waait meestal matig uit westzuidwest.


In de nacht van dinsdag op woensdag blijft het droog met hoge en middelhoge wolkenvelden. De minima liggen tussen -1 en +5 graden. De wind waait zwak tot matig uit zuid tot zuidwest.

Algemene luchtgesteldheid

Tussen een hogedrukzone, die zich uitstrekt van het Middellandse Zeegebied tot Rusland, en een depressie ten westen van Scandinavië wordt er met een zuidelijke stroming nog zachte en droge lucht over onze streken aangevoerd. Vanavond en vannacht trekt een zwakke regenzone vanaf het westen over het land om dinsdagochtend weg te trekken richting Duitsland. Aan de achterzijde van de storing komen we terecht in iets frissere maritieme lucht. De komende dagen zorgt de ontwikkeling van een nieuw hogedrukgebied boven het Europese continent voor een stabilisatie.


update van vandaag 17:01