Verwachtingen - weerbericht

4 Bft

Samengevat weerbericht

Vanavond nog droog maar zwaarbewolkt. Later vannacht tijdelijk regen vanaf het westen bij minima van 1 tot 5 graden.

Morgen en donderdag veel bewolking met enkele lokale buien maar op de meeste plaatsen droog. Maxima van 5 tot 10 graden.

Vanaf vrijdag meer regen, meer wind en nog zachter.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen woensdag

Vanavond zijn er aanvankelijk nog opklaringen in het oosten van het land maar uiteindelijk wordt het zwaarbewolkt vanaf het westen. Na middernacht trekt een storing van west naar oost over het land met regen en buien. De minima liggen tussen 1 graad in de Hoge Venen en 5 graden op de meeste plaatsen in Vlaanderen. De wind is overwegend matig tot lokaal vrij krachtig en komt eerst uit zuidelijke tot zuidoostelijke sector, om na de storing te draaien naar zuid tot zuidwest. Rukwinden rond 50 en tijdelijk 60 km/h zijn mogelijk.Woensdag wordt het overwegend zwaarbewolkt met 's ochtends nog wat lichte regen of motregen in het oosten van het land. Later blijft het op de meeste plaatsen droog maar in de loop van de dag kan er her en der, en dan vooral in de zuidoostelijke landshelft, een bui vallen. De maxima liggen tussen 4 à 5 graden in de Hoge Ardennen en 8 graden in Vlaanderen bij een strakke en matige wind uit zuid tot zuidwest.Woensdagavond en in de nacht naar donderdag blijft het wisselvallig met kans op enkele buien, vooral in het zuidoosten van het land en aan de kust. De minima liggen tussen 2 en 6 graden bij een matige wind uit zuid tot zuidwest.

Algemene luchtgesteldheid

Aan de voorzijde van een koufront, verbonden aan een diepe depressie nabij IJsland, wordt met een strakke zuidelijke stroming nog tijdelijk vrij droge lucht over onze streken aangevoerd. In de loop van de nacht en woensdagochtend trekt het koufront van west naar oost over onze contreien. Woensdag stroomt dan met een zuidwestelijke tot zuidelijke stroming onstabiele maritieme lucht over ons land.


update van vandaag 17:01