Verwachtingen - weerbericht

3-4 Bft

-2°

-1°

Samengevat weerbericht

Vannacht verschijnen er wolkenvelden vanaf het noordoosten. Minima van -4 tot +2 graden.

In het begin van de week is er vaak veel bewolking en kunnen er soms wat lichte buitjes vallen, met vooral in de Ardennen kans op een beetje sneeuw. De maxima liggen tussen 0 en 7 graden, bij een gure wind uit het oosten tot het noordoosten.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen maandag

Vanavond blijft de hemel helder. Tijdens het tweede deel van de nacht schuiven wolkenvelden over ons land vanaf het noordoosten. Ze bereiken de gebieden langs de Franse grens en in het uiterste zuiden pas op jet einde van de nacht of morgenochtend. De minima liggen tussen 0 en -4 graden in het oosten van het land en tussen -1 en +2 graden elders. De wind waait meestal matig uit het oosten tot het noordoosten, met rukwinden rond 40 km/h.


Morgen is er veel bewolking met lokaal enkele buitjes en op de Ardense hoogten wat sneeuwvlokken. De maxima liggen tussen 0 en 4 graden in de Ardennen en tussen 4 en 7 graden elders. De wind waait matig tot soms vrij krachtig uit het noordoosten, met rukwinden rond 55 km/h.


Tijdens de nacht van maandag op dinsdag is het wisselend bewolkt. Lokaal kan er wat lichte (eventueel winterse) neerslag vallen. De minima liggen tussen -3 graden in de Hoge Venen en +1 of +2 graden in het westen van het land. De wind waait matig tot soms vrij krachtig, eerst uit het noordoosten, later ruimend naar noordoost tot oost. Er is kans op rukwinden tussen 40 en 50 km/h.

Algemene luchtgesteldheid

Een hogedrukgebied boven Scandinaviƫ voert droge, stabiele en vrij koude continentale lucht uit het oosten tot het noordoosten aan naar onze regio. Vannacht bereikt een licht onstabiele luchtsoort, afkomstig van Noord-Europa, ons land vanaf het noordoosten. Deze lucht zal ons weer gaan bepalen in het begin van de week.


update van vandaag 17:01