Verwachtingen - weerbericht

11°

12°

1-2 Bft

11°

12°

Samengevat weerbericht

Deze namiddag zwaarbewolkt en grijs met perioden van regen in het oosten. In het westen overwegend droog. Maxima van 9 tot 13 graden.

Morgen veel bewolking en kans op wat motregen bij maxima van 10 tot 14 graden.

De rest van de week droog en stabiel herfstweer met ochtendgrijs dat zeer moeizaam of helemaal niet verdwijnt. Maxima van 10 tot 15 graden naargelang de opklaringen.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Deze namiddag blijft het zwaarbewolkt en valt er vooral in het oosten en deels ook het centrum van het land regen, eerst continue later eerder bij tussenpozen. Naar het westen toe blijft de neerslag beperkt of blijft het mogelijk zelfs droog. De maxima liggen tussen 9 en 13 graden bij een zwakke veranderlijke wind.

Vanavond en vannacht blijft het overwegend zwaarbewolkt met kans op lichte regen of motregen bij tussenpozen. De kans hierop is een stuk kleiner in het noordwesten waar zelfs enkele opklaringen mogelijk zijn. In de loop van de nacht wordt het ook mistig. De minima liggen tussen 6 en 8 graden, en het wordt vrijwel windstil.

Algemene luchtgesteldheid

Onder impuls van een strakke zuidwestelijke straalstroom trekt deze namiddag en volgende nacht een golvende storing, verbonden aan een Atlantische depressie voor de kusten van Portugal, vanuit Frankrijk over ons land met vooral in het centrum en het oosten regen. In de loop van de nacht verlaat ze ons land richting Duitsland maar de onderste luchtlagen bevatten nog veel vocht en ook nog de restanten van de een zwakke storing deze ochtend wat leidt tot veel bewolking en eventueel motregen.


update van vandaag 12:01