Verwachtingen - weerbericht

10°

10°

6 Bft

10°

Samengevat weerbericht

Deze namiddag en vanavond buien en een harde wind met rukwinden tot rond 90 of 100 km/u. Maxima tussen 5 en 11 graden.

Vannacht geleidelijk rustiger. Later opnieuw enkele buien. In de Hoge Ardennen kan er sneeuwen. Minima tussen -1 en 5 graden.

Vrijdag opnieuw buien, soms met een winters karakter. 's Namiddags droger weer vanuit het westen. Maxima van net boven nul in de Ardennen tot 6 graden aan zee.

Vrijdagnacht opklaringen en kans op vorming van ijsplekken.

Zaterdag wisselend bewolkt en droog. Maxima rond 8 graden.

Zondag bewolkt met kans op lichte regen. Maxima rond 10 graden.

Maandag trekt een regenzone over. Van maandag tot donderdag eerst buiig en winderig, later kalmer. Maxima tussen 6 en 8 graden.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Deze namiddag trekken buien van west naar oost over ons land. Tegelijkertijd neemt de windkracht toe. Enkele opklaringen zijn mogelijk, maar er is blijvend kans op een bui. De maxima liggen tussen 5 en 6 graden in de Ardennen en lokaal 11 graden in Vlaanderen. De wind wordt krachtig tot lokaal zeer krachtig en komt uit het zuidwesten, ruimend naar het westzuidwesten. Rukwinden tot 95 km/u. Aan zee, in het westen, in het uiterste noorden en op het reliëf kunnen de rukwinden zelfs oplopen tot 100 km/u of iets meer.

Vanavond is er nog een kans op een bui. De wind is nog krachtig in het binnenland en stormachtig aan de kust. Rukwinden tot 90 km/u of wat meer aan de kust of lokaal in het binnenland zijn dan nog mogelijk.

Deze nacht wordt het geleidelijk rustiger, met wel nog enkele buien. In de Ardennen kan er wat sneeuw vallen. De minima liggen tussen -1 en +1 graden ten zuiden Samber en Maas en tussen +3 en +5 graden elders. De wind luwt geleidelijk om overwegend matig uit west tot noordwest te worden.

Algemene luchtgesteldheid

Een depressie boven de Noordzee zorgt voor veel wind voor onze streken. De depressie verplaatst zich snel naar het oosten. Tegen het einde van komende nacht bevindt hij zich boven de Baltische Staten.

Vrijdag wordt tussen een depressie boven Finland en de Baltische Staten en een uitloper van het Azorenhoog maritieme en licht onstabiele lucht uit het noordwesten aangevoerd naar ons land.

De nacht van vrijdag op zaterdag stabiliseert de atmosfeer zich dankzij een mobiele hogedrukwig. Later beïnvloeden storingen uit het westen wederom ons weer.


update van vandaag 12:01