Verwachtingen - weerbericht

30°

33°

2 Bft

34°

30°

32°

Samengevat weerbericht

Deze namiddag blijft het zonnig met soms wat hoge wolkensluiers. Maxima van 29 tot 34 graden. Aan de kust zorgt een zeebries later voor wat afkoeling.

Vannacht zacht met minima rond 20 graden, en later nevel of lage bewolking in de kuststreek.

Morgen draait de wind naar noordwest tot noord en wordt het iets minder warm, met maxima van 24 graden aan zee en rond 30 graden in het centrum. In het noordwesten zijn er eerst wat meer wolken, later wordt het ook daar zonnig.

Tijdens het weekend blijft het warm, met 's namiddags en 's avonds stapelwolken en kans op buien en eventueel onweer.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Deze namiddag blijft het zonnig met wat hoge wolkensluiers in het noordwesten. De maxima schommelen tussen 29 graden op de Hoge Venen en 34 graden in de Kempen. De wind waait meestal zwak tot soms matig uit zuid tot zuidoost. Aan de kust steekt later een noordwestelijke zeebries op.

Vanavond en vannacht is het helder of lichtbewolkt. Aan de kust is er kans op nevel, mistbanken of lage wolken van over zee. De minima liggen tussen 16 en 21 graden. De wind is zwak uit zuid tot zuidoost of veranderlijk.

Algemene luchtgesteldheid

Tussen een hogedrukgebied over Centraal-Europa en een depressie ten westen van de Britse Eilanden stroomt vanuit het zuiden zeer warme en droge landlucht over onze streken.


update van vandaag 12:01