Verwachtingen - weerbericht

16°

22°

2-4 Bft

23°

18°

20°

Samengevat weerbericht

Vandaag en de volgende nacht wordt vanaf het zuidoosten zeer onbestendig weer verwacht met op veel plaatsen overvloedige neerslag en plaatselijk ook onweer. Het wordt al een paar graden minder warm met maxima van 16 tot 21 graden..

Morgen maandag nog altijd veel regen en nog kans op onweer. Het is fris met een stevige noordwestenwind. Ook dinsdag is het fris met dikwijls regen of buien. Maxima rond 16 of 17 graden.

De volgende dagen wordt het geleidelijk droger, zonniger en stilaan ook warmer.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Vandaag is het aanvankelijk op de meeste plaatsen droog. Maar vanuit het zuidoosten komt geleidelijk een zeer actieve zone met regen, buien en plaatselijk onweer het land binnen. De noord tot noordoostenwind trekt aan en wordt meestal matig in het westen en het centrum van het land en aan de kust vrij krachtig of krachtig met daar pieken tot 60 km/h. In het zuidoosten is de wind zwak of matig uit oostelijke of veranderlijke richtingen. Het wordt wat frisser met maxima rond 16 graden vlak aan zee, 18 tot 20 graden in de Ardennen en 21 tot 23 graden in de andere streken.

Ook vanavond en vannacht blijft het op veel plaatsen regenachtig met nog steeds kans op overvloedige neerslag en lokaal onweer. De minima liggen tussen 13 en 16 graden. De wind blijft meestal krachtig aan zee en matig in het binnenland uit noordelijke tot noordoostelijke richtingen. In het oosten is de wind zwak of matig uit veranderlijke richtingen.

Algemene luchtgesteldheid

Een kern van lage luchtdruk ontwikkelt zich over Frankrijk en trekt vervolgens via onze streken naar Duitsland. De neerslagzone eraan verbonden is zeer actief en kan bij ons en in de buurlanden vandaag en ook nog maandag voor plaatselijk overvloedige neerslag zorgen.
Deze depressie verplaatst zich daarna naar het zuiden van de Noordzee en Engeland en stuwt dan wat koelere maar nog altijd onstabiele lucht naar ons land.


update van vandaag 06:01