Verwachtingen - weerbericht

-2°

4-2 Bft

-3°

-5°

-4°

Samengevat weerbericht

Vannacht blijft het, onder invloed van het hogedrukgebied nabij de Britse Eilanden, rustig en droog met geleidelijk meer bewolking. Het is wel fris met minima rond 3 graden aan zee, van 0 tot -6 graden in het binnenland. Er is kans op aanvriezende mist.

Morgen schuift een dik wolkendek over het land en, vooral in het noordwesten, kan daar een bui uitvallen. Het blijft vrij koel met maxima van 3 tot 8 graden.

Donderdag zwaarbewolkt met wat regen. In de Ardennen kan er eerst nog wat sneeuw vallen. Temperaturen tussen 3 en 11 graden.

Vrijdag en zaterdag somber en regenachtig weer.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen woensdag

Vannacht is het eerst overwegend helder, met in het westen al wat hoge wolkensluiers. In de loop van de nacht wordt het wolkendek dikker en schuift ook verder naar het oosten maar het blijft vrijwel droog. In de Ardennen blijft het grotendeels helder. Plaatselijk is er wel kans op mist die kan aanvriezen. De minima liggen tussen -3 en -6 graden in Ardennen, tussen 0 en -3 graden elders in het binnenland en rond +3 aan zee. De matige noordenwind wordt geleidelijk zwak tot matig uit veranderlijke of noordelijke richtingen.Morgen zal de nevel en aanvriezende mist vrij snel verdwijnen. In de loop van de dag breidt de bewolking zich vanaf het westen verder uit en kan er hier en daar een bui vallen, vooral in het noordwesten van het land. Het blijft te fris voor de tijd van het jaar, met maxima tussen 3 en 8 graden. Er staat een zwakke wind, eerst uit veranderlijke en later uit noordwest, aan de kust soms toenemend tot matig.De nacht van woensdag op donderdag wordt een grijze, maar meestal droge nacht. Na middernacht kan in het noordwesten van het land wat lichte regen of motregen vallen. De minima liggen tussen 0 en -2 graden ten zuiden van Samber en Maas en tussen +2 en +5 graden in de rest van het land. Er staat een overwegend matige wind uit noordwest, krimpend naar zuidwest. Aan de kust waait de wind uit het westen.

Algemene luchtgesteldheid

Vannacht wordt ons weerbeeld gunstig beïnvloed door een hogedrukgebied nabij de Britse Eilanden.
Een sterk verzwakte storing bereikt woensdagochtend ons land en zorgt vooral voor een toename van de bewolking. Wanneer de hogedrukkern geleidelijk richting de Golf van Biskaje schuift, baant een meer actieve storing zich een weg naar onze streken en bereikt ons in de nacht van woensdag op donderdag.


update van dinsdag 22:01