Verwachtingen - weerbericht

12°

13°

2-3 Bft

13°

12°

13°

Samengevat weerbericht

Vannacht tijdelijk nog wat regen bij minima van 10 tot 14 graden. Over het zuidoosten later meer regen.

Vrijdag in het zuidoostelijk deel eerst regen, daarna overal kans op een bui en deels bewolkt. Maxima van 12 tot 17 graden.

Zaterdag zeer geleidelijk buien vanaf het westen bij maxima rond 18 graden. Ook zondag soms buien, mogelijk met enkele donderslagen. Maandag rustig en droog. Ook dinsdag en woensdag droog met maxima van 15 tot 20 graden.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen vrijdag

Vannacht krijgen we nog wat regen. Over het westen en het noordwesten wordt het snel droog met tijdelijk enkele opklaringen. Op het einde van de nacht gaat er over de zuidoostelijke landshelft meer regen vallen. De bewolking neemt dan aan de kust ook opnieuw toe. De minima schommelen tussen 10 en 14 graden. De wind is zwak tot matig uit zuidwest tot westzuidwest.

Vrijdag valt er aanvankelijk nog regen over de zuidoostelijke landshelft. Daarna wordt het overal wisselend bewolkt met nog kans op een lokale bui. De maxima liggen tussen 12 graden in de Hoge Venen en 19 graden in Vlaanderen. De wind waait matig, aan zee soms vrij krachtig, uit zuidwest tot westzuidwest. Rukwinden tot 45 of 50 km/u zijn mogelijk.

Vrijdagnacht neemt over het zuidoostelijk deel van het land de bewolking toe en valt er stilaan regen. Elders is het eerder deels bewolkt met aan de kust wel meer wolken en kans op een bui. De minima liggen tussen 6 en 11 graden. De zwakke tot matige zuidwestenwind krimpt naar het zuiden. In de Ardennen is hij veranderlijk tot zuidoostelijk.

Algemene luchtgesteldheid

Vanavond en vannacht trekt een storing, verbonden aan een diepe depressiekern nabij Scandinavië, over ons land vanuit het noordwesten.

Deze storing golft en zal vrijdag vooral de zuidoostelijke landshelft beïnvloeden. Achter de storing stroomt er wat minder zachte en licht onstabiele zeelucht met enkele buien over onze regio.


update van donderdag 22:01