Verwachtingen - weerbericht

14°

17°

1-2 Bft

14°

13°

15°

Samengevat weerbericht

Vannacht overal droog en lichtbewolkt tot helder. Minima van 11 tot 17 graden.

Maandag eerst zonnig en warm met maxima van 25 tot 31 graden. In de loop van de namiddag en de avond kans op een paar plaatselijke onweersbuien.

Dinsdag wisselvallig en minder warm met af en toe regen of buien en mogelijk zelfs onweer. Maxima rond 25 graden.

Woensdag en donderdag vrij zonnig en meestal droog zomerweer.


Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen maandag

Vannacht wordt het droog en helder tot lichtbewolkt. Op het einde van de nacht kan het nevelig worden aan zee en in het zuiden van het land. De minima liggen tussen 11 graden in de Hoge Venen en 17 graden in het centrum van het land. De wind wordt zwak en veranderlijk.Maandag begint op de meeste plaatsen zonnig. In de loop van de dag ontstaan er stapelwolken die, in de loop van de namiddag en de avond, kunnen uitgroeien tot plaatselijke onweersbuien. De maxima liggen rond 25 of 26 graden aan zee en op de Ardense hoogten. Elders bereiken we waarden van 28 tot 31 graden. De wind is eerst zwak en veranderlijk, later wordt hij lokaal matig en draait naar noordwest tot noord.Maandagavond en tijdens de nacht van maandag op dinsdag blijft het onstabiel met kans op een plaatselijke regen- of onweersbuien. Minima van 13 tot 17 graden. De wind waait zwak tot matig en krimpt van noordwest naar west tot zuidwest.

Algemene luchtgesteldheid

Een hogedrukcel met kern boven Denemarken verplaatst zich naar het zuiden van Noorwegen. Zij voert droge landlucht naar onze streken. Maandag zal, bij nadering van een Atlantische storing, vochtigere en onstabielere lucht vanuit Frankrijk over België stromen zodat de kans op buien of onweer vergroot.


update van zondag 22:01