Verwachtingen - weerbericht

20°

22°

4-3 Bft

21°

17°

19°

Samengevat weerbericht

Deze namiddag nog regen en buien over het centrum en het oosten van het land. Vanaf het westen geleidelijk droger met brede opklaringen. Maxima tot 22 graden.

Vannacht tijdelijk droog met minima tussen 7 en 15 graden.

Zaterdag wisselvallig met enkele lokale buien. Maxima van 17 tot 21 graden.

Zondag en begin volgende week vaak droog weer met meer opklaringen en temperaturen in het het centrum rond 21 graden.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Deze namiddag trekt een regen- en buienzone verder over het centrum en het oosten van het land. Lokaal kunnen de buien gepaard gaan met onweer, vooral in het zuidoosten. Vanaf het westen maken de buien geleidelijk plaats voor droog weer met soms brede opklaringen. De maxima liggen tussen 16 en 18 graden in de Ardennen en rond 20 à 22 graden in de rest van het land. De wind waait matig uit westzuidwest, aan zee eerder vrij krachtig met mogelijk rukwinden tot 50 à 60 km/u.

In het oosten van het land is het vanavond nog zwaarbewolkt met af en toe nog enkele buien, elders verwachten we lichtbewolkt en droog weer. Later vannacht wordt het op de meeste plaatsen droog, maar in het tweede deel van de nacht stijgt opnieuw de kans op enkele buien over het noordwesten van het land. De minima liggen tussen 7 in de Hoge Venen en 15 graden aan de kust bij een matige zuidwestenwind.

Algemene luchtgesteldheid

Een regen- en buienzone, gekoppeld aan een depressie ten noorden van Schotland, trekt deze namiddag verder van west naar oost over het land. Achter deze storing voert een west tot noordwestelijke stroming vandaag en morgen licht onstabiele, polaire lucht naar onze streken.

Morgen vergroot de invloed van een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren, waardoor we een lichte weersverbetering verwachten vanaf zaterdagavond.


update van vandaag 14:23