Verwachtingen - weerbericht

16°

14°

3-2 Bft

13°

13°

14°

Samengevat weerbericht

Vannacht is het droog met opklaringen en wolkenvelden. De minima schommelen tussen 12 en 16 graden.

Dinsdag blijft het droog en gedeeltelijk bewolkt. Tijdelijk is er echter nog kans op een bui in het uiterste oosten. De maxima liggen tussen 19 en 24 graden.

Woensdagochtend zijn er nog opklaringen in het oosten, maar vanuit het westen wordt het zwaarbewolkt met soms wat regen of een bui. De maxima schommelen tussen 19 en 23 graden.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen dinsdag

Vannacht is een bui mogelijk in het oosten van het land. Elders is het droog met opklaringen en wolkenvelden. De minima schommelen tussen 12 en 16 graden. De wind is zwak, aan zee matig, uit west tot noordwest en later uit veranderlijke richtingen.

Dinsdag blijft het op de meeste plaatsen droog en gedeeltelijk bewolkt. Tijdens het eerste deel van de dag is er echter nog kans op een bui langs de Luxemburgse en de Duitse grenzen. In de namiddag vormen er zich meer stapelwolken in het binnenland. De maxima liggen tussen 19 en 24 graden, bij een zwakke tot lokaal matige wind uit het westen ruimend naar het noordwesten.

De volgende nacht is het overwegend droog met brede opklaringen en hoge wolken. Tegen de ochtend komen er meer wolken in het uiterste westen en een drupje regen is niet uitgesloten. De minima schommelen tussen 11 en 16 graden. Er waait een zwakke en aan zee matige wind, uit noordwest krimpend naar west tot zuidwest.

Algemene luchtgesteldheid

Vannacht golft er een storing over de Ardennen met daar mogelijk nog wat lichte neerslag. Dinsdag bevindt er zich een hogedrukwig boven onze streken zodat het droog en rustig is. Woensdag wordt het onstabieler onder invloed van een hoogtestoring.


update van maandag 22:01