Verwachtingen - weerbericht

-5°

-6°

1-2 Bft

-8°

-12°

-6°

Samengevat weerbericht

Vannacht brede opklaringen en koud, tot -6 graden in het centrum. Plaatselijk lage bewolking.

Morgen brede opklaringen en temperaturen rond het vriespunt.

Donderdag wat meer bewolking bij licht positieve temperaturen.

Vrijdag en in het weekend droog maar soms bewolkt weer. 's Nachts lichte tot matige vorst en overdag licht positieve temperaturen.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen woensdag

Vannacht koelt het snel af onder een meestal licht bewolkte hemel. Plaatselijk hangt er lage bewolking of wat nevel die kan aanvriezen. Minima tussen -13 graden in de Ardennen tot -6 graden aan de kust met een zwakke en in het zuiden soms matige wind uit het oostnoordoosten.

Morgen is het eerst lichtbewolkt. Namiddag komt er in de noordelijke helft van het land wat meer middelhoge bewolking binnen, maar de opklaringen domineren het weerbeeld. De maxima liggen rond +1 of +2 graden in het noordwesten, rond het vriespunt in het centrum en tot -5 graden in de Ardennen. Er staat een zwakke en in het zuiden soms matige wind uit noordoostelijke richting.

Woensdagnacht zijn er nog brede opklaringen in de zuidelijke helft van het land, maar vanuit het noorden komt er meer bewolking binnen. De minima liggen tussen -4 graden in het centrum en -12 graden in de Ardennen. De wind waait zwak uit het oosten.

Algemene luchtgesteldheid

Een hogedrukkern ten noorden van ons verplaatst langzaamaan oostwaarts. Ten zuiden van deze kern wordt koude en droge lucht aangevoerd.


update van dinsdag 22:01