Verwachtingen - weerbericht

12°

10°

4-5 Bft

10°

Samengevat weerbericht

Vandaag grijs met perioden van regen of motregen, maar zachter met maxima van 5 tot 12 graden. Vrij winderig.

Dinsdag eerst nog neerslag, in de loop van de dag meestal droog maar bewolkt.

Woensdag en donderdag zeer zacht met maxima tot 15 of 16 graden in het centrum.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Vandaag krijgen we veel wolken met vanaf het westen en het noordwesten perioden van lichte regen of motregen. Op de Ardense hoogten kan er tijdelijk eventueel wat sneeuw vallen. Het wordt zachter vanaf het westen met maxima van 5 graden in de Hoge Venen tot 12 graden aan de kust. De zuidwestenwind waait matig tot vrij krachtig en aan de kust later soms krachtig. We verwachten rukwinden tot 55 km/u in het binnenland en tot 65 km/u aan zee.


Vanavond en volgende nacht blijft het zwaarbewolkt met perioden van lichte of matige regen. Op de Ardense hoogten wordt het zicht belemmerd door lage wolkenvelden. Ten zuiden van Samber en Maas schommelen de temperaturen eerst tussen 5 en 7 graden, maar later wordt het zachter met op het einde van de nacht waarden tussen 7 en 9 graden. Elders veranderen de temperaturen nauwelijks met minima tussen 9 en 12 graden. De wind waait matig of soms vrij krachtig uit westelijke tot zuidwestelijke richtingen met 's avonds nog steeds rukwinden rond 50 of 60 km/u.

Algemene luchtgesteldheid

Regenzones verbonden aan een depressiekern die zich van Schotland naar het noorden van Nederland en later naar Duitsland verplaatst, beïnvloeden maandag en aanvankelijk ook dinsdag ons weer.


update van vandaag 06:01