Verwachtingen - weerbericht

4-3 Bft

-1°

-2°

-2°

Samengevat weerbericht

Vanavond trekt een storing door het land met eerst sneeuw of aanvriezende regen, die overgaat in regen. Minima van -4 tot +1 graden.

Zondag zachter en overwegend droog vanaf het westen, grijs in de Ardennen. Maxima van 2 tot 9 graden.

Volgende week nu en dan regen of buien met maxima rond 8 graden in het centrum.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen zondag

Vanavond en vannacht trekt een storing van west naar oost over het land met sneeuw of aanvriezende regen, later overgaand in regen. In de Ardennen valt sneeuw. De minima worden vanavond bereikt en liggen tussen -4 graden in de Hoge Venen en 1 graad aan zee. Later in de nacht wordt het zachter en worden de temperaturen op de meeste plaatsen positief. In de Ardennen blijft het waarschijnlijk nog vriezen tot de ochtend. De wind wordt matig tot tijdelijk vrij krachtig uit zuid tot zuidoost met rukwinden rond 50 of 60 km/h. Later ruimt de wind naar zuid tot zuidwest.


Zondag blijft het in de Ardennen grijs met aanvankelijk nog wat (smeltende) sneeuw of aanvriezende regen. Ook kan mist er het zicht fors beperken. In de voormiddag is er eerst tijdelijk nog kans op een bui in het westen en het centrum. Later wordt het overwegend droog met wolkenvelden en opklaringen. De maxima liggen tussen 2 en 5 graden ten zuiden van Samber en Maas en tussen 5 en 9 graden elders in het land. De wind waait matig uit zuidwest later krimpend naar zuid tot zuidwest.Tijdens de nacht van zondag op maandag wordt het overal zwaarbewolkt met perioden van regen of buien vanaf het westen. Tegen de ochtend wordt het droger en wisselend bewolkt in het westen van het land. De minima liggen tussen 1 graad in de Hoge Venen en 5 of 6 graden in Vlaanderen. De wind waait matig uit zuid tot zuidwest later ruimend naar west tot zuidwest. Op het einde van nacht neemt de wind toe naar vrij krachtig aan de kust, met rukwinden rond 50 km/u.

Algemene luchtgesteldheid

Een Atlantische storing trekt over ons land vanaf het westen en is gevolgd door zachtere maritieme lucht. Tijdens de nacht van zondag op maandag bereikt een hoogtetrog onze streken.


update van zaterdag 22:01