Verwachtingen - weerbericht

10°

2-3 Bft

Samengevat weerbericht

Vannacht is het licht bewolkt met nevel en in de Ardennen ook kans op mist. Later verschijnt in het westen hoge bewolking. De minima liggen tussen 4 en 10 graden.

Morgen is het vrij zonnig met hoge wolkenvelden. Het kwik stijgt tot rond 19 graden.

Vrijdag krijgen we meer bewolking met kans op een spatje regen. De maxima liggen opnieuw rond 19 graden.

Tijdens het weekend krijgen we veel zon en temperaturen rond 20 graden of zelfs wat meer. Na het weekend is er meer bewolking.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen donderdag

Vannacht wordt het op de meeste plaatsen licht bewolkt, waardoor het flink kan afkoelen en waardoor er nevel of in de Ardense valleien ook mist kan ontstaan. Later verschijnt er in het westen meer hoge bewolking.
De minima liggen tussen 4 en 7 graden ten zuiden van Samber en Maas, rond 8 graden in het centrum van het land en rond 10 graden aan zee.
De wind waait zwak tot matig en krimpt naar de zuidelijke sector.Donderdag wordt het na het optrekken van het ochtendgrijs vrij mooi en zonnig. Af en toe passeren er hoge wolkenvelden.
De temperatuur klimt tot 15 à 18 graden in Hoog-België en tot 19 of lokaal 20 graden in Laag-België.
De wind waait zwak of matig uit het zuiden.Donderdagavond is het droog met hoge bewolking. In de loop van de nacht neemt de bewolking toen in het westen van het land en tegen de ochtend kan er aan zee een spatje regen vallen.
De minima liggen tussen 3 en 7 graden ten zuiden van Samber en Maas en tussen 9 en 12 graden elders.
De wind waait zwak uit de zuidelijke sector. Op het einde van de nacht wordt hij in het westen matig uit west tot noordwest.

Algemene luchtgesteldheid

Vannacht en morgen wordt ons weer bepaald door een uitgestrekte hogedrukzone, met kern boven de Alpen. Tegelijkertijd verliest dit hogedrukgebied aan kracht, waardoor een zwak koufront, verbonden aan een lagedrukzone ten noorden van de Britse Eilanden, dichterbij kan komen.
Tijdens de nacht van donderdag op vrijdag bereikt deze weinig actieve storing de kustregio en vrijdag trekt ze dan verder verzwakkend oostwaarts over het land.


update van woensdag 22:01