Prestigieuze prijs voor een KMI-medewerker!

Het Internationaal Comité voor Ruimteonderzoek, COSPAR reikte een prestigieuze prijs uit aan onze collega Dr. Tobias Verhulst van het Geofysisch Centrum van het KMI te Dourbes, voor zijn publicatie getiteld " High-resolution ionospheric observations and modeling over Belgium during the solar eclipse of 20 March 2015 including first results of ionospheric tilt and plasma drift measurements ".

 

Het werd gepubliceerd in Advances in Space Research, Vol.57, No.11, pp.2407-2419.
Dit medium is het officiële wetenschappelijke tijdschrift van COSPAR, dat alle aspecten van ruimteonderzoek bestrijkt, inclusief studies van het aardoppervlak vanuit de ruimte, meteorologie, klimaat, planeten en kleine hemellichamen van het zonnestelsel, hoge atmosferen, ionosferen en magnetosferen van de aarde en andere planeten, ruimtelijk plasma, ruimteweer, observaties van fenomenen in de ruimte, enz.

 

Deze erkenning is toegekend op de Algemene Vergadering van COSPAR gehouden in Pasadena, Californië, van 14 tot 22 juli 2018 en werd gepubliceerd in het COSPAR Information Bulletin, Space Research Today.