Blikseminformatiebrief

Beschrijving

In augustus 1992 heeft het KMI een systeem, SAFIR, geïnstalleerd. Het is een systeem dat toelaat om in reële tijd zowel bliksemontladingen binnen of tussen de wolken als tussen de wolken en de aarde te lokaliseren, en dit met een nauwkeurigheid van 2 km.

De inslagplaats van de bliksem wordt door interferometrie vanuit vier verschillende plaatsen bepaald (Dourbes, de afdamming van de Gileppe, Oelegem en Mourcourt).

De localisatie gebeurt om de 100 microseconden, zodat de baan van het kanaal nauwkeurig kan gevolgd worden. Hierdoor is het mogelijk om zowel wolk-wolk als wolk-aarde ontladingen te volgen.

U wilt weten of het al dan niet op een bepaalde plaats en een bepaald tijdstip gebliksemd heeft? Via onze blikseminformatiebrief krijgt u per  post een antwoord.

 

Voorbeeld

M. XXX
YYYstraat 40
3080 Tervuren

Mijnheer,

In antwoord op uw aanvraag, kan ik u meedelen dat er onweer met blikseminslag werd waargenomen voor de streek van Overijse op 2 en op 3 augustus .

Indien u een onweerskaart wenst met de lokalisatie van de blikseminslagen van die dag voor die streek, kunt u deze steeds verkrijgen door ze schriftelijk of per e-mail aan te vragen aan de dienst Teledetectie van op de aarde van het KMI. De kosten voor deze extra inlichting bedraagt € 60 (€49,59+BTW).

Hopend u hiermee van dienst te zijn, mijnheer, teken ik met mijn bijzondere hoogachting,


De heer Michel Crabbé
Dienst Teledetectie van op de aarde

 

Prijzen

Deze prijzen zijn exclusief BTW. Het KMI is vanaf 1 januari 2009 BTW-plichtig en zal dan 21 % BTW heffen op zijn producten en diensten.

De prijs hangt af van de gevraagde termijn waarin gezocht moet worden:

 

BTW excl. BTW incl.
1 - 7 dagen € 14,88 € 18,00
2 weken € 28 € 33,88
4 weken € 60 € 72,60
trimester € 100 € 121,00
semester € 175 € 211,75
jaar € 300 € 363,00
> 1 jaar offerte offerte

 

 
top

Hoe bestellen?

Vul onderstaand formulier in.

 

Per formulier mag slechts 1 plaats worden opgegeven. Per plaats wordt de tarifiëring opnieuw toegepast.

 


top