Verwachtingen - weerbericht

22°

24°

3-4 Bft

26°

23°

26°

Samengevat weerbericht

Vandaag is de laatste mooie nazomerdag, met veel zon en maxima in de buurt van 25 graden.

Vannacht wordt het zwaarbewolkt en naar de ochtend toe bereikt een regenzone het westen van ons land. Daarbij gaat het stevig waaien, met rukwinden tussen 70 en 80 km/h in het westen en 50 tot 70 km/h elders.

Morgen trekt die regenzone vrij snel over ons land. Daarachter bevindt zich koelere lucht. 's Namiddags ligt de temperatuur rond 18 graden. Het blijft winderig.

Tijdens het weekend krijgen we veel bewolking met regen en buien. Vooral zondag kan het ook stevig waaien. Maxima in de buurt van 18 graden.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Vandaag is het opnieuw op de meeste plaatsen zonnig met velden van hoge bewolking. Vooral in de westelijke helft van het land zijn er soms ook lagere wolkenvelden. De maxima liggen tussen 22 en 26 graden. De wind waait matig, en aan zee matig tot vrij krachtig, uit het zuidwesten, in de loop van de namiddag krimpend naar zuidzuidwest.Vannacht neemt de bewolking overal toe. En tegen de ochtend regent het in de westelijke helft van het land. Voor de regenzone uit blijft het zacht, met minima tussen 16 en 19 graden. In het westen van het land liggen de minima tussen 15 en 17 graden. Terwijl de storing dichterbij komt, neemt de wind gestaag toe. Op het einde van de nacht verwachten we in veel streken een vrij krachtige zuidzuidwestenwind, met rukwinden tussen 60 en 70 km/h. In het westen wordt de wind waarschijnlijk al vrij krachtig tot krachtig, met rukwinden tussen 70 en 80 km/h.

Algemene luchtgesteldheid

Tussen een hogedrukgebied, dat het grootste deel van Europa inpalmt, en een uitgestrekte, complexe lagedrukzone tussen Groenland en het noordwesten van Rusland, stroomt nog steeds warme lucht naar onze regio. Morgen trekt een koufront over ons land. En daarna komen we in een maritiem polaire luchtsoort terecht.


update van vandaag 09:01