Verwachtingen - weerbericht

3 Bft

-1°

-4°

-3°

Samengevat weerbericht

Vanavond en vannacht licht tot wisselend bewolkt en overal lichte nachtvorst.

Morgen vrij zonnig en koud. Maxima tussen -2 en +3 graden bij een schrale oostenwind.

Vrijdag droog met brede opklaringen en lokale lage wolken. Koud bij maxima van -2 tot +2 graden. Zaterdag droog met stilaan meer wolken en maxima tot +3 graden. Zaterdagnacht vooral in Hoog-België gevaar voor aanvriezende regen. Zondag enkele buien en zachter met maxima van 5 tot 10 graden.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen donderdag

Vanavond en vannacht blijft het droog met een afwisseling van opklaringen en, vooral in het noordoosten en oosten, soms veel lage wolkenvelden. Plaatselijk kan er ook aanvriezende mist voorkomen, vooral in de Ardense valleien. De minima liggen tussen -4 graden in de Ardennen en +1 graden aan zee. De wind waait meestal matig uit oostelijke richting.Morgen is het plaatselijk eerst grijs met nevel en lokaal aanvriezende mist. Na het optrekken van het ochtendgrijs, krijgen we afwisselend opklaringen en wolkenvelden. De maxima schommelen tussen -2 graden op de Hoge Venen en +3 graden in het westen van het land. De wind waait matig uit oost tot noordoost.

Donderdagavond en -nacht blijft het droog en overwegend lichtbewolkt. Het wordt koud, met minima tussen -6 graden op de Hoge Venen en -2 tot -3 graden in Vlaanderen. De wind is zwak tot matig uit oost tot noordoost.

Algemene luchtgesteldheid

Een hogedrukgebied boven Scandinavië zorgt voor aanvoer van stabiele en geleidelijk koudere en ook drogere landlucht.


update van woensdag 22:01