Verwachtingen - weerbericht

-4°

-6°

3-4 Bft

-7°

-10°

-8°

Samengevat weerbericht

Deze nacht blijven er brede opklaringen ondanks de doortocht van enkele wolkenvelden. Minima van -4 tot -12 graden

Maandag en dinsdag verwachten we meer bewolking en komen de temperaturen in Vlaanderen nog amper boven het vriespunt uit.

Op woensdag wordt het opnieuw zonniger maar blijft het overdag vriezen in het hele land.

Donderdag meer wolken maar nog steeds algemene vorst.

Vanaf vrijdag komt er waarschijnlijk verandering. In de overgang naar zachter en wisselvallig weer kan er winterse neerslag vallen.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen maandag

Deze nacht blijven er nog brede opklaringen ondanks de doortocht van enkele wolkenvelden. Het gaat stevig vriezen met minima tussen -4 of -5 graden in het westen van het land en -12 graden in de Ardense valleien bij een matige noordoostenwind.


Maandag is het eerst zonnig. In de loop van de dag verschijnen er stilaan meer wolkenvelden en zijn vooral in de Ardennen en aan de kust enkele sneeuwvlokken niet uitgesloten. Het is zeer koud met in vele streken maxima rond het vriespunt in Laag- en Midden-België, en ten zuiden van Samber en Maas waarden tussen -2 en -6 graden. De matige tot vrij krachtige noordoostenwind vergroot het koudegevoel. We verwachten rukwinden van 50 tot 60 km/h.Maandagnacht komen er brede opklaringen en wordt het zelfs op vele plaatsen licht bewolkt. Het gaat nog stevig vriezen met minima tussen -5 graden aan zee en -13 graden in de Hoge Venen. De oost- tot noordoostenwind waait meestal matig.

Algemene luchtgesteldheid

Ons weer wordt gunstig beïnvloed door een krachtig hogedrukgebied met kern boven Noord-Scandinavië dat in een vrij strakke stroming, relatief droge en stilaan koudere landlucht over onze streken blijft aanvoeren.


update van zondag 22:01