Verwachtingen - weerbericht

12°

14°

1-2 Bft

10°

10°

11°

Samengevat weerbericht

Vannacht rustig en droog weer met minima tussen 8 en 14 graden.

Dinsdag zonnig en erg zacht, maxima tot 24 of 25 graden.

Woensdag vooral aan de kust bewolkt, elders meer zon maar ook hoge wolkensluiers. Maxima van 18 tot 22 graden.

Donderdag en vrijdag tijdelijk wat meer wolkenvelden, maar meestal droog en geleidelijk frisser.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen dinsdag

Vannacht is het helder tot licht bewolkt tot helder met slechts wat hoge bewolking vanuit het noorden. Op sommige plaatsen kan het ook nevelig worden. Minima tussen 8 en 14 graden bij een zwakke wind uit veranderlijke of zuidoostelijke richting.

Dinsdag verwachten we droog en zonnig weer met enkele hoge wolkensluiers. Het wordt opnieuw iets warmer dan vandaag met temperaturen tussen 20 en 23 graden in Hoog-België en tussen 23 en 25 graden in Laag- en Midden-België. De wind waait meestal zwak uit zuid tot zuidoost.Tijdens de nacht van dinsdag op woensdag blijft het rustig en droog met vanaf het westen toenemende hoge bewolking. Hier en daar kan het ook nevelig worden. De minima liggen tussen 8 en 14 graden bij een overwegend zwakke wind uit zuid tot zuidoost of uit veranderlijke richtingen.

Algemene luchtgesteldheid

Een omvangrijk hogedrukgebied over Oost-Europa en West-Rusland blijft zorgen voor de aanvoer van erg zachte lucht naar onze streken, terwijl een uitgestrekt frontaal systeem ten westen van ons land sleept.


update van maandag 22:01