Verwachtingen - weerbericht

14°

12°

1-2 Bft

11°

Samengevat weerbericht

Vanavond en vannacht droog met breder wordende opklaringen en minima tussen 9 en 14 graden.

Morgen en zondag zo goed als droog en bewolkt in Vlaanderen, in de Ardennen zonnig. Maxima van 21 tot 25 graden.

Begin volgende week licht wisselvallig met enkele buitjes. Daarna droger en warmer.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen zaterdag

Vanavond en vannacht blijft het droog en krijgen we overal brede opklaringen. Hier en daar vormt er zich nevel of een mistbank. Het wordt fris met minima van lokaal 7 graden in de Hoge Venen tot 14 à 15 graden vlak aan zee. De wind wordt zwak en veranderlijk in het binnenland. Aan waait er een matige wind draaiend van westzuidwest naar zuidzuidwest.


Zaterdag begint de dag op de meeste plaatsen met zon. Al vlug ontwikkelt er zich in het noordwesten en het centrum stapelbewolking, in de Ardennen blijft het zonnig. In het noordwesten is een licht buitje niet geheel uitgesloten. De maxima liggen tussen 21 graden in Hoog-België en 24 graden in de Kempen. De wind waait zwak tot matig uit zuidwest tot west.


Zaterdagavond worden de opklaringen overal breder. In de nacht naar zondag blijft het droog en wordt het helder tot licht bewolkt. Op het eind van de nacht vormen er zich in de kuststreek mogelijk nevel, mist en laaghangende bewolking. De minima liggen tussen 9 graden in Hoog-België en 15 graden aan zee. De wind wordt in het binnenland zwak uit zuidwestelijke of veranderlijke richtingen. Aan zee waait er een matige zuidwestenwind.

Algemene luchtgesteldheid

Een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren boven Frankrijk bepaalt vannacht en dit weekend gunstig ons weer. Met een zuidwestelijke tot westelijke stroming wordt er vrij vochtige maritieme lucht over ons land aangevoerd. In de loop van het weekend wordt de aangevoerde maritieme lucht iets zachter.


update van vandaag 17:01