Verwachtingen - weerbericht

24°

28°

2-3 Bft

29°

25°

27°

Samengevat weerbericht

Vandaag eerst kans op ochtendgrijs in het noordwesten en elders brede opklaringen. Nadien worden er opnieuw stapelwolken gevormd met in de namiddag kans op (onweers-)buien. Maxima tussen 24 en 29 graden.

Vanavond verdwijnen de buien na zonsondergang. Nadien wordt het opnieuw droog met opklaringen. Minima tussen 14 en 18 graden.

De volgende dagen blijft het warm en onweerachtig. De kans op onweer lijkt het grootste op dinsdag en donderdag.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Vandaag is het, na het optrekken van nevel en mist in het westen, eerst droog en zonnig. Geleidelijk zullen zich stapelwolken vormen en kunnen lokaal onweersbuien ontstaan. Het blijft vrij warm met maxima van 24 graden in de Ardennen en aan zee, 28 graden in het centrum en 29 graden in de Kempen. De wind is eerst zwak en veranderlijk en later zwak tot matig uit noord tot noordoost. Aan de kust wordt het in de namiddag wat koeler door de noordenwind.


Vanavond zullen de laatste buien vrij snel uitsterven, en tijdens de nacht wordt het droog met wolkenvelden en soms brede opklaringen. Tegen het einde van de nacht zal de kans op buien opnieuw stijgen in het uiterste zuiden van het land. De minima liggen tussen 14 en 18 graden, en de wind is overwegend zwak uit oost tot noordoost.

Algemene luchtgesteldheid

Een depressie met kern over Bretagne voert warme, vochtige en onstabiele lucht naar België. Deze toestand is gunstig voor de ontwikkeling van onweders. Gezien de zwakke stroming in de hogere luchtlagen verplaatsen de onweders zich traag en kunnen ze zo zorgen voor aanzienlijke neerslaghoeveelheden.


update van vandaag 06:01