Verwachtingen - weerbericht

18°

19°

4-3 Bft

19°

16°

19°

Samengevat weerbericht voor vannacht

Vannacht overwegend droog met opklaringen. Aan zee kans op enkele buien, op het einde van de nacht ook in het noordwesten. Minima rond 11 graden.

Donderdag wisselvallig met soms stevige buien, lokaal met onweer. Maxima rond 18 graden.

Vrijdag overwegend droog met wolken en later meer opklaringen. Maxima tot 20 graden.

Van zaterdag tot maandag mooi weer met eerst maxima rond 23 graden en maandag plaatselijk tot 30 graden.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen donderdag

Vanavond vallen er over het oosten aanvankelijk nog een paar lokale buien. Vannacht wordt het overwegend droog met soms brede opklaringen en wolkenvelden. In de kuststreek en op het einde van de nacht ook over het noordwesten is het wisselvalliger met steeds kans op enkele buien. De minima liggen tussen 7 graden in de Hoge Ardennen en 13 graden aan zee. De naar het zuidwesten krimpende wind wordt meestal zwak. Aan zee is hij matig uit west tot noordwest.

Donderdag wordt een wisselvallige dag met soms opklaringen maar ook zwaarbewolkte perioden met buien vanaf het westen en het noordwesten. Deze buien zijn soms stevig met lokaal ook onweer. In de loop van de namiddag neemt de buienactiviteit af over het westen. De maxima schommelen van 14 graden in de Hoge Venen, rond 18 graden in het centrum tot 20 graden in het uiterste zuiden. Er waait een meestal matige wind uit west, ruimend naar noordwest.

Donderdagavond vallen er vooral over het oosten nog buien met kans op onweer. Over het westen en stilaan ook in het centrum wordt het overwegend droog. Donderdagnacht verdwijnen de buien in het oosten en blijft het in de meeste regio's droog met opklaringen en wolken. In de kuststreek is de kans op een bui nog wel groter. De frisse minima liggen tussen 5 graden in de Hoge Venen en 10 graden over het westen. De wind is zwak en veranderlijk.

Algemene luchtgesteldheid

Een lagedrukgebied boven het zuiden van Scandinaviƫ voert nog steeds frisse en onstabiele lucht naar onze streken. Donderdag koelen de hogere luchtlagen flink af zodat de buien intenser worden dan de voorbije dagen met ook kans op onweer.


update van vandaag 17:01