Verwachtingen - weerbericht

12°

12°

5-6 Bft

11°

Samengevat weerbericht voor vandaag

Deze namiddag is het grijs met perioden van regen of motregen. Het is zacht voor de tijd van het jaar met maxima tussen 7 en 12 graden. Er is wel veel wind, met rukwinden tussen 70 en 85 km/h.

Vanavond en vannacht spant de wind nog verder aan, terwijl een wat actievere regenzone van de kust naar de Ardennen trekt. Er is tijdelijk kans op rukwinden tot 90 km/h. Minima van 4 tot 9 graden.

Morgen maandag blijft het zacht, maar opnieuw winderig met regen.

Vanaf dinsdag wordt het rustiger op de weerkaarten, al kan er wel nog motregen vallen.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Deze namiddag is het zwaarbewolkt met perioden van regen of motregen. Het is zacht voor de tijd van het jaar met maxima tussen 7 en 10 graden in Hoog-België en van 11 of 12 graden elders. Het waait vrij krachtig tot krachtig, en aan zee krachtig tot zeer krachtig, uit het zuidwesten. Daarbij verwachten we rukwinden van 70 tot 80 km/h, of aan zee zelfs nog wat meer op het einde van de dag.

Vanavond blijft het zwaarbewolkt met lichte neerslag. Vannacht volgt er intensere regen vanaf het noordwesten. In het tweede deel van de nacht wordt het in Laag-België terug droog met zelfs kans op enkele opklaringen. De minima liggen tussen 4 graden in de Ardennen en 9 graden aan zee. Rond de actievere regenzone spant de wind verder aan tot krachtig in het binnenland en zeer krachtig aan zee, met windstoten van 80 tot 90 km/h. In de loop van de nacht zal de wind geleidelijk luwen tot matig uit het westen. Hier en daar is er nog kans op rukwinden tot 50 km/h.

Algemene luchtgesteldheid

Een depressiekern, die zich snel van de Britse Eilanden naar Scandinavië verplaatst, voert in een strakke stroming zachte en gestoorde maritieme lucht naar onze regio.


update van vandaag 12:01