Verwachtingen - weerbericht

13°

12°

3-2 Bft

11°

Samengevat weerbericht voor vannacht

Vanavond en vannacht trekt een regenzone van west naar oost door het land. Op het einde van de nacht wordt het in het westen droger met enkele opklaringen. Kans op nevel. Minima tussen 6 en 13 graden.

Morgen is het in het oosten meestal zwaarbewolkt met soms nog wat regen. Elders is het wisselend bewolkt met opklaringen en bewolkte perioden. Het blijft meestal droog. Maxima tussen 10 en 15 graden.

Van zondag tot woensdag is het rustig en zacht. Na het optrekken van het soms hardnekkige ochtendgrijs, wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af. Maxima rond 15 of 16 graden.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen zaterdag

Vanavond en vannacht trekt een regenzone van west naar oost. Op het einde van de nacht wordt het in het westen droger met enkele opklaringen. Plaatselijk kan er nevel gevormd worden. Minima tussen 6 en 13 graden. De wind is matig uit het zuidwesten. Op het einde van de nacht wordt hij zwak en draait naar het westen aan de kust.

Morgen verlaat de storing ons land via het oosten. Het is in het oosten van het land eerst nog zwaarbewolkt met kans op wat regen. Elders is het wisselend bewolkt met opklaringen en wolkenvelden, en het blijft meestal droog. De wind is zwak tot soms matig uit west tot zuidwest. Maxima tussen 10 en 15 graden.

's Avonds en 's nachts is het meestal droog met afwisselend wolkenvelden en soms brede opklaringen. Er kan nevel, mist en lage bewolking gevormd worden. De zuidwestelijke wind wordt zwak, en blijft aan zee zwak tot matig. Minima tussen 2 en 10 graden.

Algemene luchtgesteldheid

Onze regio bevindt zich in het zuidelijk deel van een brede warme sector, die samenhangt met een depressiekern nabij IJsland. Er stroomt gestoorde vochtige lucht via het Kanaal naar onze streken. Het koufront van dit systeem zal volgende nacht en morgen van west naar oost over ons land trekken.


update van donderdag 22:01