Verwachtingen - weerbericht

10°

11°

3-4 Bft

11°

Samengevat weerbericht

Deze namiddag blijft het nog licht regenen in de zuidoostelijke helft van het land. In het noordwesten is het droger met opklaringen en kans op enkele buien. Het kwik stijgt tot rond 11 graden.

Morgen wordt het zonnig met maxima tot 15 of lokaal zelfs 16 graden. De matige noordenwind zorgt er wel voor dat het iets frisser aanvoelt.

Maandag wordt het nog wat zachter, tot 18 graden. De bewolking neemt weliswaar toe en 's nachts gaat het regenen.

Dinsdag moeten we terug enkele graden inleveren, maar vanaf woensdag gaan de temperaturen in stijgende lijn. Naar het einde van de week toe wordt het zonnig met temperaturen rond 20 graden.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Deze namiddag is het in de zuidoostelijke helft van het land zwaarbewolkt met aanhoudend lichte regen. In de noordwestelijke helft van het land zijn er mooie opklaringen, maar daar kunnen in de loop van de namiddag enkele buien ontstaan. Geleidelijk kunnen deze buien ook het centrum en de Kempen bereiken. De maxima liggen rond 6 graden in de Hoge Venen, rond 10 graden aan zee en rond 11 graden elders in Vlaanderen. De wind waait matig uit de noordelijke sector.

Vannacht sleept de zwakke regenzone zich langzaam richting Duitsland. Op de hoogste toppen van de Ardennen kan wat smeltende sneeuw vallen. Langs de Duitse grens blijft het waarschijnlijk nog druppelen tot de ochtend. In het westen en het centrum verdwijnen de buien en wordt het licht bewolkt. De temperaturen dalen tot rond 1 graad in de Hoge Venen, tot 2 of 3 graden in het centrum en tot 6 graden aan zee. In Vlaanderen en dan vooral in de Kempen is er kans op lokale gladheid door ijsplekken. De wind blijft matig waaien uit het noorden.

Algemene luchtgesteldheid

Het koufront dat gisteren ons land bereikte, is door vorming van een golf boven Frankrijk nagenoeg tot stilstand gekomen. Het trekt uiterst langzaam oostwaarts en zal pas vanavond of vannacht ons land definitief verlaten.
Aan de achterzijde van de storing bevindt er zich potentieel onstabiele lucht, waarin deze namiddag enkele buien tot ontwikkeling kunnen komen.


update van vandaag 12:01