Verwachtingen - weerbericht

11°

12°

2 Bft

10°

Samengevat weerbericht voor vannacht

Vannacht veel wolken en wat regen vanaf het westen bij minima van 5 tot 12 graden.

Maandag enkele buien in de zuidelijke landshelft. Elders overwegend droog en deels bewolkt. Maxima van 11 tot 17 graden.

Dinsdag en woensdag overwegend droog met zon en wolken. Maxima in het centrum rond 15 of 16 graden.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen maandag

Vanavond en vannacht wordt het overal zwaarbewolkt met perioden van lichte regen vanaf het westen. De minima liggen tussen 5 en 9 graden in de Ardennen en tussen 10 en 12 graden elders. Er waait een meestal zwakke, aan de kust een matige wind uit westzuidwest tot westnoordwest. Op het einde van de nacht draait hij in de kuststreek naar noordelijke richtingen.

Maandag verwachten we eerst nog wat regen of enkele buien in het centrum en het zuiden van het land. In de namiddag blijft de buienneiging hoofdzakelijk beperkt tot de streken ten zuiden van Samber en Maas. Elders wordt het dan overwegend droog met opklaringen maar vaak ook nog wolkenvelden. Het is wat frisser met maxima van 11 tot 14 graden in de Ardennen en van 14 tot 17 graden elders. De noorden- tot noordwestenwind waait matig met pieken tot 40 km/u.

Maandagnacht blijft het meestal droog en is het licht- tot halfbewolkt. De minima liggen tussen 1 en 4 graden ten zuiden van Samber en Maas, en tussen 2 en 7 graden elders. De wind is meestal zwak, aan zee soms matig, uit noord tot noordwest.

Algemene luchtgesteldheid

Vanavond bereikt een storing de kust. Zij zal vannacht oostwaarts door ons land trekken. Maandag beïnvloedt de storing nog de zuidelijke landshelft maar ze wordt gevolgd door een nieuwe hogedrukwig die tot woensdag het weer gunstig beïnvloedt.


update van vandaag 17:01