Verwachtingen - weerbericht

17°

20°

1-2 Bft

21°

17°

18°

Samengevat weerbericht voor vannacht

's Avonds en 's nachts blijft het wisselvallig met kans op enkele buien. Kans op vorming van nevel of mistbanken. Minima van 6 tot 12 graden.

Morgen donderdag is het wisselvallig met opklaringen en kans op buien, mogelijk zelfs onweer. Maxima van 15 tot 21 graden.

Vrijdag is het warm en eerst zonnig. Later trekt een buien- en onweerszone vanuit Frankrijk het land binnen. Maxima van 18 tot 23 graden.

De rest van de week blijft het fris en wisselvallig met af en toe opklaringen. Maxima rond 16 graden in het centrum.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen donderdag

Deze avond en nacht blijft het wisselvallig met nu eens opklaringen, dan weer bewolkte perioden en nog steeds kans op een bui. Op het einde van de nacht neemt de buienactiviteit opnieuw toe vanaf het zuidwesten en is er zelfs kans op een donderslag. Hier en daar is er kans op vorming van nevel of mistbanken. De minima liggen tussen 6 graden in de Ardennen en plaatselijk 11 graden in het centrum van het land. De wind waait zwak uit veranderlijke richtingen.

Morgen is het opnieuw zacht maar wisselvallig. 's Ochtends verwachten we plaatselijk nevel en wolkenvelden. Daarna komen er brede opklaringen. In de loop van de namiddag ontstaan er stapelwolken die kunnen uitgroeien tot buien, mogelijk zelfs onweer. De maxima liggen tussen 16 en 18 graden op de Ardense hoogten of aan zee en tussen 18 en 21 graden elders. De wind waait meestal zwak uit noord- tot noordoostelijke of veranderlijke richtingen. Aan zee steekt in de loop van de namiddag een noord- tot noordoostelijke zeebries op.

's Avonds wordt het op de meeste plaatsen droog maar plaatselijk en vooral in de buurt van de Franse grens kan er nog een laatste bui vallen. Het wordt lichtbewolkt met kans op vorming van nevel of mistbanken. Minima van 10 tot 13 graden bij een zwakke tot matige wind uit noordoostelijke of veranderlijke richtingen.

Algemene luchtgesteldheid

We bevinden ons in een gebied met weinig drukverschillen. Een zwakke zuidwestelijke stroming voert vrij zachte maar vochtige en onstabiele lucht naar onze streken.


update van vandaag 17:01