Verwachtingen - weerbericht

18°

20°

3 Bft

21°

17°

18°

Samengevat weerbericht voor vandaag

Vanmiddag is het eerst overal mooi maar later komt er in het westen meer bewolking en vanavond mogelijk ook een druppel regen. We halen uiterst zachte temperaturen van 16 tot 20 graden.

Morgen begint droog met nog wat zon maar later komt er veel bewolking opzetten, gevolgd door regen en buien en het wordt een vijftal graden frisser.

Maandag is het eert droog maar later komt er flink wat regen met temperaturen rond 14 graden.

Van dinsdag tot donderdag komen er meer opklaringen en minder buien maar het wordt fris met maxima rond 10 of 11 graden en 's nachts is er soms kans op lichte vorst aan de grond.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Vanmiddag is het eerst nog overal zonnig en droog met hooguit wat hoge wolkensluiers over het oosten van het land. Op het einde van de dag neemt de bewolking toe over de kuststreek en het westen en vanavond valt daar mogelijk al wat lichte regen. Het wordt nog zeer warm voor de tijd van het jaar met maxima van 16 tot 18 graden in de Ardennen, rond 18 graden aan zee en 20 tot lokaal 21 graden in het binnenland. De wind waait meestal matig uit zuid tot zuidwest.

Vannacht wordt het geleidelijk overal gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt. Op de meeste plaatsen blijft het droog al blijft de kans op plaatselijk spatje regen.
Later verschijnen er opnieuw opklaringen over het westen en het centrum. Over het oosten en het zuidoosten kunnen er eventueel enkele lokale mistbanken ontstaan. De minima variëren van 8 tot 13 graden. De zuidzuidwestenwind is matig en over het oosten en het zuidoosten meestal zwak.

Algemene luchtgesteldheid

Tussen een hogedrukzone over Centraal-Europa en een uitgestrekte depressie over de Atlantische Oceaan wordt met een zuidelijke stroming zeer zachte en relatief droge lucht naar onze streken aangevoerd. In de loop van de dag nadert een verzwakte storing ons vanuit het westen om uiteindelijk volgende nacht over ons land te trekken met voornamelijk veel bewolking.
Intussen trekt het hogedrukgebied zich verder terug naar het oosten en komen we vanaf morgen in meer gestoorde en geleidelijk ook frissere zeelucht terecht.


update van vandaag 12:01