Verwachtingen - weerbericht

10°

2-3 Bft

10°

Samengevat weerbericht

Vanavond en vannacht grotendeels droog in Vlaanderen maar naar het zuidoosten toe geleidelijk regen vanuit Frankrijk. Minima van 7 tot 10 graden.

Morgen eerst droog met opklaringen, later wisselvallig met fikse en lokaal onweerachtige buien vanaf het westen. Ook zondag nog wisselvallig met buien en ook wat frisser.

Vanaf maandag droog met meer en meer zon, en temperaturen tot 18 à 19 graden.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen zaterdag

Vanavond en vannacht wordt het in het zuidoosten algauw zwaarbewolkt met perioden van regen, in de Gaume mogelijk vrij veel regen. Elders blijft het droog met opklaringen. Tegen het eind van de nacht vergroot in de Westhoek de kans op buien vanaf het Kanaal. De minima liggen tussen 7 en 10 graden. De wind wordt zwak uit zuidelijke richtingen.

Zaterdag valt er eerst nog wat regen in het uiterste oosten van het land terwijl het elders overwegend droog is met opklaringen. In de loop van de dag trekt vanaf het westen geleidelijk een storing over het land met regen en buien die in het westen kunnen gepaard gaan met onweer. De maxima liggen tussen 13 graden in Hoog-België en 18 of 19 graden in Vlaanderen. De wind wordt matig uit zuid tot zuidwest.

Zaterdagnacht neemt in het binnenland de buienactiviteit af en wordt het meestal droog. Aan de kust en in het uiterste westen van het land gaat de buiencarrousel onverminderd voort en is er nog steeds kans op onweer vanaf de Noordzee. De minima liggen tussen 7 en 11 graden. De matige zuidwestelijke wind draait in de kustregio in de loop van de nacht naar noordwest en wordt dan vrij krachtig met rukwinden tot 55km/h.

Algemene luchtgesteldheid

Tussen een depressie boven Scandinavië en hoge druk boven de Middellandse Zee wordt ons weer bepaald door een zuidwestelijke maritieme luchtstroming. Op de nadering van een uitdiepende hoogtetrog boven de Britse Eilanden trekt vanavond vannacht een golvende storing vanuit Frankrijk over het zuidoosten van ons land. Verder neemt boven het Kanaal de onstabiliteit toe resulterend in buien die vannacht kunnen doordringen tot het uiterste westen van het land.


update van vandaag 17:01