Verwachtingen - weerbericht

10°

11°

5-6 Bft

11°

10°

Samengevat weerbericht voor vandaag

Deze namiddag perioden met regen. Later deze namiddag of vanavond fikse buien met kans op onweer en mogelijk zware windstoten tot 90 km/u. Maxima rond 11 graden.

Maandag droog tot de avond met opklaringen en maxima tot 11 graden. Dinsdag buiig met flink wat wind. Woensdag meestal droog met opklaringen. Vanaf donderdag toenemende kans op neerslag en maar maxima rond 8 graden.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Deze namiddag blijft het zwaarbewolkt met perioden van regen. Over het westen en het zuidwesten kan het tijdelijk minder nat worden met eerder nog wat lichte lokale regen of motregen. In de loop van de namiddag en 's avonds verwachten we stevige buien vanaf het westen tot het noordwesten. Plaatselijk onweer is dan niet uitgesloten. De maxima schommelen tussen 7 en 11 graden. Er waait een vrij krachtige tot krachtige zuidwestenwind, ruimend naar westzuidwest. Aan zee is hij soms zeer krachtig. Eerst zijn er rukwinden rond 60 km/u, later kunnen ze oplopen tot 90 km/u of tijdens eventuele onweersbuien plaatselijk nog meer.

Later vanavond en begin volgende nacht vallen er nog enkele buien met kans op onweer en forse windstoten. In de loop van de nacht wordt het meestal droog met opklaringen maar over het oosten en het zuidoosten kan het bewolkt blijven. De minima liggen tussen 2 graden in de Hoge Venen en 6 graden over het westen. De westenwind neemt af en wordt matig, aan de kust vrij krachtig. Aanvankelijk zijn er nog rukwinden van 80 tot 90 km/u of lokaal wat meer mogelijk.

Algemene luchtgesteldheid

Westelijke lucht stroomt over onze streken. Zij is verbonden aan een uitgestrekte lagedrukzone boven het noorden van Europa. Vooral vanavond wordt de atmosfeer tijdelijk onstabieler.

Maandag stabiliseert een zwakke hogedrukwig ons weer. 's Avonds bepaalt een nieuwe regenzone vanaf het westen ons weer. Zij is verbonden aan een depressie ten westen van Ierland die zich snel naar het oosten verplaatst.


update van vandaag 12:01