Verwachtingen - weerbericht

2 Bft

Samengevat weerbericht voor vannacht

Vanavond en vannacht is het vrijwel helder met minima tussen -1 en +4 graden.

Morgen blijft het mooi en zacht met temperaturen die kunnen oplopen tot 17 of 18 graden. 's Avonds en 's nacht wordt het zwaar bewolkt en valt er regen.

Vrijdag is het gevoelig frisser met hooguit 12 graden en er waait een koele noordenwind. In de Ardennen en de Kempen kan een bui vallen.

Het Paasweekend verloopt wisselvallig met regelmatig veel bewolking, vergezeld van wat regen of buien maar het wordt wel geleidelijk zachter.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen donderdag

Vanavond en vannacht is het helder of lichtbewolkt met hooguit wat hoge wolkensluiers. Het wordt iets minder koud dan de voorbije nacht met minima van -1 tot +3 graden in het binnenland en +4 of +5 graden aan zee. De wind is zwak en aan zee soms matig uit zuidoost, verder draaiend naar zuidelijke richtingen.

Morgen wordt het opnieuw zonnig al zien we in de loop van de dag vanuit het westen wat meer hoge en later middelhoge bewolking het land binnen drijven. Het wordt wel zacht met temperaturen die in de loop van de namiddag kunnen oplopen tot 14 of 15 graden over de Ardense Hoogten en aan zee en tot 17 of 18 graden in het westen en het centrum van het land. De wind waait eerst nog zwak en later meestal matig en draait van zuidelijke naar zuidwestelijke richtingen.

In de loop van de avond neemt de bewolking verder toe en in het eerste deel van de nacht wordt het tijdelijk zwaarbewolkt met wat regen of een bui. Na middernacht wordt het vanaf het noorden opnieuw droog met opklaringen. De minima schommelen tussen 4 en 8 graden. de wind waait zwak tot matig en draait van zuidwest tot west naar noordwest tot noord.

Algemene luchtgesteldheid

Het hogedrukgebied met middelpunt nu over Duitsland zorgt vannacht en morgen nog voor de aanvoer van droge landlucht, eerst uit oostelijke en later uit zuidelijke richtingen.
Morgen schuift die zone van hoge luchtdruk verder weg naar het oosten van Europa. Een storing trekt in de loop van de nacht van noord naar zuid over het land en die wordt vrijdag gevolgd door gevoelig koudere polaire zeelucht.


update van dinsdag 22:01