Verwachtingen - weerbericht

19°

21°

2-3 Bft

25°

19°

22°

Samengevat weerbericht voor vandaag

Deze namiddag blijft het zeer wisselvallig met buien en lokaal onweer. Op sommige plaatsen kan nog veel neerslag vallen. Er zijn ook plaatselijke opklaringen. De maxima liggen tussen 19 en 25 graden.

Ook morgen zijn er nog buien en is er kans op onweer. De felste buien met de meeste neerslag worden ten zuiden van Samber en Maas verwacht. In het noordwesten wordt het later droger met opklaringen.

Van woensdag tot vrijdag is het overwegend droog met meer opklaringen, en maxima tussen 20 en 25 graden.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Deze namiddag is het dikwijls zwaarbewolkt met regen of buien, eventueel met onweer. In het noordoosten zijn tijdelijk nog opklaringen mogelijk. Lokaal kan veel neerslag vallen. De maxima schommelen tussen 19 graden aan zee en 25 graden in de Kempen. De wind is zwak tot matig uit veranderlijke richtingen en later uit het westen; aan zee is de wind matig uit noordelijke richtingen.

Vanavond en vannacht blijft het wisselvallig met droge perioden maar ook nog regen of buien, lokaal met onweer. In de loop van de nacht kan nevel gevormd worden. De minima liggen tussen 13 en 18 graden. De wind wordt zwak tot matig uit west tot noordwest, aan zee veranderlijk of uit noordelijke richtingen.

Algemene luchtgesteldheid

Een hoogtedepressie ligt boven onze streken en veroorzaakt onstabiel weer. Een golvend koufront ligt over het westen van het land.


update van vandaag 12:01