Verwachtingen - weerbericht

14°

13°

2 Bft

12°

11°

12°

Samengevat weerbericht voor vannacht

Vannacht is het droog met opklaringen. Tegen de ochtend kunnen opnieuw nevel, mist of lage bewolking ontstaan. Minima van 9 tot 14 graden.

Morgen krijgen we na het optrekken van het ochtendgrijs zonnige perioden. Maxima van 18 graden in Hoog-België tot 23 graden in Vlaanderen.

De rest van de week wordt het nog iets zachter met regelmatig zon. Vrijdag en zaterdag dienen we ook rekening te houden met een lokale bui..

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen woensdag

Vannacht blijft het droog met brede opklaringen maar ook nog wolkenvelden. Naar het eind van de nacht toe kunnen op veel plaatsen opnieuw lage bewolking, nevel of zelfs mistbanken ontstaan. De minima schommelen tussen 9 en 14 graden. De wind is zwak, overwegend uit noordoost tot oost.

Woensdag krijgen we na het optrekken van het lokale ochtendgrijs zonnige perioden, maar in het zuidoosten van het land ontstaan wel meer wolken. De maxima liggen tussen 18 graden in de Hoge Venen en 23 graden in het centrum van het land. De wind wordt matig uit oost tot noordoost.

Tijdens de nacht van woensdag op donderdag wordt het lichtbewolkt tot helder, met slechts plaatselijk wat nevel. Minima tussen 10 en 15 graden. De wind is aan zee matig, in het binnenland meestal zwak, uit oost tot noordoost.

Algemene luchtgesteldheid

Een hogedrukgebied dat zich uitstrekt van de Britse Eilanden tot Rusland stuurt in een noordoostelijke stroming nog relatief vochtige lucht naar onze streken.

De kern van de anticycloon ligt woensdag meer boven de Baltische Zee, en hierdoor zal drogere en iets warmere landlucht uit het oosten tot noordoosten ons weer gaan bepalen.


update van maandag 22:01