Verwachtingen - weerbericht

18°

18°

3-4 Bft

19°

14°

16°

Samengevat weerbericht voor vandaag

Vanmiddag wordt het vanaf het westen geleidelijk droger met enkele opklaringen al blijft een buitje mogelijk. Het is gevoelig frisser dan de voorbije dagen met maxima van 14 tot 19 graden en een meestal matige noord tot noordwestenwind. Vannacht wordt het grijs maar meestal droog en minima van 8 tot 13 graden.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Deze namiddag verplaatst de zone met regen en buien zich geleidelijk verder naar de Ardennen om dan vanavond het land te verlaten. Vanaf de kust en het westen wordt het droger met zelfs enkele schuchtere opklaringen al blijft een klein buitje wel mogelijk. De wind waait nu matig en aan zee soms vrij krachtig uit noord tot noordwest met windstoten tot 50 km/h. Met de aanvoer van die koele noordelijke lucht wordt het niet warmer dan 14 graden in de Ardennen en 17 tot 19 graden elders in het land.

Vanavond verdwijnen de laatste regenbuien richting Duitsland en het Groothertogdom Luxemburg. Vannacht krijgen we gedeeltelijk bewolkt en meestal droog weer al blijft een buitje hier en daar wel mogelijk, vooral aan de kust en in het westen van het land. In het tweede deel van de nacht komt er lage bewolking opzetten en die kan in de Hoge Ardennen het zicht beperken. De minima liggen tussen 8 en 10 graden in de Ardennen en tussen 11 en 13 graden elders. De wind wordt zwak of matig uit noord tot noordwest.

Algemene luchtgesteldheid

Onder impuls van een noordelijke stroming tussen een lagedrukzone boven Scandinaviƫ en een hogedrukgebied boven de Britse Eilanden trekt vandaag een regenzone vanaf de kuststreek naar de Ardennen over ons land. Daarbij wordt de warme en onstabiele lucht van de voorbije dagen verdreven naar Centraal-Europa. In de loop van de dag gaat het Brits hogedrukgebied ons weer in gunstige zin bepalen. De aangevoerde lucht is wel gevoelig koeler.


update van vandaag 12:01