Verwachtingen - weerbericht

20°

23°

3-2 Bft

22°

20°

22°

Samengevat weerbericht voor vannacht

Vannacht blijft het op de meeste plaatsen helder of licht bewolkt. In het westen kan er meer bewolking opduiken met kans op enkele buitjes. Het koelt maar zeer langzaam af en op veel plaatsen blijft het warmer dan 20 graden.

Morgen donderdag wordt het zonnig en drukkend warm. 's Namiddags groeit de kans op onweersbuien in het westen van het land. Maxima van 23 graden in de kuststreek tot 37 graden in de Kempen.

Ook vrijdag wordt het zeer warm en zonnig weer met later kans op enkele lokale onweersbuien.

Zaterdag piekt de hittegolf naar waarden van meer dan 35 graden met later enkele verkoelende onweersbuien.

Vanaf zondag wordt het minder heet.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen donderdag

Deze nacht koelt het langzaam af naar minima tussen 18 en 22 graden. Op de meeste plaatsen blijft het helder of licht bewolkt. In het westen kunnen er meer wolkenvelden opduiken, met kans op een paar buitjes. In de kuststreek kan ook wat nevel of mist ontstaan. De wind waait matig uit zuidoost. In de westelijke helft van het land wordt hij in de loop van de nacht zwak uit west tot noordwest.

Morgen wordt het overal zonnig en drukkend warm. In de loop van de namiddag zullen in het westen onweersbuien ontstaan. In de late namiddag en avond trekken deze buien oostwaarts, terwijl ze aan activiteit verliezen. Ten zuiden van Samber en Maas blijft het zonnig en droog.
Op de meeste plaatsen wordt het tropisch warm, met maxima tussen 31 en 34 graden ten zuiden van Samber en Maas en tot 35-37 graden in de centrale regio's van het land. Aan zee blijft het dankzij de aanlandige wind aangenaam koeler met maxima rond 23 of 24 graden.
In de westelijke helft van het land waait de wind eerst zwak uit west tot noordwest. Later wordt hij matig, terwijl hij geleidelijk ruimt naar het noorden. In het oosten van het land waait de wind zwak of matig uit zuidoost, vanaf het westen ruimend naar noordwest.

's Avonds en 's nachts kunnen er links of rechts nog onweersbuien vallen, maar geleidelijk wordt het op de meeste plaatsen droog. Het blijft zacht met minima van 16 tot 20 graden. De wind wordt zwak en veranderlijk. Plaatselijk kan nevel of mist gevormd worden.

Algemene luchtgesteldheid

Droge en alsmaar warmere tropische lucht verplaatst zich van het noorden van Afrika via Spanje en Frankrijk naar ons land. Dit zal tot en met zaterdag voor zeer hoge temperaturen zorgen.
Intussen ontwikkelt zich een onweersgebied over het westen van Frankrijk dat zich geleidelijk noordoostwaarts naar onze streken en de Noordzee beweegt.


update van dinsdag 22:01