Verwachtingen - weerbericht

12°

12°

5 Bft

12°

Samengevat weerbericht voor vandaag

Vandaag blijft het zwaarbewolkt, miezerig en winderig met rukwinden tot 60 km/h. Het kwik schommelt rond 12 graden in Vlaanderen, in Hoog-België rond 6 graden.

Ook morgen is het overwegend zwaarbewolkt, zacht en winderig met kans op wat motregen.

Woensdag trekt een regenzone vanaf de kust over het land. Donderdag wordt het wisselvallig en gevoelig frisser met enkele buien die in de Ardennen winters worden. De maxima liggen rond 4 à 5 graden in Vlaanderen bij een stevige noordwestenwind.

Vrijdag is het droger maar nog altijd fris.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Vandaag blijft het overwegend zwaarbewolkt en grijs met nu en dan wat lichte regen of motregen. Op het eind van de namiddag verschijnen er eventueel enkele opklaringen in de kuststreek. De zeer zachte maxima liggen tussen 6 en 13 graden. Er waait een vrij krachtige en aan de kust een krachtige tot soms zeer krachtige wind uit zuidwest tot westzuidwest. We verwachten rukwinden tot 60 km/u in het binnenland en tot 70 km/u aan zee.

Vanavond en vannacht wordt het meestal droog in het noorden van het land met mogelijk enkele opklaringen. Elders blijft het meestal zwaarbewolkt en lokaal nevelig met nog steeds kans op wat motregen. De minima schommelen tussen 5 graden in de Hoge Venen en 11 graden aan zee. De westzuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, aan zee soms nog krachtig. Pieken tot 55 km/u of aan de kust wat meer blijven mogelijk.

Algemene luchtgesteldheid

Tussen een complex lagedrukgebied van IJsland tot Zuid-Scandinavië en een hogedrukzone die zich uitstrekt van de Azoren tot de Zwarte Zee wordt met een strakke zuidwestelijke stroming zeer zachte, vochtige en soms licht gestoorde oceaanlucht naar ons land aangevoerd. Deze situatie houdt tot woensdag.


update van vandaag 06:01