Verwachtingen - weerbericht

17°

15°

1-2 Bft

14°

12°

12°

Samengevat weerbericht voor vannacht

Vannacht wordt het meestal droog met minima rond 15 graden.

Morgen is het vaak bewolkt en vallen er buien, lokaal met onweer. De maxima schommelen tussen 20 en 25 graden.

Zondag en begin volgende week blijft het wisselvallig met soms buien en plaatselijk kans op onweer. Zondag liggen de maxima nog rond 25 graden, daarna wordt het tijdelijk enkele graden koeler.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen zaterdag

Vanavond blijft het wisselvallig met plaatselijke buien, mogelijk met onweer. De kans op onweer is het grootst in de Ardennen. Later vannacht kunnen er hier en daar nog enkele buien vallen maar meestal wordt het droog met wel vrij veel wolkenvelden. Er is kans op nevel. De minima liggen tussen 11 en 17 graden. De wind is zwak en veranderlijk of noordelijk. Aan zee is hij meestal matig uit noord.

Morgen is het in vele streken eerst zwaarbewolkt met mogelijk hier en daar ook wat regen of een bui. In de loop van de dag verschijnen er meer opklaringen maar wordt het ook wisselvalliger met lokale buien, mogelijk met onweer. De maxima liggen tussen 20 en 25 graden. De wind is meestal zwak en veranderlijk, later wordt hij over het westelijk deel van het land soms matig uit noordwest. Aan zee waait er een matige noordenwind.

's Avonds blijft het wisselvallig met plaatselijke buien, mogelijk met onweer. In de loop van de nacht wordt het droog met opklaringen en kans op nevel of mist. De minima variëren van 11 graden in de Hoge Ardennen tot 17 graden in het centrum van het land. De noordwestenwind is zwak en aan de kust soms matig.

Algemene luchtgesteldheid

Een hoogtedepressie bevindt zich boven onze streken. Hierdoor is de atmosfeer onstabiel en vallen er hoofdzakelijk in de namiddag en de avond lokale buien met kans op onweer.


update van donderdag 22:01