Verwachtingen - weerbericht

13°

12°

3-4 Bft

11°

10°

Samengevat weerbericht voor vannacht

Vanavond en vannacht wordt het meestal droog met soms opklaringen. Later vannacht neemt de bewolking toe met op het einde van de nacht al kans op regen in het westen en het noordwesten. Minima rond 12 graden.

Dinsdag regent het eerst, later komen er buien. Het gaat stevig waaien met rukwinden van 75 tot 90 km/u.

Woensdag vallen er soms buien bij maxima rond 12 graden. Tijdens het tweede deel van de week is het vaak zwaarbewolkt met af en toe wat lichte neerslag en maxima tot 14 of 15 graden.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen dinsdag

Vanavond en vannacht vermindert de buienneiging maar neemt de bewolking vanaf de kust geleidelijk toe. Op het einde van de nacht kan er al regen vallen in het westen en het noordwesten. De minima schommelen tussen 8 en 12 graden. De zuidwestenwind is matig, aan zee soms vrij krachtig met rukwinden tot 50 km/u.

Dinsdag gaat het eerst regenen vanaf het westen met rukwinden van 75 tot 90 km/u. In de loop van de namiddag wordt het wisselvallig met enkele opklaringen maar ook buien, mogelijk met onweer. Tijdens die buien kunnen de windstoten eventueel hier en daar nog wat hoger oplopen dan 90 km/u. De maxima liggen tussen 9 en 14 graden. In het binnenland wakkert de matige wind aan naar vrij krachtig tot krachtig, uit zuidwest ruimend naar west. Aan de kust is de wind eerst vrij krachtig en later krachtig tot zeer krachtig of 's avonds zelfs stormachtig, uit zuidwest ruimend naar westnoordwest.

Dinsdagnacht blijft het wisselvallig met buien. De minima schommelen tussen 3 graden in de Hoge Venen en 10 graden aan de kust. De westen- tot noordwestenwind waait matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig tot zeer krachtig. Er zijn nog steeds rukwinden tot 75 km/u of wat meer in het binnenland, en tot 90 km/u aan de kust.

Algemene luchtgesteldheid

Licht onstabiele en minder warme lucht bepaalt het weer. Zij verplaatst zich langs de zuidflank van een uitgestrekt lagedrukgebied met kernen boven de noordelijke Atlantische Oceaan, Scandinaviƫ en een deel van Rusland.

Dinsdag bevindt er zich een diepe depressie tussen Schotland en het zuiden van Noorwegen. Zij voert in een zeer strakke stroming gestoorde en later onstabiele zeelucht vanaf de Noordzee naar onze steken.


update van vandaag 17:01