Verwachtingen - weerbericht

18°

17°

3-2 Bft

16°

13°

14°

Samengevat weerbericht

Deze avond is het droog met opklaringen in het binnenland en wolkenvelden in het noordwesten.

Deze nacht stilaan zwaarbewolkt met kans op motregen in het noordwesten. Minima van 12 tot 18 graden.

Maandag eerst zwaarbewolkt weer met af en toe licht regen of motregen. In de namiddag meer opklaringen en enkele plaatselijke buitjes. Maxima tot 24 graden.

Van dinsdag tot donderdag zonnige perioden en wolkenvelden met slechts af en toe een plaatselijk buitje. Enkele graden warmer.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen maandag

Deze avond is het droog met brede opklaringen in het binnenland en enkele wolkenvelden in het noordwesten.
Lage wolken breiden zich vanaf de kust geleidelijk uit over het hele land. Na middernacht kan er vooral in het noordwesten van het land hier en daar wat motregen vallen. In de Ardennen wordt het nevelig en ontstaat er plaatselijk mist. De minima liggen tussen 12 en 18 graden bij een zwakke tot matige wind uit west tot zuidwest, ruimend naar west in het binnenland en naar noord tot noordwest aan zee.


Maandag is het zwaarbewolkt en plaatselijk nevelig met af en toe lichte regen of motregen. Na de middag wordt het wisselend bewolkt met opklaringen maar ook kans op enkele plaatselijke buitjes. De maxima liggen tussen 19 en 24 graden. De wind waait eerst matig uit westelijke richtingen in het binnenland en uit noord tot noordwest aan zee. In de loop van de dag ruimt de wind overal naar noordwest en zwakt hij geleidelijk in kracht af.


Maandagavond en tijdens de nacht van maandag op dinsdag sluit de bewolking zich opnieuw en kan er nog hier en daar wat regen of een bui vallen. Op vele plaatsen wordt het nevelig. Minima van 13 tot 17 graden bij een zwakke wind uit veranderlijke richtingen.

Algemene luchtgesteldheid

Een uitloper van het Azorenhoog strekt zich uit in de richting van Centraal-Europa. Langs de noordelijke flank van dat gebied wordt vochtige oceaanlucht over onze streken aangevoerd die overdag licht onstabiel wordt.


update van vandaag 17:01