Verwachtingen - weerbericht

16°

16°

4-3 Bft

15°

13°

14°

Samengevat weerbericht

Vannacht vanaf het noordwesten overal kans op wat lichte regen bij minima rond 15 graden.

Zondag vrij winderig met vooral over het zuidoosten eerst nog wat lichte neerslag. Daarna droog en wisselend tot zwaarbewolkt. Maxima rond 22 graden.

Maandag droog met stilaan meer opklaringen en maxima rond 23 graden. Dinsdag tijdelijk warm met mogelijk later overdag al een paar buien.

Van woensdag tot zaterdag perioden met regen of buien. Kans op onweer en maxima rond 20 graden.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen zondag

Vanavond kan er in het noorden en het noordwesten wat motregen vallen, elders blijft het droog met hoofdzakelijk in Hoog-België opklaringen. Vannacht wordt het vanaf het noordwesten overal zwaarbewolkt met geleidelijk wat lichte lokale regen of motregen. Over het uiterste zuidoosten blijft het droog tot het einde van de nacht met nog lange tijd opklaringen. De minima liggen tussen 12 graden in de Hoge Venen en 16 graden over het westen. Er waait een overwegend matige zuidwestenwind, aan de kust is hij eerst nog vrij krachtig.


Zondag is er eerst nog kans op wat lichte lokale regen of motregen, vooral dan in Hoog-België. De laatste neerslag verlaat rond de middag ons land via het zuidoosten. We verwachten daarna soms vrij veel wolken maar ook een aantal opklaringen. Aan zee is het zonniger. De maxima zijn normaal voor deze tijd van het jaar en schommelen tussen 19 graden in de Hoge Venen en 22 graden in het centrum. Er waait een matige en hier en daar mogelijk eens een vrij krachtige westzuidwestenwind met rukwinden van 50 tot 60 km/u.


Zondagavond en -nacht is het wisselend tot plaatselijk soms zwaarbewolkt. In de loop van de nacht vergroot tijdelijk de kans op lichte regen, vooral dan langs de Nederlandse grens. De minima liggen tussen 12 en 16 graden. De matige wind wordt geleidelijk zwak en ruimt naar het noordwesten.

Algemene luchtgesteldheid

Tussen een depressie ten westen van Noorwegen en de anticycloon der Azoren stroomt koelere en licht gestoorde zeelucht over onze streken.


update van zaterdag 22:01