Verwachtingen - weerbericht

12°

11°

2 Bft

10°

Samengevat weerbericht voor vannacht

Vanavond en vannacht zijn er vaak brede opklaringen, maar een bui blijft mogelijk, bij minima tussen 8 en 12 graden.

Morgen krijgen we na het plaatselijke ochtendgrijs zonnige perioden, bij maxima tussen 17 en 21 graden. 's Namiddags komt er meer bewolking over het westen waar het licht kan regenen.

Donderdag is het wisselend tot zwaarbewolkt, vrijdag wordt het vrij mooi met maxima rond 21 graden.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen woensdag

Vanavond en vannacht zijn er vaak brede opklaringen maar ook soms wolkenvelden waarbij een plaatselijke bui mogelijk blijft. Later kan lokaal mist ontstaan. De minima liggen tussen 8 en 12 graden. De wind wordt zwak en veranderlijk, later meestal uit zuidzuidwest.

Morgen is het na het verdwijnen van het lokale ochtendgrijs of mist meestal droog met zonnige perioden en wolkenvelden. Na de middag zal de bewolking over het westen toenemen en is daar ook wat lichte regen mogelijk. De maxima liggen tussen 17 en 21 graden. De wind waait meestal zwak, aan zee soms matig, uit zuidwestelijke sector.

De volgende avond en nacht is het wisselend tot zwaarbewolkt met in het westen kans op wat motregen. Lokaal kan mist gevormd worden. De minima schommelen tussen 8 en 13 graden. De wind blijft zwak en variabel.

Algemene luchtgesteldheid

Langs de noordelijke flank van een een uitgestrekt hogedrukgebied boven het zuiden van Europa stroomt zachte en licht onstabiele zeelucht over onze streken. Een zwakke storing zal woensdagnamiddag het westen van ons land bereiken, en ook nog donderdag ons weer beïnvloeden.


update van maandag 22:01