Verwachtingen - weerbericht

3-2 Bft

Samengevat weerbericht

Vandaag rustiger weer met afwisselend opklaringen en bewolkte perioden. Kans op een winterse bui in de Ardennen. Maxima van 1 tot 8 graden.

Deze avond en nacht, rustig, koud en droog weer met opklaringen en vorming van aanvriezende mist. Minima van +1 tot +4 graden.

Gedurende de rest van de week geleidelijk kouder met algemene nachtvorst en maxima van 1 tot 3 graden in het centrum. Het blijft gedeeltelijk bewolkt. Tijdens het weekend wordt het opnieuw zachter met neerslag.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Vandaag is het rustig en overwegend droog weer met afwisselend opklaringen en wolkenvelden. In de noordoostelijke landshelft is een enkele bui niet uitgesloten, mogelijk met winterse neerslag op de Ardense hoogten. De maxima liggen tussen 1 of 2 graden in de Hoge Venen en 8 graden vlak aan de kust. In het centrum verwachten we temperaturen rond 6 of 7 graden. De wind waait meestal zwak uit westelijke richtingen, aan zee uit noordwest.Vanavond en vannacht is het rustig en vrij koud met soms brede opklaringen waarin lage wolken of (aanvriezende) mist kan ontstaan. Rijm- en ijsplekken kunnen plaatselijk voor gladde wegen zorgen. De minima liggen tussen +1 en -4 graden graden bij een zwakke en veranderlijke wind.

Algemene luchtgesteldheid

Tussen een depressie boven Polen en een hogedrukgebied boven het westen van Frankrijk wordt onstabiele zeelucht van polaire oorsprong over onze streken aangevoerd.
Het hogedrukgebied dat geleidelijk een uitloper krijgt naar de Britse Eilanden en West-Scandinaviƫ blokkeert stilaan de doortocht van de Atlantische storingen en zorgt voor een geleidelijke stabilisatie van de atmosfeer boven onze streken.


update van vandaag 09:02