Verwachtingen - weerbericht

19°

19°

4 Bft

20°

16°

18°

Samengevat weerbericht

Vandaag droog, zacht en eerst zonnig. In de namiddag toenemende bewolking maar nog droog. Aangename maxima van 15 tot 20 graden bij een stevige zuidoostenwind.

Vanavond en vannacht regen vanaf de Franse grens bij minima van 4 tot 8 graden.

Morgen eerst nog regen in het noordoosten, daarna overal wisselvallig met enkele buien. Maxima van 8 tot 14 graden.

Ook de dagen nadien nog wisselvallig met soms buien of regen.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Vandaag wordt een aangename lentedag met zon en hoge sluierwolken. In de loop van de namiddag neemt de bewolking toe vanaf de Franse grens maar het blijft nog droog. Het wordt zacht met maxima rond 15 graden op de Ardense hoogten en 20 graden in de Kempen. De zuidoostelijke wind waait meestal matig met pieken tot 45 km/u.

Vanavond wordt het zwaarbewolkt met later vannacht regen vanuit het zuidwesten die de Kempen en de Hoge Ardennen pas tegen de ochtend bereikt. Minima tussen en 8 graden bij een matige wind uit zuid tot zuidoost, later ruimend naar zuid.

Algemene luchtgesteldheid

Vandaag wordt ons weer nog tijdelijk bepaald door een hogedrukgebied boven de Baltische Zee dat met een zuidoostelijke stroming zachte, droge en stabiele lucht over ons land aanvoert. Vanavond bereikt een koufront, verbonden aan een depressie nabij Ierland, ons land vanuit Frankrijk om zondagnacht en maandagvoormiddag van zuidwest naar noordoost over ons land te trekken. Aan de achterzijde ervan krijgen we een aanvoer van koelere en onstabiele matitieme lucht vanuit het zuidwesten tot het zuiden.


update van vandaag 06:01