Verwachtingen - weerbericht

18°

20°

1-2 Bft

21°

19°

20°

Samengevat weerbericht

Vanmiddag wordt de zon gesluierd door wolken, Saharastof en Portugese rook. Het is nog vrij warm met temperaturen tussen 18 en 21 graden en er is weinig wind.

Ook vanavond en vannacht blijft het droog en rustig met nevel en in Vlaanderen ook door lage wolken. Minima van 8 tot 13 graden.

Morgen woensdag is het in de meeste streken vrij zonnig. In het westen komen meer wolken binnen drijven en in de kuststreek kan later wat regen vallen. Maxima van 16 tot 21 graden.

Ook donderdag is het eerst nog droog en vrij mooi. Daarna komen de wolken en 's avonds en 's nachts ook regen. Het is nog altijd zeer zacht.

Vrijdag en tijdens het weekend wordt het wisselvallig en gevoelig minder warm met temperaturen rond 15 graden.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Deze namiddag profiteren we nog van een droge dag, maar er hangen vaak hoge wolkensluiers. In de Ardennen kunnen er in de loop van de dag stapelwolken ontstaan. Het is nog steeds zacht, maar we verliezen wel enkele graden in vergelijking met de voorgaande dagen. Het wordt maximaal 18 tot 21 graden bij een zwakke tot lokaal matige wind uit veranderlijke richtingen.

Vanavond blijft het droog. Brede opklaringen en hoge wolkenvelden wisselen elkaar af. Vannacht zijn er nog brede opklaringen in een groot gedeelte van het zuidoosten van het land. In het noordwesten hangen er lage wolkenvelden of kan mist zich vormen. Het blijft overal droog. De minima schommelen tussen 8 en 13 graden en de wind is eerst zwak en veranderlijk om later matig uit het oosten tot zuidoosten te waaien.

Algemene luchtgesteldheid

Ook vandaag bevinden we ons nog op de rand van het hogedrukgebied dat een groot deel van Centraal- en Zuidoost-Europa overdekt. Verbonden aan de resten van de storm Ophelia die zich ten noordoosten van Schotland bevindt, strekt zich een langgerekte storing uit van de Baltische Zee tot Portugal. Met deze golvende storing in de nabijheid verwachten we meer bewolking. We blijven wel nog in de zachte lucht al scoren de temperaturen minder hoog dan de voorbije twee dagen.


update van vandaag 12:01