Verwachtingen - weerbericht

2-3 Bft

Samengevat weerbericht voor vandaag

Vandaag is het grijs en kil met af en toe winterse neerslag die overgaat in regen. In de Ardennen smeltende sneeuw en op de hoogten af en toe sneeuw. Maxima van 1 tot 5 graden.

Volgende nacht vooral in de oostelijke landshelft nog winterse neerslag, met ook in Vlaanderen kans op wat sneeuw. Minima in het centrum rond +1 graad.

Maandag winterse buien en maxima rond 3 graden. Dinsdag en woensdag, rustig en koud maar overwegend droog en soms zonnig. Algemene nachtvorst.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Vandaag is het grijs en kil met af en toe winterse neerslag. In Laag- en Midden-België valt er regen of smeltende sneeuw die in het westen overgaat in regen. In de Ardennen smeltende sneeuw en op de hoogten sneeuw. De maxima liggen tussen 1 graad in de Hoge Venen en 5 graden aan zee. De wind draait overal naar noordelijke richtingen, en is zwak tot matig in het binnenland, matig tot vrij krachtig aan de kust.

Vanavond en vannacht blijft het in de oostelijke landshelft zwaarbewolkt met soms smeltende sneeuw of sneeuw, en vorming van nevel of mist. In het westen wordt het tijdelijk droger met opklaringen en kans op vorming van rijm- of ijsplekken. Later groeit de kans op enkele winterse buien vanaf de kust. De minima liggen tussen -3 graden in de Hoge Venen en +4 graden aan zee. In het binnenland vriest het overal aan de grond. De wind wordt matig, aan zee matig tot vrij krachtig, uit noordelijke richtingen.

Algemene luchtgesteldheid

Een depressie boven onze streken trekt opvullend naar Noordoost-Duitsland. Storingen verbonden aan die depressie zorgen voor veel bewolking en perioden met neerslag die lokaal winters is.
Zondagnacht komen we dan stilaan terecht in een noordelijke aanvoer van koude en onstabiele zeelucht van polaire oorsprong.


update van vandaag 06:01