Verwachtingen - weerbericht

22°

25°

3 Bft

27°

24°

25°

Samengevat weerbericht

Deze namiddag warm en vochtige weer met buien en kans op onweer in het oosten en soms ook het centrum van het land. In het westen droger met geleidelijk enkele opklaringen. Maxima van 22 tot 27 graden.

Volgende nacht nog enkele buien in het oosten. Elders meestal droog met lage wolken, nevel en plaatselijk mist. Minima van 13 tot 18 graden.

Zondag is het eerst grijs en nevelig. Overdag aanhoudend onstabiel in het oosten. Elders is het meestal droog met afwisselend opklaringen en wolkenvelden.

Volgende week wordt de warme en onstabiele lucht naar het oosten verdreven. Het wordt geleidelijk minder warm met zon en wolken. En af en toe valt er nog een bui.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Vandaag komt er nauwelijks verandering. In het oosten verwachten we opnieuw soms intense buien met kans op onweer. Plaatselijk kan er nog veel neerslag vallen. In het centrum van het land is er ook kans op buien. In het westen blijft het meestal droog met geleidelijk enkele opklaringen. Aan de kust wordt het zonniger. Het blijft vrij warm met maxima rond 22 graden aan de kust, tussen 23 en 25 graden in de Ardennen en tussen 25 en 27 graden elders. De wind waait zwak of matig uit noord tot noordwest.

Zaterdagavond en -nacht neemt de kans op onweersbuien geleidelijk af. Er blijft echter veel lage bewolking en het wordt nevelig. In het westen kan er bij opklaringen mist gevormd worden. Het is een vrij zachte nacht met minima tussen 13 en 18 graden. De noordwestenwind wordt meestal zwak en krimpt in het westen naar west tot noordwest.

Algemene luchtgesteldheid

Een onweersgebied met onstabiele en warme lucht strekt zich uit over Duitsland, Oost-Frankrijk en een groot deel van ons land.

Anderzijds bepaalt een uitloper van het Azorenhoog het weer over Zuid-Engeland, West-Frankrijk en het westen van onze streken.


update van vandaag 12:01