Verwachtingen - weerbericht

12°

1-2 Bft

Samengevat weerbericht voor vannacht

Vanavond en vannacht blijft het overwegend droog met wolkenvelden en opklaringen maar er is gevaar voor nevel en mist. Op het eind van de nacht kan er een buitje vallen in de kuststreek. Het koelt af tussen 7 en 12 graden, in de Ardennen tot 5 graden.

Morgen wordt het overwegend droog met over het algemeen veel bewolking. De maxima liggen tussen 12 en 16 graden.

Zaterdag blijft het droog met zonnige perioden, zondag krijgen we volop zon. De temperaturen stijgen tot hooguit 12 graden op zondag. In de Ardennen kan het 's nachts gaan vriezen.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen vrijdag

Vannacht zijn er in het westen en het centrum van het land tijdelijk opklaringen en op een buitje na aan de kust blijft het droog. In het oosten blijft het zwaarbewolkt met mogelijk nog wat motregen. Over heel het land kan nevel en mist gevormd worden. De minima liggen tussen 5 en 8 graden in het binnenland en rond 12 graden aan zee. De wind wordt zwak en veranderlijk in het binnenland en zwak tot matig uit noord aan zee.

Morgen blijft het overwegend zwaarbewolkt met mogelijk enkele schaarse opklaringen blijven schaars. In de voormiddag is er in de kuststreek nog een bui mogelijk. Elders blijft het meestal droog. De maxima liggen tussen 12 en 16 graden. De wind blijft zwak, eerst uit veranderlijke richtingen, later overwegend uit het noordoosten.

Vrijdagnacht blijft het meestal droog met in het binnenland nog veel bewolking. In het westen zijn er opklaringen mogelijk. De minima liggen tussen 5 en 9 graden bij een zwakke of matige wind uit noordoost tot oost.

Algemene luchtgesteldheid

Een gebied van hoge luchtdruk over de Noordzee en Scandinaviƫ beheerst nu en de volgende dagen ons weer. Het wordt rustiger en stabiel maar de onderste luchtlagen blijven voorlopig nog heel vochtig.


update van woensdag 22:01