Verwachtingen - weerbericht

2-3 Bft

Samengevat weerbericht voor vannacht

Vannacht is het vrijwel helder maar nog fris met minima van -2 tot +5 graden.

Van maandag tot woensdag blijft het droog en zonnig. Het wordt stilaan behoorlijk warm voor de tijd van het jaar met dinsdag en woensdag lokale maxima tot 20 of 21 graden.

Donderdag vergroot in de loop van de dag de kans op buien. Vanaf vrijdag verwachten we perioden met regen of buien en nog maxima rond 16 graden.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen maandag

Vanavond en vannacht wordt het nagenoeg helder. De minima variëren van -2 tot +2 graden in de Ardennen en van 2 tot 5 graden elders. In sommige streken vriest het nog licht aan de grond. Op het einde van de nacht is het lokaal nevelig. De oosten- tot noordoostenwind waait matig aan de kust en elders zwak tot matig.

Maandag is het opnieuw droog en zonnig met slechts enkele hoge wolkenvelden. Het wordt warmer met maxima van 13 tot 15 graden op de Ardense hoogten, rond 14 graden aan zee en van 16 tot 19 graden elders. De noordoostenwind waait matig, Aan de kust draait de wind in de namiddag naar het noorden tot het noordoosten en wordt dan soms vrij krachtig met rukwinden tot 40 km/u.

Ook maandagnacht blijft het droog met weinig of geen wolkenvelden. De minima liggen tussen -1 en +3 graden in de Ardennen en schommelen van 3 tot 6 graden elders. Hier en daar kan er nog lichte grondvorst voorkomen. De noordoostenwind is zwak tot soms matig.

Algemene luchtgesteldheid

Een uitgestrekt hogedrukgebied met kern ten noorden van Schotland voert droge lucht uit het noordoosten naar onze regio.


update van vandaag 17:01