Verwachtingen - weerbericht

17°

21°

3-4 Bft

22°

19°

20°

Samengevat weerbericht

Deze namiddag en vanavond perioden met regen, buien en lokaal onweer. Plaatselijk valt er opnieuw veel neerslag. Aan zee is het droger. Maxima van 17 tot 22 graden.

Maandag eerst nog relatief droog, daarna flink wat regen vanaf het oosten bij maxima rond 17 graden.

Dinsdag en woensdag nog enkele plaatselijke buien maar vaak ook droog bij maxima van 14 tot 20 graden. Donderdag regen vanaf het oosten.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Deze namiddag en vanavond blijft het meestal zwaarbewolkt met perioden van regen, buien en lokaal onweer. Plaatselijk valt er opnieuw veel neerslag. In de kuststreek verwachten we vrij weinig neerslag en is er ook wat meer kans op zon. De maxima liggen tussen 17 graden aan zee en 21 of 22 graden in het centrum. In de meeste streken waait er een matige wind uit noord tot noordoost. Aan de kust is hij vrij krachtig tot mogelijk soms krachtig met pieken tot 60 km/u.

Vannacht krijgen we nog steeds veel wolken met plaatselijke buien, eventueel nog met onweer. De neerslagintensiteit neemt in de meeste streken wel af. De minima schommelen van 12 tot 15 graden. De noordenwind waait matig, aan de kust vrij krachtig tot krachtig met daar rukwinden tot 60 km/u.

Algemene luchtgesteldheid

Een lagedrukzone met depressiekernen boven het zuidoosten van ons land en Duitsland bepaalt vandaag en ook maandag het weer. Plaatselijk is de neerslag overvloedig. In de loop van dinsdag komt de depressiekern boven het noorden van Frankrijk te liggen en wordt het droger.


update van vandaag 12:01