Verwachtingen - weerbericht

30°

33°

2-3 Bft

35°

30°

32°

Samengevat weerbericht

Vandaag wordt het overwegend zonnig en drukkend warm. IN de namiddag en vanavond kan er warmteonweer losbarsten maar het is moeilijk te voorspellen waar en wanneer. De temperaturen kunnen oplopen tot 29 of 30 graden aan zee en in de Ardennen en tot 34 of 35 graden in het binnenland.

Morgen zondag is de kans op een bui of een onweersbui dan weer wat groter en met een matige bries uit west tot zuidwest wordt het minder warm, van 24 tot 30 graden.

Begin volgende week is het tijdelijk koeler, met maandag nog enkele buien en nadien meestal droog, zonnig en opnieuw vrij warm weer.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Vandaag wordt het, na het verdwijnen van wat lokale nevel of lage bewolking, opnieuw zonnig. In de loop van de dag kunnen stapelwolken opduiken en die kunnen in de loop van de namiddag en avond plaatselijk uitgroeien tot onweer, zelfs fel onweer met hagel en windstoten. In deze situatie is het evenwel onmogelijk te voorspellen waar en wanneer die zullen losbarsten en mogelijk blijft het op vele plaatsen droog. Het wordt evenwel drukkend warm met maxima rond 29 graden op de Ardense Hoogten en van 30 tot plaatselijk 34 of 35 graden elders in het land. De wind is zwak tot meestal matig uit noordoost tot oost, draaiend naar zuidoost tot zuid.

Ook vanavond en in het eerste deel van de nacht is nog onweer mogelijk. Later in de nacht wordt het droog met brede opklaringen. Het blijft uiterst zacht, met minima van 18 tot 21 graden. De wind wordt zwak tot soms matig en draait verder van zuid naar zuid tot zuidwest.

Algemene luchtgesteldheid

Met een kleine hogedrukzone over de Noordzee en een thermische depressie, die vanuit West-Frankrijk noordwaarts trekt, draait de wind naar het oosten en daarna naar het zuiden en wordt opnieuw zeer warme en geleidelijk ook onstabiele lucht naar ons land gevoerd.


update van vandaag 09:01