Verwachtingen - weerbericht

-2°/3°

-3°/3°

3 Bft

-5°/2°

-6°/0°

-5°/1°

Vooruitzichten voor zaterdag tot woensdag

Zaterdag trekken storingen over Frankrijk. Bij ons blijft het droog, maar met die activiteit net ten zuiden van ons, wordt het waarschijnlijk overwegend zwaarbewolkt. De maxima liggen tussen 0 graden in de Ardennen en +3 graden in het westen van het land. De wind waait zwak tot matig uit het zuidoosten.

Zondag en maandag stroomt vrij koude, continentale lucht naar onze regio. We krijgen mooie zonnige perioden, maar soms ook vrij veel wolkenvelden. Vooral in de Ardennen kunnen de wolken talrijker zijn. De temperaturen veranderen niet veel: maxima tussen 0 en +3 graden. De wind waait zwak tot matig, eerst uit het noordoosten en later uit zuidelijke richtingen.

Dinsdag verplaatst een Franse storing zich in onze richting. Vooral over het westen van ons land neemt de bewolking toe en kan er wat lichte winterse neerslag vallen. Over het oosten zou het droger en zonniger moeten blijven. De maxima liggen tussen -1 en +3 graden. De wind waait zwak tot matig uit het oosten tot het zuidoosten.

Woensdag krijgen we droog weer met bredere opklaringen. Het wordt frisser met maxima van hooguit +1 graad in het centrum. De wind waait matig uit noordoost tot oost.