Verwachtingen - weerbericht

2°/6°

1°/6°

2-3 Bft

0°/6°

-1°/1°

0°/3°

Vooruitzichten voor vrijdag tot dinsdag

Vrijdag zorgt een storing boven Frankrijk bij ons over het algemeen voor veel bewolking. Vooral in het zuiden van het land valt er neerslag onder de vorm van smeltende sneeuw of op de hoogten sneeuw. In Vlaanderen is de kans op neerslag een stuk kleiner. De maxima liggen tussen 1 en 6 graden bij een zwakke of matig wind uit zuidelijke of zuidoostelijke richtingen.

Zaterdag begint de dag waarschijnlijk droog met enkele opklaringen. In de loop van de dag trekt een actieve storing vanuit Frankrijk over het land met regen. De maxima liggen tussen 3 en 6 graden bij een matige wind uit zuid tot oost.

Naar zondag toe gaat de neerslag geleidelijk over in smeltende sneeuw voor Vlaanderen en sneeuw in Hoog-België. De wind draait naar noordwestelijke richtingen. De maxima liggen tussen 1 graad in de Oostkantons en 6 graden aan de kust.

Ook maandag verwachten we enkele winterse buien voor Vlaanderen en sneeuwbuien voor de Ardennen. Op dinsdag zou de buienneiging afnemen. De maxima liggen tussen 0 graden in Hoog-België en 6 graden aan zee. 's Nachts gaat het op vele plaatsen in het binnenland vriezen.