Verwachtingen - weerbericht

16°/16°

16°/18°

4-5 Bft

16°/18°

15°/16°

16°/17°

Vooruitzichten voor vrijdag tot dinsdag

Vrijdag trekt een regenzone oostwaarts over ons land. Daarna wordt het vanaf de kust overwegend droog met een wisselende bewolking en tijdelijk zelfs brede opklaringen. Aan de kust is dat al vroeg in de namiddag het geval, in het zuidoosten pas in de loop van de namiddag. Het wordt een stuk frisser met maxima van 16 tot 18 graden bij een vrij krachtige en aan zee krachtige westelijke wind. Er zijn rukwinden mogelijk rond 60 km/h in het binnenland aan zee en 70 km/h aan zee.

In het weekend trekt een depressiekern vanaf de Atlantische Oceaan over West-Europa en wordt het wisselvallig met veel bewolking en enkele buien. Mogelijk gaat het in de nacht van zaterdag op zondag ook langere tijd regenen. De maxima kome uit tussen 15 en 20 graden.

Maandag is het wisselend tot zwaarbewolkt en zijn er in een noordwestelijke tot noordelijke stroming enkele buien mogelijk. Het is dan fris met maxima van 13 tot 16 graden.

Dinsdag zou het onder impuls van een hogedrukgebied boven de Britse Eilanden droog moeten blijven met wolkenvelden en opklaringen. Het wordt dan niet veel warmer dan 15 graden.