Verwachtingen - weerbericht

[NULL OBJECT] [NULL OBJECT] [NULL OBJECT] [NULL OBJECT] [NULL OBJECT]

Samengevat weerbericht

Vannacht overwegend zwaarbewolkt en zo goed als overal droog met kans op mistbanken. Minima van 13 tot 17 graden.

Morgen eerst nog veel bewolking met kans op een lokaal spatje regen, later geleidelijk opklaringen. Maxima van 22 tot 25 graden.

Woensdag rustig, droog en vrij warm met zonnige perioden en temperaturen tot lokaal 28 graden.

Vanaf donderdag wisselvallig weer met af en toe regen of buien. Vanaf vrijdag komen de temperaturen nog amper boven de 20 graden uit.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen dinsdag

Vannacht is het overwegend zwaarbewolkt met vooral in het noordoosten kans op een licht buitje. Op vele plaatsen wordt het nevelig, bij opklaringen kunnen er lokaal zelfs mistbanken ontstaan. De minima liggen tussen 13 en 17 graden. De wind is zwak en veranderlijk. In de loop van de nacht krijgt de wind aan de kust een zuidwestelijke richting.


Dinsdag begint op vele plaatsen grijs met lage wolken, nevel of plaatselijk mist. Vooral in het oosten zijn enkele lichte buitjes mogelijk. In de loop van de dag breekt de bewolking open en krijgen we meer en meer de zon te zien. Het wordt iets warmer met maxima van 22 tot 25 graden. De wind is overwegend
zwak en veranderlijk. In het noordwesten is hij meestal matig en draait hij van zuidwest naar westnoordwest.


Dinsdagavond en tijdens de nacht van dinsdag worden de opklaringen geleidelijk breder en is er kans op vorming van nevel of plaatselijke mistbanken. De minima liggen tussen 11 en 16 graden. De wind blijft zwak en wordt veranderlijk.

Algemene luchtgesteldheid

Ten zuiden van een zwakke golvende frontale zone boven Nederland en de Noordzee bevindt ons land zich in een brede warme sector met zeer vochtige en licht onstabiele oceanische lucht. Een klein lagedrukgebiedje boven de Britse Eilanden kan dinsdag tijdelijk het weer in het westen van ons land beïnvloeden. Later op de dag bouwt een uitloper van het Azorenhoog zich op boven de Frankrijk en ons land met een stabilisatie van de atmosfeer en het openbreken van de bewolking als gevolg.


update van maandag 22:01