Verwachtingen - weerbericht

[NULL OBJECT] [NULL OBJECT] [NULL OBJECT] [NULL OBJECT] [NULL OBJECT]

Samengevat weerbericht

Vannacht rustig en droog, met kans op lokale mistbanken, vooral in het westen en noordwesten. Minima tussen 3 en 7 graden.

Tijdens het weekend rustig, droog en vrij zonnig herfstweer. 's Ochtends kan er plaatselijk wat ochtendgrijs hangen. De maxima liggen rond 16 graden in het centrum.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen zaterdag

Deze avond en tijdens het begin van komende nacht zijn er op sommige plaatsen nog enkele wolkenvelden, die geleidelijk wel plaatsmaken voor brede opklaringen. Op het eind van de nacht kunnen er zich lage wolkenvelden, nevel of mistbanken vormen, voornamelijk dan in het westen en noordwesten van het land. De minima zijn gelegen tussen 2 en 3 graden in de valleien van de Hoge Venen en 7 graden aan zee. In het binnenland waait de wind meestal zwak uit het noord tot noordoosten. Aan zee is ze eerst matig uit noordnoordoost en later zwak en veranderlijk.


Zaterdag, na het verdwijnen van het ochtendgrijs, is het rustig en droog. We mogen genieten van mooie zonnige perioden, ondanks enkele (voornamelijk hoge) wolkenvelden die kunnen overtrekken. De maxima liggen tussen 12 en 16 graden en de wind is zwak of soms matig en komt uit het noordoosten of uit veranderlijke richtingen.


Zaterdagnacht wordt een vrij frisse nacht. In de valleien van de Hoge Venen kan het kwik dalen tot het vriespunt. Elders liggen de minima tussen 3 en 6 graden. Er hangt weinig bewolking, maar in de loop van de nacht kunnen er op verschillende plaatsen mistbanken gevormd worden. De wind is zwak en veranderlijk.

Algemene luchtgesteldheid

Een hogedrukgebied boven de Azoren strekt zich uit tot het westen van Rusland. Enkele verzwakte storingen liggen nog boven ons land. Deze storingen zorgen voor wolkenvelden en soms beperkte zichtbaarheden.


update van vandaag 17:01