Verwachtingen - weerbericht

20°

21°

3 Bft

22°

17°

18°

Samengevat weerbericht

Vannacht worden de opklaringen wat breder. In de Ardennen is er kans op vorming van nevel of mist. De minima liggen tussen 6 en 11 graden.

Donderdag en vrijdag krijgen we veel zon, al zal die vaak gesluierd zijn door hoge wolken. Vrijdagnamiddag komt geleidelijk wel een regenzone over het westen van het land te liggen. Op beide dagen klimt het kwik tot boven 20 graden.

Tijdens het weekend krijgen we geregeld buien en wordt het frisser. De temperatuur blijft dan steken in de buurt van 15 graden.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen donderdag

Vannacht worden de opklaringen wat breder, maar de sterren zullen meestal gesluierd worden door hoge bewolking. Ten zuiden van Samber en Maas worden lage wolken, nevel en eventueel lokaal ook mist gevormd. De minima schommelen tussen 6 en 11 graden bij een zwakke tot matige wind uit het zuidwesten, krimpend naar het zuidzuidwesten.

Morgen begint met zonnige perioden en wolkenvelden. Vooral in Midden- en Hoog-België hangt er meer bewolking. Later op de dag verdwijnen de lage en middelhoge bewolking en blijft er enkel nog hoge bewolking over. Enkel in de Ardennen kunnen er dan wel nog stapelwolken voorkomen. Het kwik stijgt tot rond 16 graden in Hoog-België, tot 20 graden aan zee en tot 21 of 22 graden elders in Laag-België. De wind is zwak tot vaak matig uit de zuidelijke sector.

In de nacht van donderdag op vrijdag blijft het droog met wat hoge wolkensluiers. De minima liggen tussen 6 en 11 graden en de wind is matig uit het zuidoosten.

Algemene luchtgesteldheid

Tussen een hogedrukgebied, dat zich uitstrekt van Noord-Afrika tot de Baltische Zee, en een omvangrijke lagedrukzone boven de Atlantische Oceaan, stroomt zachte lucht uit het zuiden naar onze regio. Doordat het hogedrukgebied zich langzaam oostwaarts verplaatst, kunnen Atlantische storingen dichterbij komen. Maar pas vrijdagnamiddag kan een koufront doordringen tot ons land.


update van woensdag 22:01