Verwachtingen - weerbericht

22°

26°

3-4 Bft

26°

23°

25°

Samengevat weerbericht

Deze namiddag geleidelijk brede opklaringen over het hele land.
Gevoelig minder warm (maar temperaturen steeds boven de normale waarden) met maxima tussen 22 tot 26 graden. Matige wind uit westzuidwest.

Vanavond licht bewolkt.

Vannacht meer wolken vanuit de Noordzee, maar opklaringen in het zuiden van het land. Minima van 10 tot 16 graden.

Zaterdag, bewolkt in de noordwestelijke helft met kans op wat regen. Maxima van 21 graden aan de zee tot 26 graden in Belgisch Lotharingen.

Zondag, vrij veel wolken met kans op wat regen.

Maandag meer opklaringen. Maxima dicht bij de normale waarden, iets hoger dan 20 graden.

Vanaf dinsdag een aanzienlijke stijging van de kans op neerslag.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Deze vrijdagnamiddag blijven nog vrij veel wolkenvelden tijdelijk hangen in het oostelijke deel van het land. Vervolgens zal de zon, zoals elders, het snel overnemen en het risico op neerslag verdwijnt. De maxima liggen met 22 of 23 graden in de hoge Ardennen en aan de kust en met 24 tot 26 graden elders, iets boven de normale waarden. De wind waait matig tot krachtig aan de kust vanuit westzuidwest.

Deze avond zijn er brede opklaringen in alle regio’s.
Tegen middernacht zullen er wolken opkomen vanaf de kust en het noordwesten. Het wolkengebied zal zich verder uitbreiden over het land, maar niet over het zuiden van de provincie Henegouwen en het grootste deel van de provincies Namen en Luxemburg. Het zal droog blijven met uitzondering van de kust waar enkele druppels kunnen vallen. De minima liggen rond 10 graden in de Hoge Venen, 14 of 15 graden in het centrum van het land en 16 graden aan zee. De wind is matig uit westzuidwest in het binnenland tot vrij krachtig uit zuidwest aan de kust.

Algemene luchtgesteldheid

Maritieme lucht, gunstig beïnvloed door een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren, stroomt vandaag over onze streken.

Een zwakke regenzone golft morgen over het zuiden van de Noordzee en bereikt zaterdagnacht ons land.


update van vandaag 12:36