Verwachtingen - weerbericht

[NULL OBJECT] [NULL OBJECT] [NULL OBJECT] [NULL OBJECT] [NULL OBJECT]

Samengevat weerbericht

Vanavond en vannacht kans op een lokale bui, vooral langs de Franse grens. Later droger en gedeeltelijk bewolkt. Zachte minima van 13 tot 18 graden.

Morgen opnieuw zeer warm met in de loop van de dag toenemende kans op regen- en onweersbuien bij temperaturen tot 30 graden.

Ook begin volgende week blijft het zeer warm en onweerachtig.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen zondag

Vanavond wordt het licht of wisselend bewolkt met plaatselijk kans op een bui (vooral langs de Franse grens). Vannacht blijft het droog. De minima schommelen van 13 graden in de Ardennen tot 18 graden in de grote steden. Er waait een zwakke tot matige wind uit oost tot zuidoost.


Morgen zondag wordt het eerst vaak zonnig en warm met maxima tussen 24 à 25 graden in de Ardennen en 28 tot 30 graden elders. In de loop van de dag en de avond verwachten we onweersbuien met opnieuw kans op veel neerslag en hagel. Er waait een meestal zwakke wind, aan zee matige, uit veranderlijke of zuidoostelijke richtingen.


Zondagavond is er nog kans op onweerachtige buien. In de loop van de nacht wordt het droog en wisselend bewolkt. De minima schommelen van 12 tot 17 graden. Er waait een zwakke wind uit zuidoostelijke of veranderlijke richtingen.

Algemene luchtgesteldheid

Een lagedrukzone, die van de Golf van Biskaje richting Engeland trekt, voert vandaag met een oostelijke tot zuidoostelijke stroming droge en nog warmere lucht naar ons land. In de loop van volgende nacht en vooral morgen zondag wordt de luchtmassa vochtiger en onstabieler vanuit Frankrijk wat aanleiding kan geven tot, eventueel onweerachtige, buien.


update van vandaag 17:01