Verwachtingen - weerbericht

13°/18°

9°/22°

3 Bft

8°/22°

5°/17°

7°/20°

Vooruitzichten voor zondag tot donderdag

Zondag wordt de invloed van het hogedrukgebied op ons weer sterker. Een zwakke noordelijke stroming blijft echter zorgen voor wolkenvelden en vrij fris weer. Toch komen er ook opklaringen en blijft het waarschijnlijk droog. Na een erg frisse nacht, stijgen de temperaturen naar waarden tussen 16 en 21 graden. De zwakke noordenwind wordt in de namiddag af en toe matig.

Begin volgende week verschuift de kern van het hogedrukgebied richting de Noordzee, waardoor een noordoostelijke stroming steeds droger en warmer wordende lucht zal aanvoeren naar onze streken. Het wordt meestal zonnig en droog en de temperaturen klimmen gestaag richting 25 graden. Tijdens de tweede helft van de week verwachten we maxima tot 28 of 29 graden.

Begin volgende week verschuift de kern van het hogedrukgebied naar de Noordzee. De stroming draait dan naar noordoost en voert steeds drogere en warmere lucht naar onze streken aan. De temperaturen gaan in stijgende lijn en komen boven de 25 graden uit in het tweede deel van de week. Het wordt zonniger, al kunnen er overdag wat stapelwolkjes ontstaan. De noordoostenwind waait 's nachts en 's ochtends zwak maar wordt af en toe matig overdag.