Verwachtingen - weerbericht

9°/11°

7°/13°

4 Bft

8°/13°

5°/10°

5°/11°

Vooruitzichten voor dinsdag tot zaterdag

Dinsdag bereikt een zwakke storing ons land. In de voormiddag zijn nog opklaringen mogelijk ten zuiden van Samber en Maas, terwijl het elders al bewolkt is. In de loop van de dag wordt het overal zwaarbewolkt met wat regen, vooral dan in Vlaanderen. In de nacht van dinsdag op woensdag gaat het mogelijk harder regenen. De maxima schommelen rond 16 graden in het centrum van het land. Er waait een matige wind en aan zee soms vrij krachtig uit zuidwest tot west.

Woensdag sleept een golvend koufront over onze streken met veel bewolking en soms regen. Op het einde van de dag wordt het meestal droog met opklaringen in het noordwesten. Maxima rond 14 of 15 graden voor het centrum van het land, bij een matige wind uit zuidwest tot west.

Van donderdag tot zaterdag blijft het licht wisselvallig met zonnige perioden maar soms ook wolkenvelden die gepaard kunnen gaan met buien. Het wordt nog wat frisser met maxima niet hoger dan 12 of 13 graden voor het centrum van het land bij een zwakke tot matige wind uit west, ruimend naar noord.