Verwachtingen - weerbericht

15°/20°

13°/22°

3 Bft

13°/23°

10°/19°

12°/20°

Vooruitzichten voor maandag tot vrijdag

Maandag zorgt een zwakke storing over de Britse Eilanden ook bij ons voor wat meer bewolking, maar blijft het op de meeste plaatsen droog. In het noordoosten van het land is in de loop van de namiddag een lokale bui niet uitgesloten. De maxima liggen tussen 17 en 21 graden bij een zwakke noordoostenwind.

Dinsdag wordt wisselend tot soms zwaarbewolkt. Ook dan kunnen vanuit Duitsland kunnen enkele buien de grens oversteken en het noordoosten van het land bereiken. Elders blijft het overwegend droog bij maxima rond 19 à 20 graden en een zwakke wind uit veranderlijke richtingen.

Voor woensdag verwachten we weinig bewolkt en droog weer. Bij een zwakke wind uit zuidoostelijke richting stijgt het kwik op de meeste plaatsen opnieuw richting 20 graden.

Eind volgende week nadert een actieve Atlantische storing onze regio. Donderdag neemt de bewolking vanaf het westen geleidelijk toe en vanaf donderdagnacht verwachten we de eerste neerslag. De maxima blijven stabiel, met waarden in de buurt van 20 of 21 graden bij een overwegend matige zuidoostenwind.