Verwachtingen - weerbericht

13°

13°

5 Bft

14°

10°

Samengevat weerbericht

Komende nacht valt er nog lichte regen in de Ardennen en soms lichte motregen elders. Het wordt geleidelijk zachter met op het einde van de nacht temperaturen tussen 7 en 12 graden.

Morgen verwachten we vooral in de Ardennen soms motregen. Elders is het droger met op sommige plaatsen zelfs enkele opklaringen. Het wordt winderig, maar zeer zacht voor de tijd van het jaar, met maxima tussen 8 en 14 graden. Er is kans op rukwinden tot 80 km/h in het westen van het land.
Op het einde van de dag bereikt een regenzone de kuststreek.

Donderdag regent het nog in het zuidoosten van het land. Elders is het meestal droog met enkele opklaringen. Maxima tussen 5 en 9 graden.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen woensdag

Vannacht blijft het zwaarbewolkt tot betrokken met soms nog lichte regen of motregen en dit vooral op het Ardense reliëf. Daar kan het zicht soms ook beperkt worden door de lage bewolking.
De minima, die liggen tussen 4 en 10 graden werden reeds bij het begin van de avond bereikt. Vannacht neemt de temperatuur toe tot tussen 7 en 12 graden morgenochtend.
De wind waait matig tot soms vrij krachtig uit het zuidwesten, met rukwinden tot 50 km/h.

Woensdag is het meestal zwaarbewolkt met vooral in de Ardennen soms wat motregen. Elders is het droger en op sommige plaatsen, vooral in de Kempen, kunnen er soms wat opklaringen verschijnen. Op het einde van de dag bereikt een regenzone de kuststreek.
Het wordt zeer zacht voor de tijd van het jaar, met maxima tussen 8 graden in de Hoge Venen en 14 graden in Laag-België.
De wind waait vrij krachtig uit het zuidwesten en in het westen soms zelfs krachtig met rukwinden tot 80 km/h. Elders blijven de rukwinden meestal beperkt tot rond 70 km/h.

Tijdens de nacht van woensdag op donderdag trekt een actieve regenzone, met dus vrij veel regen, vanaf de kust over het land. Op het einde van de nacht wordt het in het westen al droger.
De minima liggen tussen 5 en 8 graden.
De wind waait eerst vrij krachtig uit het zuidwesten met rukwinden tussen 60 en 70 km/h. Tijdens het tweede deel van de nacht neemt de wind af tot matig en ruimt hij naar zuidwest tot west.

Algemene luchtgesteldheid

Het weerbeeld in onze streken wordt bepaald door een maritieme luchtstroom tussen een anticycloon ten westen van het Iberisch Schiereiland enerzijds en een omvangrijke depressie boven de Noord-Atlantische Oceaan anderzijds.

Tijdens de nacht van woensdag op donderdag trekt een actief koufront van west naar oost over het land.


update van dinsdag 22:01