Verwachtingen - weerbericht

4-5 Bft

Samengevat weerbericht voor vannacht

Deze avond en nacht blijft het wisselend bewolkt en kunnen er nog buien vallen. In het westen wordt het later overwegend droog. Minima van 0 tot 5 graden.

Woensdag afwisselend opklaringen en wolkenvelden met plaatselijke buien. De maxima liggen tussen 3 en 9 of 10 graden. De wind waait matig tot vrij krachtig in het binnenland en vrij krachtig tot krachtig aan zee, uit westnoordwest. De rukwinden kunnen oplopen tot 75 km/h en plaatselijk iets meer.

Woensdagnacht volgt er opnieuw regen. Minima van 1 tot 6 graden.

Donderdagvoormiddag trekt een regenzone over het land. Daarna wordt het droger met schuchtere opklaringen. Maxima rond 8 graden.

Vrijdag en zaterdag trekken nieuwe regenzones over het land. Maxima rond 9 graden.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen woensdag

Vannacht blijft het wisselend tot zwaarbewolkt en kunnen er nog buien vallen, eventueel met een onweer. In het westen en het centrum wordt het later overwegend droog. Op de Ardense hoogten krijgt de neerslag een winters karakter met dus kans op enkele buien van smeltende sneeuw of sneeuw. Minima tussen -1 graad in de Hoge Venen en 5 graden aan zee. Plaatselijk is er gevaar voor ijsplekken, vooral in de Ardennen. De wind neemt iets in kracht af maar blijft in het binnenland matig tot vrij krachtig en aan zee krachtig waaien uit westnoordwest. De rukwinden kunnen 's avonds nog 80 km/h of iets meer bereiken maar nemen 's nachts af naar 65 km/h.

Morgen afwisselend opklaringen en wolkenvelden met lokale buien. De maxima liggen tussen 3 of 4 graden in de Hoge Venen en 9 tot plaatselijk 10 graden in het westen. De wind waait matig tot vrij krachtig in het binnenland en vrij krachtig tot krachtig aan zee, uit westnoordwest. De rukwinden kunnen oplopen tot 75 km/h en plaatselijk iets meer.

's Avonds is het eerst nog wisselvallig met kans op enkele buien. Tijdens de nacht van woensdag op donderdag neemt de bewolking geleidelijk toe en volgen er snel perioden met regen in het hele land. Op de Ardense hoogten valt er mogelijk smeltende sneeuw. Minima tussen 1 graad op de Ardense hoogten en 6 graden in het westen van het land. De westenwind neemt in kracht af en wordt matig in het binnenland maar vrij krachtig aan zee. Rukwinden tot 50 km/h.


Algemene luchtgesteldheid

Tussen een hogedrukgebied boven het oosten van de Atlantische Oceaan en een complexe lagedrukzone boven Scandinaviƫ en de Baltische Staten wordt in een strakke westnoordwestelijke stroming onstabiele lucht aangevoerd.

Woensdagnacht bereikt een nieuwe storing bereikt onze streken.


update van maandag 22:01