Verwachtingen - weerbericht

10°

1-2 Bft

Samengevat weerbericht

Vanavond meer opklaringen en later vannacht mogelijk wat nevel of een mistbank. het is nog fris met minima van 5 tot 10 graden.

Morgen donderdag komt er vanuit het zuiden zachtere lucht het land in maar later mogelijk ook enkele onweersbuien. Nog altijd weinig wind.

Ook vrijdag en in het weekend blijven we in dat warme maar onstabiele weer met mooie zonnige momenten maar, vooral in de namiddag en avond, dreigen onweersbuien. Maxima van 20 tot 25 graden. De kust doet het minder goed met een koele noordelijke zeebries maar het blijft daar wel meestal droog.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen donderdag

Vanavond en vannacht blijft het rustig en meestal droog. Er komen meer opklaringen maar hier en daar kan er nevel en grondmist opduiken. De minima schommelen tussen 5 en 10 graden en de wind wordt overal zwak en veranderlijk.

Morgen donderdag wordt de koelte van de nacht en het ochtendgrijs en al vlug verdreven door een zacht en vrij zonnig weertype. In de loop van de dag ontwikkelen zich wat stapelwolken en in de namiddag en avond kan daar plaatselijk een bui of een onweersbui uitvallen. De wind is eerst zwak en veranderlijk, later zwak tot matig uit noord tot noordoost. Maxima van 18 graden in de Ardennen, van 20 tot 23 graden in de andere streken. De kust doet het minder goed met een stevige noordelijke zeebries en maxima van hooguit 16 graden.

In de nacht van donderdag op vrijdag blijft het gedeeltelijk bewolkt met, vooral in het centrum en het zuiden kans op onweersbuien. De wind blijft zwak uit veranderlijke of noordoostelijke richtingen. Nevel en grondmist kan zich plaatselijk vormen. Het blijft wel zachter dan de voorbije nachten met minima tussen 8 en 13 graden.

Algemene luchtgesteldheid

Geleidelijk zachtere en ook wat drogere maritieme lucht beheerst ons weer. Die wordt gunstig beïnvloedt door een wig van hoge luchtdruk, verbonden aan een anticycloon ten noorden van de Britse Eilanden.
Vanaf morgen komen we in een zone terecht met weinig drukverschillen en wordt vanuit het zuiden van Europa warmere maar vochtige en onstabiele lucht naar onze streken gestuwd.


update van woensdag 22:01