Verwachtingen - weerbericht

12°

12°

3-2 Bft

11°

Samengevat weerbericht voor vandaag

Vandaag is het meestal zwaarbewolkt met af en toe wat lichte regen of een lichte bui. De maxima schommelen tussen 13 en 17 graden.

Morgen blijft het bewolkt met nog kans op wat gedruppel. In het westen kunnen er opklaringen verschijnen. Maxima tot 15 graden.

Vanaf vrijdag blijft het droog en wordt het geleidelijk zonnig. De maxima liggen rond 15 graden.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Vandaag is het overwegend zwaarbewolkt en kan er soms wat lichte regen of enkele lichte buien vallen. De maxima schommelen tussen 13 en 15 graden in de Ardennen en tot 18 graden elders. Er waait een matige en aan zee soms een vrij krachtige wind uit zuidzuidwest, later ruimend naar zuidwest en naar westzuidwest aan zee.

Ook vannacht tappen we uit hetzelfde vaatje met veel bewolking en kans op wat lichte regen of een bui. Later wordt het toch droger in het westen en het centrum van het land. De minima liggen tussen 7 graden op de Hoge Venen en 12 graden elders. De wind wordt zwak tot matig in het binnenland en ruimt naar westelijke richtingen. Aan zee blijft de wind matig tot vrij krachtig uit west tot noordwest.

Algemene luchtgesteldheid

Een depressie boven de Noordzee stuurt maritiem gestoorde lucht vanuit Frankrijk naar onze streken. Een occlusie, verbonden aan deze depressie blijft slepen over de Noordzee en onze streken.


update van vandaag 09:01