Verwachtingen - weerbericht

11°

1-2 Bft

Samengevat weerbericht voor vandaag

Vandaag is het eerst droog met zon. Later vormen er zich stapelwolken en kunnen er stevige buien ontstaan, eventueel met onweer. Maxima van 16 tot 21 graden.

De volgende dagen blijft het zeer zacht maar wisselvallig, met vooral 's namiddags buien en soms kans op onweer.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Vandaag is het eerst overwegend droog met soms brede opklaringen maar langs de Franse grens vallen er vanochtend nog een paar plaatselijke buien. Aanvankelijk is er kans op wat lokale mist. In de loop van de dag ontwikkelen er zich stapelwolken en ontstaan er (fikse) buien, die lokaal vergezeld kunnen zijn van onweer. De maxima liggen tussen 16 graden in de Hoge Venen en 21 graden in de Kempen. De wind is zwak tot matig, aan zee matig, uit oost tot noordoost.

Vanavond zijn nog er nog tijdelijk buien mogelijk met onweer. Tijdens de nacht neemt de buienneiging wat af maar de kans op enkele plaatselijke buien blijft bestaan. De minima variëren van 7 tot 11 graden. De wind is zwak en veranderlijk, en draait tegen het einde van de nacht naar het zuidwesten.

Algemene luchtgesteldheid

Vandaag blijft ons weer onder invloed van zachte lucht uit het oosten, maar koude lucht in de hogere luchtlagen zorgt voor een onstabielere atmosfeer waarin in de loop van de dag buien tot ontwikkeling komen, eventueel vergezeld van een onweer.


update van vandaag 09:01