Verwachtingen - weerbericht

15°

16°

2-3 Bft

14°

13°

14°

Samengevat weerbericht voor vannacht

Vanavond en vannacht blijft het wisselvallig met kans op buien en onweer. Vanuit het westen neemt de bewolking toe, gevolgd door lichte regen. De minima liggen tussen 12 en 16 graden.

Morgen verlaat een regenzone ons land via het zuidoosten en nadien komen er opklaringen. Het is gevoelig frisser met maxima tot 19 graden.

Begin volgende week blijft het zo goed als droog met opklaringen en maxima rond 17 of 18 graden.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen zondag

Vanavond en vannacht blijft het wisselvallig met kans op buien en onweer. Vanuit het westen neemt de bewolking toe, gevolgd door lichte regen. De minima liggen tussen 12 en 16 graden. De wind wordt vrij krachtig aan zee uit noordelijke richtingen, in het binnenland blijft hij meestal zwak uit westelijke tot noordwestelijke richtingen.

Morgen is het eerst zwaarbewolkt met perioden met lichte regen of buien. Vanuit het westen wordt het droger en komen er brede opklaringen. De maxima schommelen tussen 15 graden in de Ardennen en 19 graden in het centrum van het land. De wind waait matig, en aan zee soms vrij krachtig uit noord tot noordwest.

's Avonds en 's nachts blijft het droog met brede opklaringen. Hier en daar kan er nevel gevormd worden. De minima liggen tussen 8 graden in de Ardennen en 13 aan de kust. De wind blijft matig aan zee uit noordnoordwest, in het binnenland wordt hij zwak uit noord tot noordwest.

Algemene luchtgesteldheid

Een warme en vochtige onstabiele luchtmassa uit Zuid-Europa bepaalt ons weer en geeft vanavond nog altijd aanleiding tot de vorming buien en onweer. Morgen trekt een koufront vanaf de Noordzee over ons land, gevolgd door gevoelig koelere lucht en een stijgende luchtdruk.


update van vandaag 17:01