Verwachtingen - weerbericht

2-3 Bft

Samengevat weerbericht

Vandaag maandag verlaat de regen ons land naar het oosten en klaart het op vanaf het westen. Maxima tussen 3 en 9 graden. Matige wind uit west tot zuidwest.

Dinsdag droog en vrij zacht. Dinsdagnacht doortocht van een regenzone.

Woensdag wordt het tijdelijk beter. Daarna volgen er nieuwe regenzones. Zacht weer.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Vandaag maandag begint de dag op de meeste plaatsen zwaarbewolkt met vooral in de oostelijke landshelft nog regen. In de loop van de dag wordt het meestal droog vanaf het westen met breder wordende opklaringen. In het westen is dat al heel vlug het geval, in het oosten pas tegen 's avonds. In de Ardennen blijft het echter grijs en mistig. De maxima liggen tussen 3 graden op de Ardense hoogten en 9 graden in het westen van het land. Er waait een matige wind uit zuidwest tot west, aan zee 's ochtends een vrij krachtige westenwind met rukwinden tot 50 km/u.


Vanavond en volgende nacht is het droog met eerst opklaringen in het westen en het centrum van het land. In de loop van de nacht zou de hemel opnieuw dicht trekken met laaghangende bewolking en nevel of mist. De minima liggen tussen 1 en 4 graden bij een overwegend matige zuidelijke wind.

Algemene luchtgesteldheid

Een regenzone verlaat vanochtend ons land naar het oosten. Daarna ontwikkelt zich een hogedrukcel boven Frankrijk en wordt ons weer gunstig beïnvloed door vrij zachte zuidelijke tot zuidwestelijke lucht.


update van vandaag 06:01