Verwachtingen - weerbericht

16°

15°

3-2 Bft

14°

12°

13°

Samengevat weerbericht

Vannacht is het eerst rustig en droog met opklaringen maar op het einde van de nacht kunnen al enkele buien vallen in de kuststreek. Minima van 12 tot 16 graden.

Zondag vallen er eerst enkele buien, vooral in het westen en noorden en is er kans op een donderslag maar na de middag wordt het geleidelijk droger. Temperaturen van 19 tot 23 graden.

Volgende week blijft het gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt met af en toe wat regen of een bui. Met een briesje uit zuidwest tot west blijft het zacht met vrijwel normale zomertemperaturen.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen zaterdag

Tijdens het eerste deel van de nacht is het in het hele land overwegend droog en gedeeltelijk bewolkt. Naar de ochtend toe trekt een zwakke storing het land binnen en kan er wat lichte regen vallen aan zee en nabij de Nederlandse grens. Ten zuiden van Samber en Maas kan het ook nevelig worden. Minima van 12 tot 14 graden in de Ardennen en van 15 of 16 graden elders. De zuidwestenwind blijft in het noorden van het land matig waaien maar wordt meestal zwak in het zuiden.

Morgen zaterdag trekken een aantal buitjes van west naar oost over het land. Die buien zijn het meest actief in het westen en het noorden, elders blijft de kans op een bui beperkt. Maxima aan zee en in het centrum van het land van 20 tot 22 graden, op de Ardense hoogten rond 17 of 18 graden. De wind waait zwak tot matig uit zuidwest en draait na de doortocht van die buienlijn naar west tot noordwest.

's Avonds en tijdens het eerste deel van de nacht wordt het overwegend droog en gedeeltelijk bewolkt. Nevel en mist kunnen plaatselijk het zicht beperken. Naar de ochtend toe bereikt een nieuwe buienzone het land vanuit het westen en aan zee al wat neerslag vallen. Minima van 10 tot 12 graden in de Ardennen, van 13 tot 15 graden elders. De wind wordt zwak uit veranderlijke richtingen.


Algemene luchtgesteldheid

De depressie over de Noordzee verplaatst zich naar het zuiden van de Baltische Staten en stuwt verder licht onstabiele en nog vrij zachte oceaanlucht naar onze streken. Een kleine buienlijn, schuift morgen zaterdag over het noorden van het land.


update van vrijdag 22:01