Verwachtingen - weerbericht

15°

14°

2-3 Bft

13°

10°

11°

Samengevat weerbericht

Vannacht wisselen brede opklaringen af met velden van hoge bewolking. Minima rond 14 graden.

Ook morgen is het nog zomers warm met veel zon en vooral hoge wolkenvelden.

Vrijdag maakt een regenzone een einde aan de nazomer. In de namiddag schommelen de temperaturen tussen 13 en 18 graden.

Tijdens het weekend krijgen we veel bewolking met regen en buien. Vooral zondag kan het ook stevig waaien. Maxima in de buurt van 18 graden.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen donderdag

Vannacht wisselen brede opklaringen af met velden van hoge bewolking. Vooral in het westen zijn er soms ook lagere wolkenvelden. De minima liggen rond 9 graden in de Hoge Venen, rond 14 graden in het centrum en rond 15 graden aan zee. De wind waait zwak of matig uit zuidzuidwest.

Morgen is het opnieuw op de meeste plaatsen zonnig met velden van hoge bewolking. Vooral in de westelijke helft van het land zijn er soms ook lagere wolkenvelden. De maxima liggen tussen 22 en 26 graden. De wind waait matig, en aan zee matig tot vrij krachtig, uit het zuidwesten.

Tijdens de nacht van donderdag op vrijdag neemt de bewolking overal toe. En tegen de ochtend regent het in het westen van het land. Voor de regenzone uit blijft het zacht, met minima tussen 16 en 19 graden. In het westen van het land liggen de minima tussen 15 en 17 graden. Terwijl de storing dichterbij komt, neemt de wind gestaag toe. Op het einde van de nacht verwachten we in veel streken een vrij krachtige zuidzuidwestenwind, met rukwinden tussen 60 en 70 km/h. In het westen wordt de wind waarschijnlijk al vrij krachtig tot krachtig, met rukwinden tussen 70 en 80 km/h.

Algemene luchtgesteldheid

Tussen een hogedrukgebied, dat het grootste deel van Europa inpalmt, en een uitgestrekte, complexe lagedrukzone tussen Groenland en het noordwesten van Rusland, stroomt nog steeds warme lucht naar onze regio. Vrijdag trekt een koufront over ons land. En daarna komen we in een maritiem polaire luchtsoort terecht.


update van woensdag 22:01