Verwachtingen - weerbericht

5-6 Bft

Samengevat weerbericht voor vandaag

Vanmorgen trekt een regenzone snel door het land. Nadien wordt het wat droger maar later komen er buien. Maxima tot 9 graden.

Vannacht trekt een actieve regenzone door het land. Deze is verbonden aan een stormdepressie en zal gepaard gaan met veel wind.

Maandag wordt een onstuimige dag met veel wind, regen en buien. Dinsdag wordt het frisser met buien van regen en in de Ardennen mogelijk zelfs sneeuw.

De rest van de week blijft het wisselvallig met elke dag wel kans op enkele buien.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Deze ochtend trekt een regenzone snel door het land. Nadien krijgen we tijdelijk droog weer met opnieuw enkele opklaringen. Geleidelijk aan wordt het onstabiel en komen er buien, vooral dan in het westen van het land. Plaatselijk kunnen de buien vergezeld zijn van onweer. Het is wat frisser met maxima van 4 tot 6 graden in de Ardennen en van 7 tot 9 graden elders in het land. De wind is matig en vrij krachtig aan zee uit zuidzuidwest tot zuidwest. Tijdens de buien zijn er rukwinden mogelijk tot 60 à 70 km/h.

Vanavond is het wisselend bewolkt met nog kans op een bui. Een stormdepressie over de Oceaan nadert snel de Britse Eilanden. De actieve en uitgebreide regenzone, verbonden aan deze depressie bereikt in de loop van de avond het westen van het land en trekt snel naar het centrum en het oosten van het land. De minima liggen tussen 2 en 5 graden. De wind neemt toe en wordt vrij krachtig of zelfs krachtig in het binnenland en krachtig tot zeer krachtig aan zee uit zuid tot zuidwest. Vooral op het einde van de nacht zijn rukwinden mogelijk tot 90 km/h.

Algemene luchtgesteldheid

Een complexe depressie op de Oceaan bepaalt ons weer. Deze ochtend komen we in frissere en onstabiele polaire lucht terecht.
Vrijwel heel de komende week staat er een zeer sterke hoogtestroming over de Oceaan richting West-Europa en die stuwt in hoog tempo een reeks actieve regenzones naar onze streken. Tussendoor komen we tijdelijk in wat koudere en drogere polaire lucht terecht.


update van vandaag 09:01