Verwachtingen - weerbericht

5-4 Bft

Samengevat weerbericht voor vandaag

Vandaag meestal zwaarbewolkt en eerst overwegend droog, later lichte regen of motregen. Zacht met temperaturen tot 12 graden bij een stevige zuidwestelijke wind.

Vannacht nog altijd perioden van regen en veel wind. Minima van 5 tot 9 graden.

Morgen nog steeds regenachtig, zacht en winderig. Dinsdag stilaan droger.

Woensdag en donderdag droog met temperaturen tot 10 à 11 graden en ook een stuk minder wind.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Vandaag is het tijdelijk eerst nog meestal droog in Vlaanderen met eventueel een paar korte opklaringen, over het zuiden regent het. In de loop van de voormiddag en in de namiddag verwachten we overal perioden van lichte regen of motregen. Het wordt zacht met maxima van 6 tot 12 graden. De strakke zuidwestenwind waait meestal vrij krachtig tot lokaal soms krachtig met eerst rukwinden rond 50 km/u en later overdag tot 70 km/u. Aan de kust is de wind krachtig tot af en toe zeer krachtig met windstoten van 60 km/u en later tot 80 of 85 km/u.

Vanavond valt er nog lichte regen of motregen. In de loop van de nacht trekt een nieuwe regenzone vanaf het noordwesten door ons land met meer regen. In het tweede deel van de nacht wordt het in Vlaanderen droog met mogelijk enkele lokale opklaringen. De minima liggen tussen 5 en 9 graden. Aanvankelijk is de naar het westen ruimende wind nog lokaal krachtig of aan de kust zeer krachtig met rukwinden van 60 tot 80 km/u. Later wordt hij matig met nog windstoten rond 50 km/u.

Algemene luchtgesteldheid

Lagedrukkernen boven het noorden van de Atlantische Oceaan beïnvloeden vandaag en ook nog morgen ons weer. Zij veroorzaken een strakke en dikwijls gestoorde zuidwestelijke stroming.


update van vandaag 06:01