Verwachtingen - weerbericht

3-2 Bft

Samengevat weerbericht

Vanavond en vannacht droog met veel wolkenvelden in het oosten. In het westen meer opklaringen. In de nacht vorming van mist in de Ardennen en lokaal ook elders. Minima rond 3 graden in het centrum.

Ook morgen krijgen we vooral in het oosten vaak bewolkt weer, met meer opklaringen in het westen. Het blijft overwegend droog bij maxima rond 7 graden.

Ook de dagen daarna blijft het vaak bewolkt met soms wat lichte regen. Het blijft zacht.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen dinsdag

Vanavond en vannacht blijft het overwegend droog. Het is meestal bewolkt met vooral in het noordwesten opklaringen. In de Ardennen kan mist zich vormen, die plaatselijk nog kan aanvriezen. Ook in Laag- en Midden-België kan tegen morgenochtend plaatselijk nevel of een mistbank zich vormen. De minima liggen tussen -1 en 5 graden bij een matige noordelijke wind die later afzwakt tot een zwakke veranderlijke wind.


Dinsdag krijgen we eerst nog grijs weer, met in de ochtend plaatselijk enkele mistbanken, vooral in de Ardennen. In de voormiddag is een spatje regen niet uitgesloten in het uiterste noordoosten en oosten van het land. In de loop van de dag verschijnen er in het westen soms opklaringen. Elders blijven de opklaringen schaars. De temperaturen stijgen naar waarden tussen 2 en 8 graden bij een meestal zwakke wind uit westelijke sector.


In de nacht naar woensdag verwachten we meestal zwaarbewolkt tot betrokken weer. De laaghangende bewolking kan in de Ardennen het zicht beperken, maar ook elders kunnen mistbanken voorkomen. Soms valt er wat lichte (mot)regen uit het wolkendek. De minima liggen tussen 1 en 5 graden bij een zwakke westenwind.

Algemene luchtgesteldheid

Een hogedrukgebied boven Bretagne zorgt voor een stabiele opbouw van de atmosfeer. In de tweede helft van maandagnacht en morgen ochtend trekt een fel verzwakt warmtefront over ons land. Er wordt zachtere en vochtige lucht aangevoerd, maar het blijft nagenoeg droog.


update van vandaag 17:01