Verwachtingen - weerbericht

15°

16°

3 Bft

15°

14°

15°

Samengevat weerbericht voor vandaag

Deze namiddag en vanavond krijgen we vanuit het westen buien en onweer. Maxima tot 30 graden.

Morgen is het frisser met enkele lokale buien. In het zuidoosten kan het de eerste uren van de dag nog regenen. Maxima tot 20 graden.

De volgende dagen haalt de temperatuur met moeite 20 graden en blijft het licht wisselvallig met zonnige perioden maar af en toe ook buien.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Deze namiddag is het eerst meestal droog met vooral in het centrum en in het oosten opklaringen. Aan zee is er rond de middag reeds kans op een onweersbui. Later bereiken regen- en onweersbuien het westen. Geleidelijk trekt de neerslag naar het centrale deel van het land. Plaatselijk is er kans op stevige buien, rukwinden en eventueel hagel. De maxima schommelen tussen 23 graden aan de kust en 30 graden in de Kempen. De wind waait meestal matig uit zuid tot zuidzuidwest, en ruimt in Vlaanderen naar het westen.

Vanavond is het wisselend tot zwaarbewolkt met nog perioden met regen of onweersbuien. Vannacht wordt het geleidelijk droger met op het einde van de nacht enkele opklaringen in het westen van het land. Ten zuiden van Samber en Maas blijft het regenachtig. De minima situeren zich tussen 13 en 16 graden bij een matige wind uit west tot zuidwest, ruimend naar noordwest.

Algemene luchtgesteldheid

Een front golft van Denemarken tot Galicië, via de Noordzee en Bretagne. Het schuift op naar het oosten en zal vanavond en vannacht vanaf de kust over ons land trekken. Aan de voorzijde van die storing beïnvloedt warme en onstabiele lucht ons weer.


update van vandaag 12:01