Verwachtingen - weerbericht

10°

4-5 Bft

Samengevat weerbericht voor vandaag

Deze namiddag, vanavond en vannacht blijft het zwaarbewolkt met soms wat lichte regen of motregen. De maxima schommelen tussen 4 en 10 graden.

Van maandag tot woensdag zijn er aanhoudend veel wolken met kans op wat lichte neerslag bij tussenpozen. Het blijft winderig met rukwinden tot 60 km/u of lokaal wat meer. De maxima stijgen plaatselijk tot 11 of 12 graden.

Vanaf donderdag wordt het geleidelijk minder zacht met enkele buien.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Deze namiddag en vanavond blijft het zwaarbewolkt met bij tussenpozen wat lichte regen of motregen. De zachte maxima schommelen tussen 3 of 4 graden in de Hoge Ardennen en 10 graden aan zee (vannacht daar tijdelijk verder stijgend tot 11 graden). Er waait een matige, aan de kust een vrij krachtige tot krachtige wind uit zuidwestelijke richtingen. Er zijn rukwinden tot 45 of 50 km/u en aan zee wat meer.

Volgende nacht is het aanhoudend zwaarbewolkt met perioden van lichte regen of motregen. De temperaturen veranderen nauwelijks met minima van 2 graden in de Hoge Venen tot 10 graden aan zee. De zuidwestenwind wakkert aan en wordt in het binnenland meestal vrij krachtig en aan de kust krachtig tot zeer krachtig. We verwachten windpieken van 55 tot 65 km/u.

Algemene luchtgesteldheid

Tussen een complex lagedrukgebied nabij IJsland en een hogedrukzone die zich uitstrekt van de Azoren tot de Zwarte Zee bereikt in een strakke stroming vochtige en soms licht gestoorde oceaanlucht ons land.


update van vandaag 12:01