Verwachtingen - weerbericht

15°

13°

2-3 Bft

13°

11°

11°

Samengevat weerbericht

Vandaag wordt het vrij mooi en warm. Later op de dag kan er wel hier en daar een bui vallen. De maxima schommelen tussen 25 en 30 graden.

Morgen wordt het nog vrij mooi met maxima tussen 20 en 24 graden.

Op het einde van de week en volgend weekend wordt het weer onstabieler met een grotere kans op een bui of een onweer.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Vandaag wordt het warm en eerst nog vrij zonnig. In de loop van de dag neemt de bewolking toe vanaf het westen en hier en daar kan een buitje vallen. Later in de Ardennen kunnen die buien wat actiever worden en is er kans op een donderslag. De maxima schommelen van 25 graden in de Ardennen tot 30 graden in de Kempen. De wind waait eerst zwak uit het zuidoosten en draait daarna naar het westen tot zuidwesten en neemt toe tot matig en aan zee tot vrij krachtig met daar windstoten tot 50 km/h.Vanavond en vannacht wordt het rustig met opklaringen en wolkenvelden. Plaatselijk kans op vorming van nevel. De minima schommelen tussen 10 en 12 graden in de Ardennen, tussen 12 en 15 graden elders in het land. De wind waait zwak tot matig, uit zuidwest.

Algemene luchtgesteldheid

Tussen een zone van lage luchtdruk die zich uitstrekt van Ierland tot het zuiden van Frankrijk en een hogedrukzone over de Noordzee wordt warme zuidelijke lucht naar onze streken aangevoerd. In die stroming trekt deze namiddag een zwakke storing over ons land. Daarna komen we in minder zachte zeelucht terecht, die wel gunstig beïnvloed wordt door een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren.


update van vandaag 06:01