Verwachtingen - weerbericht

3-4 Bft

-1°

Samengevat weerbericht voor vannacht

Vanavond en vannacht overwegend droog met opklaringen maar op het einde van de nacht regen of buien in het westen en het noordwesten. Minima van -2 graden in de Hoge Venen tot +3 graden aan zee.

Dinsdag eerst veel wolken met regen of buien. Later soms opklaringen maar ook nog enkele buien. Maxima van 2 tot 8 graden. Woensdag vooral later overdag enkele voorjaarsbuien bij maxima tot 8 graden.

Vanaf donderdag droger, rustiger en geleidelijk ook zachter weer.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen dinsdag

Het grootste deel van de nacht blijft het overal overwegend droog met een afwisseling van opklaringen en wolken. Op het einde van de nacht verwachten we regen of buien over het westen en het noordwesten. De minima liggen tussen -2 graden in de Hoge Venen en tussen 1 en 3 graden in Laag- en Midden-België. De naar het zuidwesten krimpende wind is matig en aan de kust meestal vrij krachtig. Aanvankelijk zijn er nog rukwinden tot 60 km/u mogelijk.

Dinsdag trekt eerst een storing met regen en buien vanaf het westen door ons land. Over het oosten en het zuidoosten is het in de voormiddag nog overwegend droog met opklaringen. In de loop van de dag wordt het opnieuw droger over het westen en het centrum, met soms opklaringen, maar er vallen ook nog steeds enkele lokale buien. Er is kans op korrelhagel en eventueel enkele donderslagen. Op de Ardense hoogten heeft de neerslag een winters karakter. De maxima liggen tussen 2 graden in de Hoge Venen en 8 graden over het westen. De wind waait matig tot vrij krachtig uit zuidwest, ruimend naar west. Rukwinden tot 60 km/u zijn mogelijk.

Dinsdagnacht wordt het gedeeltelijk bewolkt. Het blijft vaak droog maar enkele winterse buien of zelfs sneeuwbuien zijn plaatselijk nog steeds mogelijk. De minima schommelen van -2 graden in de Hoge Venen en +3 graden aan de kust. De wind is matig, aan zee soms vrij krachtig, uit west krimpend naar zuidwest.

Algemene luchtgesteldheid

Vanavond en volgende nacht wordt de atmosfeer stabieler. Dinsdag wordt opnieuw onstabiele of tijdelijk gestoorde lucht van polaire oorsprong naar onze regio aangevoerd vanuit het westen tot het zuidwesten.


update van zondag 22:01