Verwachtingen - weerbericht

3-4 Bft

-2°

-1°

Samengevat weerbericht voor vannacht

Vannacht nog winterse buien die in het noordoosten en de Ardennen overgaan in sneeuwbuien. Plaatselijk kan het glad worden door verse sneeuw of ijsplekken. Minima van-3 tot +2 graden.

Morgen opklaringen en wolkenvelden met winterse buien. In de Ardennen vaak zwaarbewolkt met af en toe wat sneeuw. In het zuidwesten geleidelijk droger na de middag. Maxima van -1 tot +4 graden.

Vanaf dinsdag wordt het overwegend droog met soms brede opklaringen, vooral op woensdag en donderdag. Het wordt wel koud met overdag maxima met moeite boven nul en soms matige nachtvorst. Vooral op donderdag en vrijdag moet men rekening houden met een gure noordoostenwind.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen maandag

Deze nacht blijft het erg wisselvallig met winterse buien die verder landinwaarts overgaan in buien van smeltende sneeuw of sneeuw. Een plaatselijk onweer is niet uitgesloten. Op het einde van de nacht wordt het in het zuidwesten geleidelijk droger met enkele opklaringen. In het noorden en oosten kan er dan sneeuw vallen die blijft liggen. Minima van -3 graden in de Hoge Venen tot +2 graden aan zee. In het binnenland wordt de wind matig en krimpt van noordwest naar westnoordwest. Aan zee waait het vrij krachtig en eerst nog krachtig uit noordwest.

Maandag krijgen we afwisselend opklaringen en wolkenvelden met 's ochtends nog hier en daar sneeuwbuien en overdag buien van regen, smeltende sneeuw of korrelhagel. Nabij de Franse grens zijn de buien weinig talrijk en de opklaringen na de middag breder. Voor de middag is een donderslag niet uitgesloten.
Ten zuiden van Samber en Maas is het meestal zwaarbewolkt en valt er bij tussenpozen sneeuw die blijft liggen.
Maxima van -1 graad in de Hoge Venen tot 4 graden aan zee. De wind waait in het binnenland matig uit west tot westnoordwest, aan zee matig tot meestal vrij krachtig uit noordwest tot westnoordwest.

Maandagavond kan er in het oosten nog wat sneeuw vallen. 's Nachts blijft het in het binnenland meestal droog met plaatselijke opklaringen. Aan zee kan er nog een enkele winterse bui vallen. Het koelt af naar 0 graden aan zee, -1 of -2 graden in het centrum en -5 of -6 graden op de Ardense hoogten. De wind wordt zwak en krimpt via zuidwest naar zuid.

Algemene luchtgesteldheid

Rond een lagedrukgebied met kern boven de Baltische zee wordt koude en onstabiele zeelucht van polaire oorsprong over onze streken aangevoerd.
In die strakke noordwestelijke stroming zakken opeenvolgende storingen in onze richting.


update van zaterdag 22:01