Verwachtingen - weerbericht

17°

18°

3 Bft

17°

17°

19°

Samengevat weerbericht

Vandaag wisselvallig met vooral in de loop van de namiddag en 's avonds stevige buien, lokaal met onweer. Maxima nog rond 24 graden in het centrum.

Ook de rest van de week geregeld buien, en vanaf donderdag frisser met maxima rond 20 graden.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Vandaag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt. In de voormiddag krijgen we hoofdzakelijk in de zuidelijke landshelft perioden met regen of enkele buien; elders valt er hier en daar wat regen. In de loop van de namiddag ontwikkelen er zich in vele streken buien. Plaatselijk zijn die buien stevig met onweer en flink wat neerslag in korte tijd. De maxima liggen tussen 22 graden aan zee en 26 graden in Belgisch Lotharingen. Er waait een meestal matig wind uit oostelijke richtingen.


Vanavond is het wisselvallig met fikse buien. Plaatselijk onweert het en valt er veel neerslag. Volgende nacht verlaten de meeste onweersbuien ons land via de Nederlandse grens. Het wordt dan vaak droog en wisselend tot zwaarbewolkt. Op het einde van de nacht vallen er over het zuidoosten van België opnieuw buien met kans op onweer. De minima schommelen tussen 16 en 19 graden. De matige zuidoostelijke wind ruimt naar het zuidwesten.

Algemene luchtgesteldheid

Een weinig uitgesproken lagedrukkern bevindt zich boven Frankrijk. Hierdoor wordt er geleidelijk vochtigere lucht aangevoerd en wordt de atmosfeer boven België in de loop van de dag en vanavond alsmaar onstabieler.


update van vandaag 06:01