Verwachtingen - weerbericht

14°

12°

4-3 Bft

11°

10°

Samengevat weerbericht voor vandaag

Deze namiddag nog enkele lokale buien maar in vele streken droog met soms opklaringen. Maxima van 15 tot 20 graden.

Vannacht kans op onweer in de kuststreek, elders droog bij minima rond 12 graden.

Woensdag en vooral donderdag buien, eventueel met onweer.

Vrijdag droog en stilaan meer zon. Tijdens het weekend geleidelijk warmer met brede opklaringen.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Deze namiddag verwachten we nog enkele lokale buien maar in vele streken blijft het overwegend droog. Het is gedeeltelijk tot soms nog zwaarbewolkt. De koele maxima schommelen tussen 15 graden in de Hoge Ardennen en 19 of 20 graden in de Kempen. De westzuidwestenwind waait matig tot vrij krachtig, aan de kust soms krachtig. Er zijn rukwinden van 50 tot 60 km/u of hier en daar nog wat meer.

Vanavond is het overwegend droog met zonnige perioden. Vannacht zijn er wolkenvelden en soms bredere opklaringen. In de kuststreek verwachten we stilaan enkele buien, op het einde van de nacht mogelijk met onweer. Ook over het noordwesten vergroot op het einde van de nacht de kans op buien. In het uiterste zuidoosten kan er naar de ochtend toe wat lichte regen vallen. De minima liggen tussen 8 graden in de Hoge Venen, 12 graden in het centrum en 14 graden aan zee. De zuidwestenwind is matig. Aan de kust is de westenwind meestal vrij krachtig met rukwinden tot 55 km/u.

Algemene luchtgesteldheid

Een diepe depressie boven Denemarken voert nog steeds in een strakke westelijke tot zuidwestelijke stroming koele en onstabiele lucht naar onze streken.


update van vandaag 12:01