Verwachtingen - weerbericht

2 Bft

Samengevat weerbericht voor vannacht

Vanavond en vannacht kan er nog wat regen of motregen vallen. Op meerdere plaatsen kan nevel of mist ontstaan. Minima van 4 tot 8 graden.

Morgen donderdag zijn er nog steeds veel wolken en vooral in de oostelijke landshelft valt er ook wat neerslag.

Vanaf vrijdag wordt het droog en dikwijls zonnig. Vrijdag is het zacht met maxima tot 12 graden in het centrum van het land, maar daarna wordt het gevoelig kouder met zaterdag nog maxima rond 8 graden en zondag slechts 5 graden.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen donderdag

Vanavond en vannacht blijft het zwaarbewolkt, met plaatselijk nog wat neerslag. Het wordt nevelig, en op meerdere plaatsen kan mist ontstaan. De temperatuur daalt nauwelijks, en de minima schommelen tussen 4 graden in de Hoge Venen en 8 of 9 graden elders. De wind is meestal zwak, uit zuid tot zuidoost.

Morgen is het nog steeds zwaarbewolkt met soms regen of motregen, vooral in de oostelijke landshelft. In het westen blijft het overwegend droog. De maxima schommelen tussen 7 graden in de Ardennen en 11 graden in het centrum van het land en aan de kust. De zuiden- tot zuidoostenwind waait zwak tot matig, en draait tegen het einde van de dag naar zuidoost tot oost.

Tijdens de nacht van donderdag op vrijdag is het droog en komen er soms brede opklaringen. Plaatselijk kan wat nevel ontstaan. De minima liggen tussen 3 en 8 graden. De wind is meestal matig, uit zuidoost tot oost.

Algemene luchtgesteldheid

Zachte maar vochtige en soms nog licht gestoorde lucht uit zuid tot zuidoost bepaalt ons weer.


update van vandaag 17:01