Verwachtingen - weerbericht

10°

1-2 Bft

Samengevat weerbericht voor vandaag

Vandaag eerst vaak grijs, later wat meer zon en het blijft droog bij zo'n 15 graden.

vanavond en vannacht afwisselend opklaringen en wolken. Kans op nevel of lokale mist. Minima van 5 tot 10 graden.

Begin volgende week zijn er vaak brede opklaringen met aangename maxima rond 16 à 17 graden. Woensdag gaat het regenen en wordt het koeler.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Na een vaak grijze start met lokaal nevel en wat mist, krijgen we soms ook enkele opklaringen al blijft de bewolking overheersen. Het blijft wel overal droog. Maxima van 12 tot 16 graden bij een zwakke tot matige, aan zee matige, zuidwestenwind.

Vanavond en vannacht verloopt vaak bewolkt al komen er later in de nacht steeds meer opklaringen vanuit het zuiden het land binnen. Lokaal is er kans op wat nevel of mist. Het blijft overal droog. Minima van 5 graden in Hoog-België tot 10 graden vlak aan zee. Er staat een veelal zwakke zuidelijke bries.

Algemene luchtgesteldheid

We bevinden ons in vochtige maritieme lucht uit het westen tot het zuidwesten. Vandaag en de volgende dagen breidt een anticycloon uit van het Iberisch Schiereiland tot Duitsland, via onze streken. Ze stabiliseert onze atmosfeer en brengt drogere lucht, maar in de onderste lagen van de atmosfeer kan nog steeds veel vocht aanwezig blijven. Maandag en dinsdag krijgen we flink wat zon.


update van vandaag 06:01