Verwachtingen - weerbericht

17°

17°

2-3 Bft

17°

14°

16°

Samengevat weerbericht voor vannacht

Vanavond en vannacht is het droog en licht of gedeeltelijk bewolkt met minima van 14 tot 18 graden.

Woensdag en ook donderdag genieten we van warm en vrij zonnig zomerweer maar in de namiddag en avond is er wel een kans op een bui, eventueel met onweer.
De temperaturen liggen tussen 24 en 28 graden.

Vanaf vrijdag komt er wat meer bewolking opzetten. Het wordt een paar graden minder warm en de kans op wat regen of een bui wordt groter.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen woensdag

Vanavond en vannacht is het aanvankelijk lichtbewolkt maar later kan zich lage bewolking vormen. De minima schommelen tussen 14 en 16 graden ten zuiden van Samber en Maas en tussen 16 tot 18 graden elders. De wind wordt zwak of matig uit het noordoosten.

Morgen woensdag wordt een warme en vrij zonnige dag maar in de namiddag en avond ontwikkelen zich stapelwolken die hier en daar kunnen uitgroeien tot een bui, eventueel met onweer. De temperaturen klimmen naar zomerse waarden, tussen 23 en 25 graden aan zee en in de Ardennen en tussen 26 en 28 graden in de andere streken. De wind waait meestal matig uit oost tot noordoost.

In de loop van de avond en nacht neemt de buienneiging af en wordt het gedeeltelijk tot lichtbewolkt. De temperaturen dalen naar minima tussen 14 en 16 graden ten zuiden van Samber en Maas en tussen 16 en 18 graden elders. De wind wordt zwak of matig uit oost tot noordoost.

Algemene luchtgesteldheid

Vanuit het noordoosten wordt nu drogere en warme maar nog licht onstabiele lucht naar ons land aangevoerd. Die luchtmassa verplaatst zich tussen een hogedrukgebied dat zich uitstrekt van de Azoren, over de Britse Eilanden tot Scandinavië en een actief lagedrukgebied over het zuiden met centrum over Italië.


update van maandag 22:01