Verwachtingen - weerbericht

14°

13°

2 Bft

12°

11°

12°

Samengevat weerbericht voor vannacht

Vanavond worden de opklaringen breder, maar in het noordoosten zijn er meer wolken. Vannacht kunnen opnieuw nevel, mist of lage wolken ontstaan. Minima van 9 tot 14 graden.

Morgen zijn er na het optrekken van het ochtendgrijs zonnige perioden. In het zuidoosten komt er meer bewolking. Maxima van 18 tot 23 graden.

De rest van de week wordt het nog iets zachter met regelmatig zon. Vanaf vrijdag zijn vooral in het oosten wel enkele buien mogelijk.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen woensdag

Vanavond is het droog en worden de opklaringen breder, maar in het noordoosten zijn er meer wolken. In de loop van de nacht kunnen op veel plaatsen lage bewolking, nevel of zelfs mistbanken ontstaan. De minima schommelen tussen 9 en 14 graden. De wind is zwak, overwegend uit noordoost tot oost.

Morgen hangt er eerst vrij veel bewolking, nevel of plaatselijk mist. Na het optrekken van dit ochtendgrijs zijn er zonnige perioden, maar in het zuidoosten van het land ontstaan wel meer wolken. De maxima liggen tussen 18 graden in de Hoge Venen en 23 graden in het centrum van het land. De wind wordt matig uit oost tot noordoost.

Tijdens de nacht van woensdag op donderdag wordt het lichtbewolkt tot helder, met slechts plaatselijk wat nevel. Minima tussen 10 en 15 graden. De wind is aan zee matig, in het binnenland meestal zwak, uit oost tot noordoost.

Algemene luchtgesteldheid

Een hogedrukgebied dat zich uitstrekt van de Britse Eilanden tot Rusland stuurt in een noordoostelijke stroming nog relatief vochtige lucht naar onze streken.

De kern van de anticycloon ligt morgen meer boven de Baltische Zee, en hierdoor zal drogere en iets warmere landlucht uit het oosten tot noordoosten ons weer gaan bepalen.


update van vandaag 17:01