Verwachtingen - weerbericht

12°

13°

2-3 Bft

11°

Samengevat weerbericht voor vannacht

Vannacht is het lichtbewolkt en zacht met minima van 7 tot 13 graden.

Zaterdag wordt het opnieuw zonnig met nog steeds lokale maxima tot 20 graden. Over het westen en het noordwesten komt er later meer bewolking opzetten. Zondag blijft het in vele streken nog droog bij maxima tot 17 graden.

Begin volgende week valt er soms regen. Halfweg volgende week wordt het meestal droog met maxima rond 12 graden.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen zaterdag

Vanavond en vannacht is het droog en lichtbewolkt. In het uiterste oosten en zuidoosten is er kans op enkele mistbanken. De minima liggen tussen 7 graden in Belgisch Lotharingen en 12 of 13 graden in het centrum. De zuidenwind is zwak tot matig.

Zaterdag wordt het opnieuw zeer zacht en droog. In vele streken blijft het de hele dag overwegend zonnig. Na de middag verwachten we wel meer wolkenvelden over het westen en het noordwesten. De maxima schommelen tussen 15 en 20 graden. Er waait een zwakke tot matige wind uit zuid tot zuidwest.

Zaterdagnacht neemt de bewolking vanaf het westen toe. Hier en daar kan er wat lichte neerslag vallen maar het blijft overwegend droog. Later verschijnen er opnieuw opklaringen over het westen en het centrum. Over het oosten en het zuidoosten kunnen er eventueel enkele lokale mistbanken ontstaan. De minima variëren van 8 tot 13 graden. De zuidzuidwestenwind is matig en over het oosten en het zuidoosten meestal zwak.

Algemene luchtgesteldheid

Tussen een hogedrukzone boven Centraal-Europa en depressiekernen boven de Atlantische Oceaan wordt in een zuidelijke stroming zeer zachte lucht naar onze streken aangevoerd.


update van vandaag 17:01