Verwachtingen - weerbericht

13°

13°

3-4 Bft

14°

11°

13°

Samengevat weerbericht

Vandaag is het gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt. Het blijft op veel plaatsen droog, maar een lokale bui is mogelijk. Maxima van 17 tot 21 graden.

Vanavond en vannacht vanuit het westen regen en buien. Later vannacht wordt het opnieuw droog. Minima van 11 tot 14 graden.

De rest van de week is het wisselvallig met soms regen of buien, maar tussendoor ook langere droge perioden. De maxima liggen rond 20 graden.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Na het optrekken van het lokale ochtendgrijs krijgen we vandaag afwisselend wolkenvelden en enkele opklaringen. Een buitje is mogelijk, vooral 's ochtends in het noorden van het land, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Op het einde van de dag wordt het vanaf het westen bewolkt. De maxima liggen tussen 17 en 21 graden. De wind waait eerst zwak uit het zuidwesten en wordt later meestal matig. In het westen van het land ruimt hij naar westzuidwest.

Vanavond en vannacht trekt een storing van west naar oost met vooral regen en buien over de noordelijke landshelft. Na middernacht wordt het overal droog met meer opklaringen. De minima liggen tussen 11 en 14 graden. De wind waait matig, aan zee soms vrij krachtig, uit zuid tot zuidwest.

Algemene luchtgesteldheid

Vanuit het zuidwesten stroomt vochtige, licht onstabiele en iets zachtere zeelucht over onze streken.
Een depressie ten westen Ierland trekt in de richting van de Noordzee, en de storing eraan verbonden zal vanavond ons land bereiken.


update van vandaag 09:01