Verwachtingen - weerbericht

11°

11°

3-2 Bft

10°

11°

Samengevat weerbericht

Vandaag valt nog regen in het zuidoosten van het land. Nadien wordt het overal licht wisselvallig met opklaringen en kans op een buitje. Maxima tussen 13 en 19 graden.

Vanavond en vannacht keert een regenzone over Frankrijk terug naar de Ardennen. Elders blijft het meestal droog. Minima tussen 8 en 11 graden.

Zaterdag verwachten we regen of buien vanuit het westen. Zondag nog kans op enkele buien en zelfs een donderslag. Maxima rond 18 graden.

Vanaf maandag wordt het opnieuw droog met maxima rond 20 graden.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Vanmorgen is het eerst zwaarbewolkt. Een regenzone sleept nog over het zuidoosten van het land alvorens ons land te verlaten rond de middag. In de namiddag komen er opklaringen met zelfs brede opklaringen in het westen. Het blijft meestal droog maar een lokale bui is niet uitgesloten. De maxima schommelen tussen 13 graden in de Hoge Venen en 19 graden in Vlaanderen. De wind waait matig uit zuidwest tot west.

Vanavond en vannacht blijft het met uitzondering van de kust meestal droog en wisselend bewolkt. Later keert een regenzone van over Frankrijk terug naar de streken ten zuiden van Samber en Maas. In het westen komen er ook wolken, de voorbode van een tweede regenzone die zich verplaatst over de Noordzee. De minima liggen tussen 8 en 11 graden. De wind wordt zwak uit zuidelijke richtingen.

Algemene luchtgesteldheid

Een lange storing, die zich uitstrekt van Portugal tot het westen van Rusland, golft deze voormiddag over het zuidoosten, voor zich te verplaatsten naar Duitsland. Achter de storing wordt frissere maritieme licht onstabiele lucht naar onze streken aangevoerd. Vannacht golft de storing van over het noordoosten van Frankrijk opnieuw ten zuiden van Samber en Maas. Een andere storing, verbonden aan een kern over Engeland nadert in de loop van de nacht de kust.


update van vandaag 06:01