Verwachtingen - weerbericht

14°

14°

1-2 Bft

12°

10°

12°

Samengevat weerbericht voor vandaag

Vandaag komen er eerst brede opklaringen. Nadien verwachten we meer bewolking en tijdelijk is wat lichte regen of een bui niet uitgesloten. Maxima tussen 20 en 23 graden.

Morgen en vrijdag blijft het droog met opklaringen en wolkenvelden en temperaturen die vrijdag oplopen tot 25 graden.

Zaterdag wordt het wisselvallig met buien en kans op onweer.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Vanmorgen krijgen we eerst brede opklaringen. Nadien komt er meer bewolking en tijdelijk is wat lichte regen of een bui niet uitgesloten, vooral dan in de namiddag. De maxima schommelen rond 20 graden op de Ardense hoogten en aan zee en van 21 tot 23 graden in de andere streken. De wind waait zwak tot matig uit noordwestelijke richtingen.

Vanavond en vannacht blijft het zo goed als droog met wolkenvelden en brede opklaringen. In de loop van de nacht ontstaat er nevel en plaatselijk mist of lage bewolking, vooral dan in de Ardennen. Minima van 9 graden op de Ardense hoogte en tot 14 graden elders. De wind waait meestal zwak, eerst uit noordwestelijke, later uit veranderlijke richtingen.

Algemene luchtgesteldheid

Dankzij de opbouw van een hogedrukwig naar onze streken is de storing die vandaag van west naar oost door ons land trekt weinig actief. Frissere maritieme lucht wordt naar onze streken aangevoerd.


update van vandaag 09:01