Verwachtingen - weerbericht

11°

11°

2-3 Bft

10°

10°

Samengevat weerbericht voor vandaag

Deze namiddag en vanavond vallen er stilaan plaatselijke buien met kans op onweer. De maxima liggen tussen 15 en 20 graden.

Vrijdag is het eerst zonnig, later overdag wordt het opnieuw buiig met kans op onweer. Het is warm met maxima van 18 tot 23 graden.

Zaterdag is het eerst droog, later vergroot de kans op regen bij maxima tot 19 graden. Vanaf zondag blijft het wisselvallig met soms neerslag en nog maxima rond 16 graden.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Deze namiddag wisselen zon en wolken elkaar af. Eerst is het in vele streken droog alhoewel er plaatselijk in het noordwesten en het westen nog wel buien vallen. In de loop van de namiddag en de avond vallen er lokale buien, mogelijk met onweer. De maxima schommelen tussen 15 graden aan de kust en in de Hoge Venen, en 20 graden in de Kempen. Er waait een zwakke tot matige wind uit meestal noordoostelijke richtingen.

Vannacht kan er eerst nog een bui vallen, daarna wordt het overwegend droog. Het is vaak gedeeltelijk bewolkt met stilaan kans op nevel of enkele mistbanken. De minima liggen tussen 7 en 12 graden. De wind is zwak tot matig uit noordoost, ruimend naar oost.

Algemene luchtgesteldheid

Onze streken bevinden zich in een gebied met weinig drukverschillen. De atmosfeer is deze namiddag en vanavond onstabiel waardoor er lokale (onweers)buien vallen.


update van vandaag 12:01