Internetverbinding met hoog debiet tussen Ukkel en Dourbes

Met plezier laat het KMI weten dat dankzij een netwerk van optische vezels, zijn Geofysisch Centrum in Dourbes voortaan verbonden is met de hoofdinfrastructuur in Ukkel en meer in het algemeen met het Belnet-netwerk.

 

Deze verbinding via optische vezels biedt het geofysisch centrum een aanzienlijk grotere bandbreedte: sinds begin mei is deze van 2,3 Mbps naar 1000 Mbps gegaan. Het is dankzij het project Magnetic Valley, dat streeft naar de ontwikkeling van applicaties op basis van fundamenteel onderzoek geleid door de drie afdelingen van het geofysisch centrum, dat deze verbinding het daglicht heeft gezien.

 

Waarom is deze nieuwe verbinding zo belangrijk?
In het kader van Magnetic Valley ontwikkelt het geofysisch centrum wetenschappelijke instrumenten, niet uitsluitend gericht op haar eigen noden, maar ook op die van de magnetische observatoria en de laboratoria van omgevingsmagnetisme van over de hele wereld. De geofysisch centrum zal de gegevens verwerken die deze instrumenten zullen genereren, waardoor een betere verbinding met de rest van de wereld absoluut noodzakelijk werd.