° 10°

Vooruitzichten voor dinsdag


Morgenvoormiddag zijn er opklaringen en is het meestal droog ten noorden van Samber en Maas. In de Ardennen zijn er meer wolkenvelden en zijn enkele buitjes mogelijk. Deze kunnen tijdelijk een winters karakter aannemen. Overdag verspreid de kans op buien over het hele land. Gedurende de volgende nacht bereikt een buienlijn ons land vanaf het westen.
De maxima schommelen tussen 4 graden in de Hoge Venen en 9 graden in het centrum. De wind waait matig tot vrij krachtig uit zuidwest.


Vooruitzichten voor woensdag tot zondag


Woensdag blijft onstabiel. In de loop van de voormiddag trekt een buienlijn naar het oosten. Deze kan winters van karakter zijn en eenĀ  donderslag is niet uitgesloten. Na de middag wordt het droger met opklaringen vanaf het westen. De maxima schommelen tussen 2 en 7 graden. De wind waait meestal matig uit west, draaiend naar zuidwest.

Donderdag blijft het zwaarbewolk met eerst kans op lichte regen of een buitje. 's Avonds en gedurende de nacht trekt een actieve regenzone over ons land. De maxima liggen tussen 5 en 10 graden. De wind waait vrij krachtig uit het zuidwesten.

Vrijdag is er een tijdelijke weersverbetering met soms opklaringen en droog weer, maar het blijft winderig. De maxima liggen tussen 4 en 10 graden. De wind waait matig tot vrij krachtig uit het zuidwesten.

Zaterdag blijft het zwaarbewolkt met kans op regen. De maxima liggen rond 10 graden in het centrum van het land. De zuidwestenwind waait matig tot vrij krachtig.

Zondag blijft het zwaarbewolkt met nog steeds een grote kans op regen. De maxima liggen rond 11 graden in het centrum van het land. De wind blijft krachtig waaien.