Weersverwachting voor morgen vrijdag


Morgen zorgt een mobiele hoogtewig voor rustig en droog weer. 's Ochtends hangt er ochtendgrijs in vele streken, elders kunnen er enkele korte opklaringen zijn. In de loop van de dag is het overal wisselend tot meestal zwaarbewolkt maar droog. Maxima tussen 1 en 8 graden bij een zwakke tot matige wind uit het westen die krimpt naar het zuidwesten.


Vrijdagavond is het zwaarbewolkt en droog. Tijdens de nacht trekt een zwak warmtefront over en kan er soms lichte regen of motregen vallen. Minima tussen 1 en 6 graden bij een matige of aan zee soms vrij krachtige wind uit het westen tot zuidwesten. Rukwinden tot 50 km/u zijn mogelijk.


11°

Vooruitzichten voor zaterdag


Zaterdag bevinden we ons in een warme sector met zachtere en vochtigere lucht. Het is meestal zwaarbewolkt met lichte regen of motregen, vooral in de Ardennen. In de namiddag wordt het overal overwegend droog en zouden er mogelijk enkele korte opklaringen kunnen ontstaan. De maxima schommelen tussen 6 graden in de Hoge Venen en 12 graden in het westen. De wind waait matig tot soms vrij krachtig in het binnenland en vrij krachtig aan zee uit het westen tot zuidwesten. Rukwinden tot 60 km/h.