10° 12°

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Vandaag wordt het zwaarbewolkt tot betrokken met regen. Vooral over de zuidoostelijke landshelft gaat het flink regenen. Naar het noordwesten toe valt er beduidend minder neerslag en in het uiterste westen en noordwesten kan het zelfs overwegend droog blijven. We krijgen maxima van 11 tot 15 graden. Eerst is de wind zwak en veranderlijk, later wordt hij matig en draait hij in Laag- en Midden-Belgiƫ naar het noordnoordoosten.


Vanavond blijft het vooral in het zuidoosten regenen. Elders is het droger. In de loop van de nacht schuift vanuit Frankrijk een intense regen- en buienzone over het westen van het land met zelfs kans op een onweer. In het zuidoosten van het land wordt het geleidelijk droog en nevelig of lokaal mistig. We halen minima van 9 tot 12 graden bij een matige noordoostelijke wind. In het zuidoosten wordt de zwakke veranderlijke wind stilaan matig uit zuidelijke richtingen.


10° 15°

Vooruitzichten voor maandag


Maandag is het overwegend zwaarbewolkt en kan er af en toe wat lichte regen vallen, vooral dan in het westen van het land. Het wordt zo'n 15 graden bij een matige tot vrij krachtige zuidelijke wind. Over het westen is de wind zwak tot matig en veeleer veranderlijk.