13°

Weersverwachting voor morgen donderdag


Donderdag start zwaarbewolkt met eventueel wat motregen in Vlaanderen en regen ten zuiden van Samber en Maas. In de loop van de namiddag verwachten we intense neerslag vanaf de Franse grens, waarbij de meeste neerslag voorzien is voor het zuiden van het land. In de late namiddag wordt het wisselend bewolkt met buien die mogelijk gepaard gaan met enkele donderslagen. De kans hierop is het grootst in het noordwesten van het land. We halen maxima van 7 of 8 graden op het Ardense plateau tot 12 of 13 graden in het centrum en aan zee. De matige zuidwestenwind krimpt naar zuidzuidwest en wordt vrij krachtig tot krachtig. Aan het einde van de dag wordt de wind aan zee zeer krachtig. De rukwinden worden vooral in de namiddag en avond belangrijk en klimmen naar waarden tussen 80 of 90 km/h of zeer tijdelijk 100 km/h (of wat meer).


Donderdagavond en aan het begin van de nacht is het nog steeds onstabiel met onweerachtige buien en een sterke wind. Later tijdens de nacht wordt het droger en rustiger met vooral in het westen kans op enkele buien. Het koelt flink af bij minima van 0 tot +4 graden. De krachtige tot zeer krachtige zuidwestenwind ruimt tijdelijk naar westzuidwest en wordt na middernacht stilaan matig. De windstoten liggen eerst nog tussen 80 en 90 km/h (of zeer tijdelijk tot 100 km/h of wat meer) en vallen na middernacht terug naar waarden rond 60 of 70 km/h.


Vooruitzichten voor vrijdag


Vrijdag is het eerst zwaarbewolkt tot betrokken, maar vaak droog, afgezien van de kustregio, waar er nog steeds buien kunnen vallen. In de loop van de dag komen er (brede) opklaringen, maar gaan er ook buien vallen, al dan niet met een paar donderslagen (vooral in het westen en centrum van het land). De maxima liggen tussen 4 of 5 graden in de Ardennen en 8 of 9 graden elders. De zuidwestenwind is nog vrij krachtig in de voormiddag met rukwinden tot 60 of 70 km/u. In de namiddag zwakt de wind af wordt overal matig.