Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Deze namiddag wordt het geleidelijk aan betrokken en kan er vooral over het westen wat lichte regen vallen. Het wordt zo'n 6 graden in het uiterste westen, 5 graden in het centrum en 2 graden in de Hoge Venen. De wind wordt geleidelijk aan vrij krachtige in het binnenland en soms krachtig aan zee met rukwinden rond zo'n 60 km/h.

Vannacht is het overwegend zwaarbewolkt met perioden van regen of buien. In de Ardennen valt de eerste neerslag onder de vorm van (smeltende) sneeuw. In de Hoge Venen kan er tijdelijk een sneeuwlaagje gevormd worden. Een lokale donderslag is mogelijk. Er staat een vrij krachtige en aan zee soms krachtige zuidenwind die ruimt naar het westzuidwesten. Minima van 7 graden vlak aan zee tot -1 graad op de hoogste toppen. In de loop van de nacht wordt het wat zachter.


Weersverwachting voor morgen vrijdag


Vrijdag verloopt veelal bewolkt met regen of buien. In het westen wordt het later op de dag droger met enkele opklaringen. In de Hoge Venen is de neerslag soms winters van karakter. Maxima rond 1 graad op de hoogste toppen tot 8 graden vlak aan zee. De wind waait matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig, uit het westen. Er komen rukwinden voor van zo'n 60 à 70 km/h.

Vrijdagnacht is het eerst overwegend droog met enkele opklaringen. In de loop van de nacht wordt het betrokken gevolgd door regen. In Hoog-België valt wat smeltende sneeuw. Minima van 7 graden vlak aan zee tot 1 graad in Hoog-België. De wind waait matig tot aan zee meestal vrij krachtig uit westzuidwest. Rukwinden van 50 à 70 km/h.