Weersverwachting voor morgen woensdag


Woensdag wordt het rustig en blijft het overwegend zwaarbewolkt en grijs. Op wat lokale lichte regen of motregen na, blijft het droog. De maxima schommelen tussen 1 à 2 graden in de Hoge Ardennen en 7 à 8 graden in het centrum en aan zee. De wind is zwak en veranderlijk.


In de nacht van woensdag op donderdag blijft het zwaarbewolkt. Tijdens het tweede deel van de nacht bereikt een nieuwe storing de kust en kan er wat lichte regen of motregen vallen. In de Ardennen is er opnieuw kans op (aanvriezende) mist. De minima liggen rond -2 graden in de Hoge Venen, rond 0 graden in de Ardennen en rond 3 à 4 graden elders. De wind wordt matig uit zuidelijke richtingen.


Vooruitzichten voor donderdag


Donderdag wordt het zwaarbewolkt tot betrokken met eerst sporadisch lichte regen, maar vooral na de middag intensere regen. De neerslag bereikt Hoog-België in de loop van de namiddag en valt er onder de vorm van (smeltende) sneeuw. Het wordt zo'n 6 graden in het centrum van het land, rond het vriespunt op de hoogste toppen van de Ardennen. Er staat een matige en aan zee vrij krachtige zuidenwind.