10°     Vrij krachtige wind

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Vanmorgen is het zwaarbewolkt met regen. In de loop van de dag wordt het vanaf het westen licht wisselvallig met opklaringen en eventueel nog enkele buitjes. In het zuidoosten blijft het betrokken met regen tot het einde van de namiddag. Het is zacht voor de tijd van het jaar met maxima van 7 tot 11 graden. Het gaat behoorlijk hard waaien met een vrij krachtige of, vooral tijdens het eerste deel van de dag, lokaal zelfs een krachtige zuidwestenwind. We verwachten rukwinden tot 75 km/u.


Vanavond en vannacht krijgen we stilaan intenser wordende buien met aan zee kans op een onweer. Het wordt wisselend tot zwaarbewolkt bij minima van 2 tot 8 graden. De zuidwestenwind waait vrij krachtig tot krachtig met pieken tot 75 km/u of eventueel meer tijdens een hevige bui.


    Matige wind

Vooruitzichten voor maandag


Maandag wordt een wisselvallige en vrij onstuimige dag met perioden van regen overgaand in buien, eventueel met korrelhagel en 's avonds kans op winterse neerslag op de Ardense hoogten. Een donderslag is niet uitgesloten. De maxima liggen tussen 3 graden in Hoog-België en 9 graden aan zee. In het binnenland ruimt de matige tot vrij krachtige zuidwestenwind naar het westen tot het noordwesten en zijn er rukwinden mogelijk tot 70 à 75 km/h. Aan de kust wordt de wind krachtig tot zeer krachtig of tijdelijk zelfs stormachtig uit noordwest met rukwinden tot 85 à 90 km/h.