Matige wind

Weersverwachting voor morgen zaterdag


Zaterdag blijven wolkenvelden en enkele opklaringen elkaar nog afwisselen. In de Ardennen kan er hardnekkig ochtendgrijs hangen. Er kan daar soms ook nog wat winterse neerslag vallen. Ook het uiterste noorden moet rekening houden met nog enkele buien. Elders blijft het meestal droog. Maxima tussen 1 of 2 graden in de Hoge Venen en 6 of 7 graden in Laag-Belgiƫ. De wind waait matig uit het westen tot noordwesten en neemt op het eind van de namiddag af in het binnenland.


In de nacht van zaterdag op zondag blijft het wisselvallig met nog enkele verspreide buien. De buien kunnen in het binnenland bestaan uit smeltende sneeuw of korrelhagel, of in de Ardennen uit droge sneeuw. De minima liggen tussen -2 en +1 graad ten zuiden van Samber en Maas en tussen +1 en +3 graden elders in het binnenland. Aan zee schommelen de minima tussen +4 en +6 graden. De wind waait eerst zwak tot matig uit het westen tot noordwesten. Aan de kust neemt ze toe tot vrij krachtig met rukwinden tot 50 km/u en draait er naar het noorden tot noordwesten.


    Matige wind

Vooruitzichten voor zondag


Zondag is er meer ruimte voor de zon, maar tussendoor krijgen we ook wolkenvelden waaruit een enkele bui kan vallen. In de Ardennen verwachten we meer wolken en kunnen de buien nog een winters karakter aannemen. De maxima liggen tussen 1 of 2 graden in de Hoge Venen en 7 graden in het westen. Er staat een matige, en aan zee soms vrij krachtige, noordenwind.