10° 14°

Weersverwachting voor morgen zondag


Zondag verwachten we veel wolken. Vooral over de zuidoostelijke landshelft gaat het flink regenen. Naar het noordwesten toe valt er beduidend minder neerslag en in het uiterste westen en noordwesten kan het zelfs overwegend droog blijven. We krijgen maxima van 10 tot 14 graden. Eerst is de wind zwak en veranderlijk, later wordt hij matig en draait hij in Laag- en Midden-België naar het noordnoordoosten.


Zondagavond blijft het vooral in Hoog-België regenen. Elders is het droger. Zondagnacht is het eerst relatief droog, maar geleidelijk volgen er vanaf de Franse grens perioden van regen of buien. Plaatselijk kunnen die buien stevig zijn. Ten zuiden van Samber en Maas is het nevelig of lokaal mistig. We halen minima van 9 tot 12 graden bij een matige noordoostelijke wind. In Hoog-België wordt de zwakke veranderlijke wind stilaan matig uit zuidelijke richtingen.


12° 15°

Vooruitzichten voor maandag


Maandag is het overwegend zwaarbewolkt en kan er af en toe wat lichte regen vallen, vooral dan in het westen van het land. Het wordt zo'n 15 graden bij een matige tot vrij krachtige zuidelijke wind. Over het westen is de wind zwak tot matig en veeleer veranderlijk.