Matige wind

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Deze namiddag verwachten we vooral aan zee en in de zuidoostelijke helft van het land nog enkele buien. Op de Ardense hoogten valt er mogelijk wat smeltende sneeuw of korrelhagel. Een plaatselijke donderslag is niet uitgesloten. Ook elders is een bui mogelijk maar blijft het vaak droog met opklaringen. Maxima van 2 of 3 graden op de Ardense hoogten tot 8 of 9 graden in het westen van het land. De wind waait meestal matig, op de Ardense hoogten en aan zee af en toe vrij krachtig, uit zuidzuidwest. Rukwinden van 50 tot 60 km/h tijdens de buien.

Deze avond wordt het tijdelijk droger in het binnenland met opklaringen in het centrum maar in het zuidoosten lage wolken die plaatselijk het zicht kunnen beperken. Aan zee blijft een bui mogelijk.
In de loop van de nacht trekt een nieuw buienlijn van west naar oost over het land. Op de Ardense hoogten kan er wat sneeuw vallen. Aan de kust en in het noordwesten van het land is een donderslag mogelijk.
De minima liggen tussen -1 graad in de Hoge Venen en +6 graden aan zee. De wind waait matig uit zuidwest, aan zee later ruimend naar west tot noordwest.


    Matige wind

Weersverwachting voor morgen woensdag


Woensdag is het wisselvallig met enkele plaatselijke buien die in de Ardennen nog steeds een winters karakter kunnen hebben. Tussendoor krijgen we ook droge perioden met opklaringen. De maxima liggen tussen 2 of 3 graden op de Ardense hoogten en 8 of 9 graden in Vlaanderen. De wind waait meestal matig uit west tot zuidwest, op het einde van de dag ruimend naar zuid.

Tijdens de nacht van woensdag op donderdag wordt het tijdelijk droger in het binnenland. Aan zee blijft een buitje mogelijk. Op het einde van de nacht neemt de bewolking toe vanaf het zuidwesten en verwachten we regen nabij de Franse grens. Ten zuiden van Samber en Maas kan dat lichte sneeuw zijn. Minima van 0 graden in de Hoge Venen tot 5 graden aan zee. De wind waait meestal matig en krimpt van zuid naar zuidoost.


    Matige wind

Vooruitzichten voor donderdag


Een storing verbonden aan een lagedrukgebied boven het Kanaal, trekt donderdag het land binnen vanaf de Franse grens. We verwachten dus perioden met neerslag die op de Ardense hoogten een winters karakter krijgen. Na de middag wordt het op de meeste plaatsen droger. Maxima van 2 of 3 graden in de Hoge Venen tot 7 of 8 graden in Vlaanderen.


    Matige wind

Vooruitzichten voor vrijdag tot dinsdag


Vrijdag zorgt een depressie in onze omgeving, in combinatie met een aanvoer van vochtige lucht vanuit het oosten, voor zwaarbewolkt weer met perioden van neerslag. In de Ardennen wordt dat waarschijnlijk sneeuw of smeltende sneeuw maar ook op lagere hoogte kan er tijdelijk winterse neerslag (smeltende sneeuw) vallen. het wordt erg fris met maxima van 1 tot 5 graden.

Zaterdag blijft het door de aanwezigheid van een depressie in onze omgeving onstabiel met regelmatig bewolkte perioden en plaatselijke buien. Maxima van 3 tot 8 graden bij een matige tot vrij krachtige  zuidwestenwind. Bovendien dient men rekening te houden met lichte nachtvorst.

Zondag vult de depressie in onze omgeving geleidelijk op. Het wordt dus rustiger. De buien nemen in aantal af maar er blijven vrij veel wolkenvelden. Maxima van 3 tot 8 graden.

Voor maandag zijn de voorspellingen nog erg onzeker. Wat regen of enkele buien zouden landinwaarts kunnen trekken vanaf de kust. Maxima van 3 tot 9 graden.

Dinsdag zou het droger worden met maxima vabn 2 tot 8 graden. Lichte nachtvorst blijft mogelijk.