13° 18°     Matige wind

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Deze namiddag verwachten we in vele streken soms buien of aanvankelijk perioden van regen. Een zeer lokale donderslag is niet uitgesloten. Over het westen en het noordwesten vallen er ook enkele plaatselijke buien, maar daar blijft het droger met soms opklaringen die stilaan breder worden. De maxima schommelen tussen 13 graden in de Hoge Venen en 18 à 19 graden over het westen. Er waait een matige zuidwestenwind. Aan zee en op de Ardense hoogten is de wind soms vrij krachtig. Rukwinden tot 50 à 55 km/u zijn mogelijk.


Vanavond vallen er hoofdzakelijk over de zuidoostelijke landshelft nog lokale buien, eventueel met een donderslag. Elders is het meestal droog met opklaringen. Vannacht neemt de bewolking vanuit het zuidwesten toe met geleidelijk plaatselijke buien. Over het westen blijft het echter overwegend droog. Lage wolken kunnen in de Ardennen het zicht beperken. De minima liggen tussen 9 en 13 graden. De zwakke tot matige zuidwestenwind krimpt naar het zuidzuidwesten.


13° 21°     Matige wind

Weersverwachting voor morgen maandag


Maandag is het wisselend tot soms zwaarbewolkt. 's Ochtends vallen er enkele lokale buien. In de loop van de dag wordt het weerbeeld onstabieler met meer buien die plaatselijk stevig en onweerachtig kunnen zijn. In de Kuststreek blijft het meestal droog en is het ook zonniger. We halen maxima van 17 graden in de Hoge Ardennen tot 20 à 21 graden in Laag- en Midden-België. De overwegend matige wind ruimt van zuid naar zuidwest en aan zee naar west.


Maandagavond blijft het wisselvallig met plaatselijke buien, eventueel met onweerachtig karakter. Over het uiterste westen is het droog. Maandagnacht wisselen bewolkte perioden en opklaringen elkaar af. Er vallen nog lokale buien, maar mogelijk wordt het stilaan toch overwegend droog. De minima schommelen tussen 11 en 15 graden bij een zwakke veranderlijke tot zuidelijke wind.


13° 18°     Zwakke wind

Vooruitzichten voor dinsdag


Dinsdag begint de dag met hoge sluierbewolking en kans op lokale mist. Al snel wordt het zwaarbewolkt en volgen er regen en buien vanaf het zuidwesten. Er kan daarbij vrij veel regen vallen en is er ook kans op onweer. De maxima liggen tussen 17 graden aan zee en 23 graden in Belgisch Lotharingen. De wind waait zwak tot matig uit veranderlijke richtingen.


13° 21°   Matige wind

Vooruitzichten voor woensdag tot zondag


Woensdagochtend hangt er wellicht eerst lage bewolking met ten zuiden van Samber en Maas ook nevel of mist. Later op de dag wisselen opklaringen en bewolkte perioden elkaar af. De kans op wat neerslag is klein. De maxima liggen tussen 17 graden aan de kust en 22 graden in Belgisch Lotharingen bij een matige noordoostelijke wind. Aan zee wordt wind eerder vrij krachtig uit noordnoordoost.

Donderdag krijgen we wellicht te maken met een actieve regen- en onweerszone vanaf het zuiden maar de timing is vooralsnog niet duidelijk. De maxima liggen tussen 17 graden aan de kust en lokaal 25 graden in het oosten van het land.

Vrijdag blijft het wisselvallig met buien en kans op onweer. Samen met de neerslag van donderdag kunnen de regenhoeveelheden in sommige regio's aanzienlijk worden. De maxima liggen tussen 16 en 20 graden bij een zwakke tot matige noordwestelijke wind.

Volgende weekend blijft het grotendeels droog met vooral 's ochtends en 's avonds mooie opklaringen. De maxima in het centrum schommelen rond 23 graden.