Weersverwachting voor morgen vrijdag


Vrijdag verloopt veelal bewolkt met regen of buien. In het westen wordt het later op de dag droger met enkele opklaringen. In de Hoge Venen is de neerslag soms winters van karakter. Maxima rond 2 graden op de hoogste toppen tot 8 graden vlak aan zee. De wind waait matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig, uit het westen. Er komen rukwinden voor van zo'n 60 à 70 km/h.


Vrijdagnacht is het eerst overwegend droog met enkele opklaringen. In de loop van de nacht wordt het betrokken gevolgd door regen. In Hoog-België valt wat smeltende sneeuw. Minima van 7 graden vlak aan zee tot 1 graad in Hoog-België. De wind waait matig tot aan zee meestal vrij krachtig uit westzuidwest. Rukwinden van 50 à 70 km/h.


Vooruitzichten voor zaterdag


Zaterdag trekt er een kleine depressiekern over onze streken. Het traject van dit lagedrukgebied zal het weerbeeld bepalen. Waarschijnlijk krijgen we eerst bewolkt weer met regen, gevolgd door opklaringen met kans op buien. Vooral in de zuidelijke landshelft kunnen er nog vrij veel buien vallen. In het noorden is er mogelijk meer ruimte voor de zon. We halen 2 of 3 graden in Hoog-België tot 8 graden in het centrum en westen. De wind waait meestal vrij krachtig tot aan zee krachtig uit het westen tot zuidwesten, met rukwinden tot 60 à 70 km/u, mogelijk wat meer.