11° 14°

Weersverwachting voor morgen donderdag


Donderdag is het overwegend zwaarbewolkt met soms een opklaring maar geregeld ook buien die hier en daar intens kunnen zijn en gepaard kunnen gaan met een donderslag. Ten zuiden van Samber en Maas valt er eerder langdurige regen. De maxima schommelen van 9 tot 12 graden in de Ardennen en liggen rond 13 à 14 graden elders in het land. De zuidwestelijke wind blijft overwegend vrij krachtig met rukwinden tot rond 60 à 65 km/u, bij de meest intense buien mogelijk tot 70 km/u of meer.


Donderdagavond en in de nacht van donderdag op vrijdag trekt een actieve golfstoring over het land vanaf het zuidwesten met matige regenval en lokaal ook intense buien. In het tweede deel van de nacht wordt het in het westen en later ook het centrum droger. De minima liggen tussen 8 en 12 graden. De wind is eerst vrij krachtig uit zuidzuidwest en ruimt in de loop van de nacht naar zuidwest, in het binnenland dan afnemend naar matig. De rukwinden kunnen oplopen tot 60 à
70 km/u, in de meest intense buien mogelijk nog wat meer.


11° 14°

Vooruitzichten voor vrijdag


Vrijdagochtend is het nog bewolkt met de laatste regen in het uiterste oosten. Elders is het wisselend bewolkt en tijdelijk droger. In de loop van de dag neemt de bewolking toe en ontstaan er buien, die eventueel vergezeld kunnen zijn van een onweer. Er staat een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind, met rukwinden tot 65 km/u of lokaal eventueel wat meer. De maxima liggen tussen 10 en 14 graden.