Vandaag
14° 24°     Zwakke wind

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Deze namiddag is er veel bewolking met buien, die vooral over de oostelijke helft van ons land redelijk pittig kunnen worden, met veel neerslag in korte tijd, onweer en kans op zware windstoten en eventueel wat hagel. Tussendoor is er ook af en toe wat zon mogelijk.
In het westen verwachten we eerder geregeld regenperioden. De maxima liggen tussen 17 graden aan zee en 23 of 24 graden in het noordoosten. De wind waait eerst zwak uit veranderlijke richting en wordt later matig uit het westen tot het noordwesten. In het oosten van het land waait hij matig uit zuid, ruimend naar zuidwest tot west.

Vanavond is er nog veel bewolking, met vooral in het noordoosten van het land nog kans op enkele felle onweersbuien. Maar deze verlaten het land vrij snel richting Nederland en Duitsland. Vanuit het zuidwesten krijgen we opklaringen, die afwisselen met wolkenvelden, waarin nog steeds buien tot ontwikkeling kunnen komen. Maar er is geen gevaar meer voor onweer. De minima liggen tussen 7 graden in de Hoge Venen en 10 of 11 graden in Laag-Belgiƫ. De matige wind uit west tot noordwest krimpt naar het zuidwesten. In het tweede deel van de nacht kan hij soms wat aanwakkeren naar matig tot vrij krachtig.


Morgen
11° 17°     Matige wind
Woensdag
19°     Matige wind