13° 29°   Zwakke wind

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Deze namiddag blijft het zonnig met hoogstens een paar hoge wolkenvelden. In de Ardennen kunnen er een paar stapelwolken ontstaan. De maxima schommelen in het binnenland tussen 27 graden in de Hoge Ardennen, 30 graden in de meeste streken en hier en daar een uitschieter tot 32 graden. Aan zee liggen de temperaturen rond 24 graden. De wind is zwak en veranderlijk, aan de kust is hij soms matig uit noordelijke richtingen.


Vanavond en vannacht is het nagenoeg overal helder met minima tussen 13 graden in de Hoge Venen en 18 graden in de grote steden. De wind waait zwak uit veranderlijke of oostelijke richtingen.


15° 29°     Zwakke wind

Weersverwachting voor morgen maandag


Maandag is het opnieuw overwegend zonnig. In de loop van de namiddag ontstaan er over het oosten enkele stapelwolken die eventueel hier en daar een onweersbui kunnen veroorzaken. De maxima liggen tussen 27 graden in de Hoge Venen en 30 à 31 graden in Laag- en Midden-België. De wind is zwak en veranderlijk, aan zee wordt hij in de namiddag matig uit noordoost.


Maandagavond kan er in het oosten nog een (onweers)bui vallen, elders is het meestal lichtbewolkt. Maandagnacht wordt het nagenoeg helder bij minima tussen 14 en 19 graden. Er waait een zwakke wind uit oost tot zuidoost.


16° 29°     Zwakke wind

Vooruitzichten voor dinsdag


Dinsdag is het eerst zonnig. Later verschijnen er hoge wolkensluiers en ontstaan er stapelwolken. In de loop van de namiddag vergroot de kans op een onweersbui in de Ardennen en op het einde van de dag ook in de andere streken. Het is nog steeds warm tot zeer warm met maxima van 27 graden in de Hoge Venen tot 31 of hier en daar 32 graden in Laag- en Midden-België. De zuiden- tot zuidoostenwind is zwak. Aan zee draait de wind naar het noordoosten.


17° 28°     Zwakke wind

Vooruitzichten voor woensdag tot zondag


Woensdagochtend is het vrij zonnig. Daarna ontwikkelen er zich stapelwolken die wellicht nog afwisselen met brede opklaringen. Op het einde van de dag en vooral woensdagnacht vergroot vanaf het westen de kans op (onweers)buien. We krijgen maxima van 24 tot 30 à 31 graden bij een matige zuidwestenwind. Aan zee is de wind noordwestelijk.

Donderdag wordt het wisselend bewolkt met kans op enkele buien, vooral in het centrum en het oosten. Over het westen is het droger met in de namiddag vrij brede opklaringen. Het is minder warm met nog maxima tussen 20 en 24 graden. De wind waait matig, aan de kust mogelijk vrij krachtig, uit west tot zuidwest.

Vrijdag wordt het opnieuw meestal droog met soms wel vrij veel wolken. We halen maxima van 18 tot 23 graden bij een matige wind uit west tot zuidwest.

Zaterdag verwachten we brede opklaringen en maar een kleine kans op een bui. De maxima klimmen in de meeste streken tot 25 graden.

Ook zondag zijn er opklaringen. Mogelijk is de kans op een bui wat groter. De maxima schommelen rond 25 of 26 graden in het centrum.