Verwachtingen - weerbericht

4°/7°

0°/7°

4 Bft

1°/6°

-1°/3°

-1°/4°

Vooruitzichten voor maandag tot vrijdag

Maandag en dinsdag zorgt een hoogtedepressie voor een toename van de onstabiliteit in de atmosfeer boven Centraal- en West-Europa. Daardoor wordt het bij ons wisselend tot soms zwaarbewolkt met vooral dinsdag enkele lichte buien, die vooral in de Ardennen een winters karakter kunnen hebben. Het kwik klimt maandag niet hoger dan 6 of 7 graden, dinsdag halen we nog een graad of 4 in het centrum van het land. De matige tot vrij krachtige noordoostenwind versterkt het koudegevoel.

Woensdag lijkt een meer actieve storing ons weerbeeld te zullen bepalen met zwaarbewolkt weer en winterse neerslag tot gevolg. Het wordt koud, met maxima rond of net onder het vriespunt in de Ardennen en tot +2 of +3 graden in Laag- en Midden-België. De wind waait meestal matig uit het noordoosten, ruimend naar oost tot zuidoost.

Donderdag en vrijdag wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af en kan er lokaal nog wat lichte regen of een bui vallen. Vooral donderdag kan de neerslag nog een winters karakter hebben met maxima tussen 1 en 5 graden, vrijdag verwachten we maxima tussen 2 en 7 graden. De wind blijft meestal matig waaien uit oost tot zuidoost.