Verwachtingen - weerbericht

1°/6°

-1°/4°

2 Bft

-3°/5°

-4°/2°

-3°/3°

Vooruitzichten voor woensdag tot zondag

Woensdag blijft het waarschijnlijk droog met lage wolken en nevel in de voormiddag en bredere opklaringen in de namiddag. De maxima liggen tussen 1 graad in de Hoge Venen en 5 of 6 graden aan zee. De wind waait meestal zwak uit veranderlijke of oostelijke richtingen.

Ook donderdag verwachten we na het optrekken van de lage wolken zonnige perioden. Het wordt echter kouder met maxima rond 3 graden in het centrum van het land en een schrale oostenwind. 's Nachts vriest het overal.

Vrijdag is het vrij zonnig maar koud. De maxima liggen in de buurt van 1 graad in het centrum van het land bij een zwakke tot matige oostenwind. Na de middag neemt de bewolking in het zuiden van het land toe.

Zaterdag is het bewolkt en kan er in het zuiden van het land wat lichte winterse neerslag vallen. Het wordt stilaan zachter met maxima rond 6 of 7 graden. Op het einde van dag trekt een regenzone het land binnen vanaf de kust. De wind ruimt naar zuidwest en wakkert geleidelijk aan.

Zondag is het vrij zacht maar regenachtig. In de namiddag wordt het droger maar frisser. Maxima 's ochtends rond 11 of 12 graden.