Verwachtingen - weerbericht

-4°

-5°

3-4 Bft

-6°

-10°

-8°

Samengevat weerbericht

Vandaag is het zonnig maar wordt het iets frisser. De maxima liggen tussen -4 graden in de Hoge Venen en +1 graad in Vlaanderen bij een gure wind uit oost tot noordoost.

Volgende nacht is het lichtbewolkt tot helder en vriest het nog harder. Minima van -4 tot -12 graden.

Begin volgende week verwachten we meer bewolking en komen de temperaturen in Vlaanderen nog amper boven het vriespunt uit. Vanaf woensdag wordt het opnieuw zonniger maar blijft het overdag vriezen in het hele land.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Vandaag is het meestal zonnig maar wordt het iets kouder dan de voorbije dagen. In Laag- en Midden-België verwachten we maxima rond of net boven het vriespunt, in de Ardennen liggen de maxima tussen 0 en -4 graden. De gevoelstemperatuur ligt nog een aantal graden lager, door de matige tot soms vrij krachtige oost- tot noordoostenwind.


Deze avond en nacht is het helder of licht bewolkt. Het gaat stevig vriezen met minima tussen -5 graden in het westen van het land en tot -12 graden in de Ardense valleien. De schrale noordoostenwind blijft matig waaien.

Algemene luchtgesteldheid

Ons weer wordt gunstig beïnvloed door een krachtig hogedrukgebied met kern boven Scandinavië dat in een vrij strakke stroming droge en stilaan koudere landlucht over onze streken blijft aanvoeren.


update van vandaag 09:01