Verwachtingen - weerbericht

3-4 Bft

Samengevat weerbericht

Vandaag wordt het zachter en overwegend droog vanaf het westen. Maxima van 2 tot 9 graden bij een matige wind uit zuid tot zuidwest.

Maandag en dinsdag, zacht en meestal droog maar met vrij veel bewolking.

Volgende week nu en dan regen of buien en vrij zacht.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Vandaag kan er nog tijdelijk sneeuw of aanvriezende regen vallen op de Ardense hoogvlaktes. Nadien wordt het droog op de meeste plaatsen. In het westen van het land kunnen enkele opklaringen voorkomen terwijl het in de Ardennen meestal grijs blijft met lage wolken. Het zicht is er soms ook beperkt. Het is zachter met maxima tussen 2 graden op de Hoge Venen en 9 graden in de Westhoek. De wind is matig uit zuid tot zuidwest.


Vannacht trekt een storing met regen of buien van west naar oost door het land. Minima tussen 1 graad op de Ardense hoogten en 6 graden in het westen van het land. De wind is matig uit zuid tot zuidwest, ruimend naar zuidwest tot west na de doortocht van de buien. Aan zee wordt de wind vrij krachtig met rukwinden tot 50 km/h.

Algemene luchtgesteldheid

Een regen- en sneeuwzone verlaat ons land via Duitsland. Erachter bepaalt zachtere maritieme lucht, verbonden aan een depressie ten zuidwesten van IJsland ons weer. Een buienlijn trekt vannacht over ons land.


update van vandaag 09:01