Verwachtingen - weerbericht

10°

12°

3 Bft

12°

11°

14°

Samengevat weerbericht

Vandaag wordt het warm maar onstabiel met zonnige perioden maar ook kans op enkele onweersbuien. Maxima van 21 tot 27 graden.

Deze avond en nacht eerst nog warm met kans op regen- en onweersbuien. Na middernacht stilaan droger en frisser in de noordwestelijke helft van het land. Minima van 9 tot 14 graden.

Begin volgende week wisselvallig en frisser met af en toe buien of wat regen. Maxima rond 15 graden in het centrum van het land.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Vandaag komen we terecht in warme maar onstabiele lucht. We krijgen afwisselend zonnige en bewolkte perioden. In de ochtend kan reeds hier en daar een regen- of onweersbui vallen in het westen van het land. In de loop van de namiddag verwachten we vooral in het binnenland enkele onweersbuien die plaatselijk kunnen gepaard gaan met rukwinden. Maxima van 21 of 22 graden op de Ardense hoogten en 27 graden in de Kempen. De wind is eerst zwak tot matig uit zuidelijke richtingen maar wordt overdag matig en ruimt naar zuidwest. Aan zee staat na de middag een matige zeebries.


Zondagavond en tijdens het eerste deel van de nacht kunnen er, vooral in het binnenland, nog enkele buien vallen maar de onweerskans neemt stilaan af. Tijdens het tweede deel van de nacht trekt een storing met regen en buien van west naar oost. In het noordwesten wordt het dan droog met opklaringen. De minima liggen tussen 9 of 10 graden in het westen en 14 graden in het uiterste zuiden bij een meestal matige en aan zee soms vrij krachtige wind die ruimt naar westzuidwest.

Algemene luchtgesteldheid

Aan de voorzijde van een depressie tussen IJsland en Schotland wordt vandaag warme en onstabiele lucht over onze streken aangevoerd, waarin regen- en onweersbuien kunnen ontstaan.
In de nacht van zondag op maandag trekt een koufront van west naar oost over het land en komen we terecht in gevoelig frissere oceaanlucht.


update van vandaag 06:01