Verwachtingen - weerbericht

13°

2-3 Bft

10°

Samengevat weerbericht

Deze nacht lichtbewolkt en droog weer. In het noorden verschijnen er later meer wolkenvelden. Minima van 5 tot 13 graden.

Van vrijdag tot zondag wisselend tot soms zwaarbewolkt maar meestal droog. Maxima van 11 tot 18 graden en iets minder fris tijdens het weekend.

Vanaf maandag stilaan warmer en zonniger.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen vrijdag

In het begin van de nacht worden de opklaringen stilaan breder. Later komen er, vooral langs de grens met Nederland en Duitsland, opnieuw meer wolkenvelden binnendrijven. Het blijft echter droog. De minima liggen tussen 5 en 10 graden in het binnenland en rond 12 of 13 graden aan de kust. De wind waait zwak tot matig uit west tot noordwest.Vrijdag krijgen we afwisselend zonnige perioden en wolkenvelden. Af en toe kan er een lichte bui vallen, vooral dan langs de Nederlands of Duitse grens. In het zuidwesten blijft het waarschijnlijk droog. Maxima tussen 11 graden in de Hoge Venen en 17 graden in het centrum. De noordwestenwind waait matig tot plaatselijk vrij krachtig, met rukwinden tot 50 km/h.Tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag is het eerst bewolkt maar komen er in de meeste streken stilaan bredere opklaringen. Het wordt overal droog. In de Ardennen kunnen er mistbanken ontstaan. De minima liggen tussen 5 en 10 graden, bij een zwakke tot matige noordwestenwind.

Algemene luchtgesteldheid

Tussen een depressie ter hoogte van Scandinaviƫ en een hogedrukgebied nabij Ierland, voert een strakke stroming van over de Noordzee licht verstoorde of onstabiele en frisse zeelucht over onze streken aan. Morgen wordt de invloed van het hogedrukgebied geleidelijk voelbaar vanaf het westen.


update van donderdag 22:01