Matige wind

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Deze namiddag wisselen opklaringen en stapelwolken elkaar af. Er vallen enkele voorjaarsbuien van regen, korrelhagel of plaatselijk wat smeltende sneeuw. Later wordt het in het westen veelal droog. De maxima schommelen van 2 à 3 graden op de Ardense hoogten tot 7 à 8 graden in Laag-België. De noordwestenwind is matig met pieken tot 50 km/u.Vanavond zijn er eerst nog enkele laatste winterse buien, vooral over het oosten. Daarna verdwijnen de buien ook daar en worden de opklaringen breder. Volgende nacht wordt het dan overal licht bewolkt. Het wordt een koude nacht met minima van -5 graden of lokaal wat kouder in de Ardennen tot 0 à 1 graad aan zee. Vooral over het zuiden is wat aanvriezende nevel of mist mogelijk en kunnen er enkele ijsplekken ontstaan. De wind zwakt snel af in het westen en is elders nog matig uit noordwest. In de loop van de nacht wordt de wind dan overal zwak veranderlijk of zuidelijk.


-2°     Zwakke wind

Weersverwachting voor morgen dinsdag


Dinsdag start koud en vriest het vrijwel overal licht. Aanvankelijk schijnt de zon maar geleidelijk neemt de hoge bewolking toe, later gevolgd door middelhoge bewolking. In het westen kan het reeds van de ochtend vrij bewolkt zijn. Lokaal kan ook wat lage bewolking voorkomen. Het blijft overwegend droog al kan tegen de late namiddag een druppel vallen over het westen. De maxima klimmen naar 5 graden in de Hoge Venen en 11 graden in de Kempen bij een matige wind uit zuid.


Dinsdagnacht valt er wat regen bij tussenpozen en over het reliëf kan de neerslag soms wat winters zijn. Minima van 7 graden aan zee tot 1 graad in de Hoge Venen bij een matige zuidzuidwestenwind.