11°     Matige wind

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Deze namiddag is het eerst zwaarbewolkt met regen. In de loop van de namiddag wordt het droger vanaf het westen met mogelijk enkele schuchtere opklaringen al blijft het in het oosten al bij al regenachtig. Het wordt zeer zacht met maxima van 7 graden in de Hoge Venen en 12 graden in Vlaanderen. De wind waait matig tot vrij krachtig uit westelijke richtingen met rukwinden tot 50 à 60 km/u. Naar de avond toe neemt de wind in kracht af.

Vanavond blijft het zwaarbewolkt tot betrokken met wat lichte regen of motregen bij tussenpozen. Na middernacht trekt een nieuwe regenzone vanaf het westen over het land met bij momenten matige regenval. Op het eind van de nacht wordt het droger in het noordwesten met opklaringen. De minima liggen tussen 6 graden in de Hoge Ardennen en 10 graden in het centrum. De wind is eerst nog matig uit west tot zuidwest, in de loop van de nacht toenemend naar vrij krachtig en aan zee krachtig. De rukwinden kunnen ten zuiden van Samber en Maas oplopen tot 65 à 75 km/u, elders is dat eerder tot 55 à 65 km/u.


10° 10°     Vrij krachtige wind

Weersverwachting voor morgen vrijdag


Vrijdagvoormiddag verlaat een regenzone geleidelijk ons land naar het oosten. Achter die storing wordt het wisselvallig met buien vanaf het westen. Een donderslag is daarbij niet geheel uitgesloten. De temperaturen zijn zacht voor de tijd van het jaar en liggen tussen 5 graden in de Hoge Venen en 10 graden in het centrum. Er staat een matige tot vrij krachtige westenwind die tegen de avond in kracht afneemt.


Vrijdagavond en in de nacht naar zaterdag blijft het meestal zwaarbewolkt. Het wordt droger maar de kans op buien houdt wel aan. Vooral in het noordwesten kunnen de buien een winters karakter aannemen. De minima liggen tussen 0 en 5 graden. De matige westelijke wind draait in de loop van de nacht naar noordoost.