Weersverwachting voor morgen zondag


Morgenochtend is het zwaarbewolkt, met vooral in het zuiden van de provincies West-Vlaanderen en Henegouwen regen. Elders zou het grotendeels droog moeten zijn. Later gaat het regenen in de westelijke helft van het land. In het oosten zou het droog blijven met zelfs een aantal opklaringen. In het westen liggen de maxima in de buurt van 8 graden, maar in het oosten klimt het kwik naar waarden tussen 11 graden in de Hoge Venen en 14 graden op sommige plaatsen in de Kempen. De wind is eerst zwak en meestal veranderlijk. Later wordt hij matig uit west tot noordwest.


Tijdens de nacht van zondag op maandag wordt het op de meeste plaatsen droog. Er blijft wel veel bewolking aanwezig en op sommige plaatsen kunnen nevel en/of mistbanken ontstaan. Het kwik daalt over het algemeen naar waarden tussen 2 en 6 graden, maar vooral nabij de Franse grens in het westen van ons land zou het lichtjes kunnen vriezen. De matige wind uit west tot noordwest wordt meestal zwak.


10°

Vooruitzichten voor maandag


Maandag laat de zon zich zien in het westen van het land, maar in het oosten blijft het zwaarbewolkt en is wat lichte neerslag niet uitgesloten. In het centrum kan er af en toe een opklaring verschijnen. De maxima liggen tussen 6 en 10 graden in de Ardennen en tussen 10 en 12 graden elders. De wind waait eerst zwak tot matig uit west tot noordwest en wordt later vanaf het westen zwak en veranderlijk.