14° 25°

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Vandaag wisselen eerst zonnige perioden af met wolkenvelden. In de namiddag neemt de bewolking toe vanaf het westen, maar over het oosten en het zuidoosten blijft het vrij zonnig tot in de late namiddag. Naar de avond toe kan er wat lichte regen vallen over het westen. Het wordt iets warmer met maxima van 21 graden in de Hoge Ardennen tot 25 of 26 graden in de meeste andere streken. De zwakke zuidenwind wordt later overdag soms matig uit het zuidwesten. Aan zee ruimt de matige wind stilaan naar westzuidwest.


Vanavond gaat het soms regenen over het westen en langzaamaan ook in het centrum; over het oosten blijft het nog grotendeels droog. Volgende nacht verwachten we overal perioden van regen. De minima schommelen tussen 14 en 17 graden. De matige zuidenwind ruimt naar het zuidwesten. Aan zee kan de meestal zuidwestelijke wind af en toe vrij krachtig worden.


18° 21°

Vooruitzichten voor vrijdag


Vrijdagvoormiddag blijft het over het westen meestal droog met soms opklaringen, maar in het centrum en vooral in het oosten verwachten we perioden van regen. In de loop van de dag wordt het ook in het centrum vaak droog, maar blijft over het oosten de kans op buien bestaan. De maxima schommelen van 20 graden aan zee en in de Hoge Venen tot 23 à 24 graden in het centrum van het land. De wind waait zwak tot matig uit zuidwest tot west.