11° 23°   Matige wind

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Deze namiddag blijft het zonnig met soms enkele hoge wolkensluiers en in het binnenland mogelijk wat stapelwolken. We halen maxima van 17 graden aan zee, 22 tot 24 graden in het centrum, en 25 graden in Belgisch Lotharingen. De wind wordt matig in het binnenland uit noordoost. Aan zee staat er meer wind en waait de wind stilaan vrij krachtig uit noordnoordoost.

Vanavond is het helder tot lichtbewolkt. Aan het einde van de nacht wordt er mogelijk wat nevel, mist of lage bewolking gevormd in de Ardennen. Over het uiterste westen kunnen er ook wat lage wolkenvelden binnendrijven vanaf de Noordzee. Het kwik daalt naar waarden tussen 6 graden op de hoogste toppen, 9 of 10 graden in het centrum en 12 graden in het uiterste zuiden. De wind waait zwak tot meestal matig in het binnenland uit noordoost. Aan zee ruimt de vrij krachtige tot lokaal krachtige wind uit noordnoordoost naar noordoost en zijn windstoten mogelijk rond 50 km/h.


10° 19°     Matige wind

Weersverwachting voor morgen maandag


Maandag start in vele streken zonnig, maar al snel drijft er hoge bewolking binnen vanaf het noorden. In de loop van de namiddag ontstaat er wat stapelbewolking, vooral dan op het Ardense reliëf. Het wordt iets minder warm bij maxima van 14 of 15 graden aan zee, 17 tot 19 graden in het centrum en 22 graden in Belgisch Lotharingen. De noordoostenwind blijft matig waaien in het binnenland en vrij krachtig tot soms krachtig aan zee, daar zijn er ook rukwinden mogelijk tot 55 km/h.

Maandagavond en -nacht wordt het opnieuw helder tot lichtbewolkt. Aan het einde van de nacht verwachten we in sommige streken lage wolken. De minima liggen tussen 4 en 10 graden. De noordoostenwind waait matig in het binnenland. Aan zee wordt de noordoostenwind stilaan matig tot vrij krachtig.


10° 19°   Matige wind

Vooruitzichten voor dinsdag


Dinsdag zijn er lage wolkenvelden over het noorden die verder naar het zuiden schuiven, maar ten zuiden van Samber en Maas blijft het meestal zonnig op enkele stapelwolken na. De maxima liggen tussen 14 graden aan zee en in de Hoge Venen en rond 19 of 20 graden in het centrum. In het uiterste zuiden kan het nog 21 graden worden. De wind waait matig en aan zee vrij krachtig uit het noordoosten.


22°   Matige wind

Vooruitzichten voor woensdag tot zondag


Woensdag wordt opnieuw zonnig met slechts enkele hoge wolkensluiers. Het is opnieuw warmer met maxima op veel plaatsen rond 24 graden, aan zee rond 18 graden en 19 à 21 graden in de Ardennen. De wind waait matig, aan zee vrij krachtig, uit oost tot noordoost. 

Ook donderdag is het zonnig met maxima op veel plaatsen rond 23 à 24 graden en tot 25 graden in Belgisch Lotharingen. De wind waait matig, aan zee vrij krachtig, uit noordoost. 

Vrijdag wordt het opnieuw zonnig na het oplossen van eventueel ochtendgrijs. Door een naar het noorden krimpende wind wordt wat koelere lucht aangevoerd waardoor het niet warmer wordt dan 18 à 19 graden in het centrum.

Zaterdag en zondag is het zonnig bij maxima tot 22 à 23 graden in het centrum.