Matige wind

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Deze namiddag en in de vooravond is het zwaarbewolkt met enkele buitjes. In het westen van het land zijn enkele schuchtere opklaringen mogelijk. Ten zuiden van Samber en Maas wordt de neerslag wat meer uitgesproken en neemt die bovendien een winters karakter aan. In de Hoge Ardennen blijft de sneeuw liggen en kan de accumulatie lokaal oplopen tot 2 à 3 cm. De maxima variëren van 0 graden in de Hoge Venen tot 5 à 6 graden aan zee. De wind waait matig uit noordoost en versterkt het koudegevoel.

Vanavond neemt de neerslagactiviteit af maar in de Ardennen is nog wat lichte sneeuwval mogelijk. Later vannacht wordt het droog en blijft de bewolking overheersen. Enkele lokale opklaringen zijn desalniettemin mogelijk. De minima liggen over het algemeen tussen - 2 of -3 in de Hoge Venen (lokaal nog lager), -1 graad in de Kempen, 0 à +1 graad in het centrum en 2 à 3 graden vlak aan zee. De wind blijft overwegend matig uit noordoost. In de Ardennen kunnen er zich in sommige windbeschutte valleien ijsplekken vormen.


  Matige wind

Weersverwachting voor morgen zaterdag


Zaterdag blijft het droog en vrij koud met doorgaans veel bewolking. Vooral 's ochtends zijn lokale opklaringen mogelijk. De maxima liggen tussen -1 graad in de Hoge Venen en +4 graden aan zee. De overwegend matige en schrale oostelijke tot noordoostelijke wind versterkt het koudegevoel.

In de nacht van zaterdag op zondag blijft het droog en overwegend zwaarbewolkt met op de meeste plaatsen minima rond 0 of -1 graad. In sommige Ardense valleien koelt het nog enkele graden meer af. De wind waait zwak tot meestal matig uit oost tot noordoost.


  Matige wind

Vooruitzichten voor zondag


Zondag blijft het droog en is het zwaarbewolkt en grijs. Op de Ardense Hoogten kan laaghangende bewolking het zich beperken. De maxima schommelen tussen 0 graden in de Hoge Venen en +3 graden in de lagergelegen gebieden bij een matige oostelijke wind. Zondagavond en in de nacht naar maandag trekt een storing regen- en sneeuwzone vanaf het zuiden over het land.


  Zwakke wind

Vooruitzichten voor maandag tot vrijdag


Maandag valt er eerst in Hoog-België nog sneeuw, in de Laag- en Midden-België eerder smeltende sneeuw of regen. In de loop van de namiddag zou het droger worden maar blijft de bewolking hardnekkig. De maxima liggen tussen 0 graden in de Hoge Venen en 5 graden aan zee. De wind is zwak uit overwegend noordoostelijke richtingen.

Dinsdag blijft het overwegend droog en zwaarbewolkt met vooral in de Ardennen eerst ook nevel of mist. In de namiddag zouden er enkele opklaringen verschijnen. De maxima liggen tussen 1 en 6 graden. De wind is zwak uit noordelijke of veranderlijke richtingen.

In het tweede van volgende week is er nog steeds veel bewolking en neemt de kans op (winterse) neerslag opnieuw toe. Het wordt geleidelijk ook wat kouder met maxima die vanaf donderdag of vrijdag niet meer boven 3 graden uitkomen. Ook in Laag-België moet dan opnieuw rekening houden met nachtvorst.