Zwakke wind

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Vandaag zijn er zonnige perioden maar tussendoor ook wolkenvelden waaruit vooral aan zee en in de Ardennen enkele buitjes kunnen vallen. Ten zuiden van Samber en Maas verwachten we meer wolken en kunnen die buien een winters karakter aannemen. De maxima liggen tussen 2 graden in de Hoge Venen en 7 of 8 graden in het westen. De wind waait meestal matig uit noordwest ruimend naar noord. Aan zee staat een matige en eerst nog af en toe vrij krachtige wind uit noord ruimend naar noord tot noordoost.


Deze avond en deze nacht wordt het na een laatste bui op de Ardense hoogten droog met aanvankelijk brede opklaring ten noorden van Samber en Maas. In de Ardennen blijft er echter veel lage bewolking hangen die zich tijdens het tweede deel van de nacht opnieuw uitbreidt naar het centrum. Waar de opklaringen standhouden kunnen er aanvriezende mistbanken gevormd worden. Minima tussen +3 graden aan zee, en van +1 tot -2 graden elders. Er staat een zwakke, aan zee en op de Ardense hoogten matige, noordenwind die later op de nacht ruimt naar noord tot noordoost.


-1°     Zwakke wind

Vooruitzichten voor maandag


Maandag is het rustig en droog. De dag begint grijs met plaatselijk aanvriezende mistbanken en in vele streken lage wolkenvelden die vooral in de noordwestelijke landshelft hardnekkig kunnen zijn. Het zuidoostelijke deel van het land maakt in de loop van de namiddag en avond de grootste kans op opklaringen. De maxima schommelen tussen 1 of 2 graden in de Hoge Venen en 6 of 7 graden aan zee. De wind is zwak en veranderlijk, over het zuiden van het land is hij eerder matig uit oost tot noordoost.