11°     Matige wind

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Deze namiddag is het eerst zwaarbewolkt met regen. In de loop van de namiddag wordt het droger vanaf het westen met mogelijk enkele schuchtere opklaringen al blijft het in het oosten al bij al regenachtig. Het wordt zeer zacht met maxima van 7 graden in de Hoge Venen en 12 graden in Vlaanderen. De wind waait matig tot vrij krachtig uit westelijke richtingen met rukwinden tot 50 à 60 km/u. Naar de avond toe neemt de wind in kracht af.

Vanavond blijft het zwaarbewolkt tot betrokken met wat lichte regen of motregen bij tussenpozen. Na middernacht trekt een nieuwe regenzone vanaf het westen over het land met bij momenten matige regenval. Op het eind van de nacht wordt het droger in het noordwesten met opklaringen. De minima liggen tussen 6 graden in de Hoge Ardennen en 10 graden in het centrum. De wind is eerst nog matig uit west tot zuidwest, in de loop van de nacht toenemend naar vrij krachtig en aan zee krachtig. De rukwinden kunnen ten zuiden van Samber en Maas oplopen tot 65 à 75 km/u, elders is dat eerder tot 55 à 65 km/u.


10° 10°     Vrij krachtige wind

Weersverwachting voor morgen vrijdag


Vrijdagvoormiddag verlaat een regenzone geleidelijk ons land naar het oosten. Achter die storing wordt het wisselvallig met buien vanaf het westen. Een donderslag is daarbij niet geheel uitgesloten. De temperaturen zijn zacht voor de tijd van het jaar en liggen tussen 5 graden in de Hoge Venen en 10 graden in het centrum. Er staat een matige tot vrij krachtige westenwind die tegen de avond in kracht afneemt.


Vrijdagavond en in de nacht naar zaterdag blijft het meestal zwaarbewolkt. Het wordt droger maar de kans op buien houdt wel aan. Vooral in het noordwesten kunnen de buien een winters karakter aannemen. De minima liggen tussen 0 en 5 graden. De matige westelijke wind draait in de loop van de nacht naar noordoost.


    Matige wind

Vooruitzichten voor zaterdag


Zaterdag lijkt een storing de hele dag over ons land te slepen met neerslag. Er is vooralsnog een grote onzekerheid over het karakter van de neerslag. In het zuiden van het land valt er overdag voornamelijk regen die 's avonds overgaat in smeltende sneeuw of sneeuw. In Vlaanderen gaat de regen sneller over in (smeltende) sneeuw, mogelijk al in de voormiddag. In dat geval kan het tot een accumulatie komen van verschillende centimeter. De maxima liggen rond 1 graad in Vlaanderen tot lokaal 4 graden in het uiterste zuiden. De wind is matig en aan zee vrij krachtig uit oost tot noordoost. In de nacht naar zondag klaart het vrijwel overal uit en gaat het vriezen. Het is dan uitkijken voor verraderlijke ijsplekken.


-3°     Matige wind

Vooruitzichten voor zondag tot donderdag


Zondagochtend is het koud met vriestemperaturen en is het uikijken voor rijm- en ijsplekken. Overdag blijft het nog zo goed als droog met eerst brede opklaringen, In de loop van de dag neemt de bewolking toe vanaf het zuidwesten en kan er tegen de avond al wat regen vallen nabij de Franse grens. De maxima liggen tussen 1 en 5 graden bij een matige wind oostelijke richtingen.

Maandag is er doorgaans veel bewolking en kan er vooral 's ochtends wat regen vallen, op de Ardense Hoogten eventueel winterse neerslag. Later overdag zou het overwegend droog blijven. De maxima liggen tussen 1 en 5 graden.

Dinsdag trekt vanaf het westen een storing over het land met eerst lichte regen, later op de dag meer regen. Het wordt een stuk zachter dan de voorgaande dagen met maxima in de namiddag tussen 6 graden in Hoog-België en 10 à 11 graden in Vlaanderen. De matige zuidelijke wind trekt aan en wordt matig tot vrij krachtig, draaiend naar zuidwest. De rukiwnden kunnen oplopen tot 50 à 60 km/u.

Woensdag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt met perioden van regen en buien. Het blijft zacht met maxima tussen 6 en 11 graden. De wind waait matig uit zuidwestelijke richtingen.

Donderdag wordt het wisselvallig met nu en dan buien, soms enkele opklaringen. In de Ardennen lijkt er meer regen te gaan vallen. Het is nog zacht met maxima van 6 tot 10 gradden. De zwakke tot matige zuidwestelijke wind zou in de loop van de dag naar noordelijke richtingen gaan draaien.