11°

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Deze namiddag blijft het bewolkt over het zuidoosten van het land, maar op enkele druppels na, blijft het er droog. Elders is het vrij zonnig met met soms wat hoge wolkenvelden. De maxima schommelen tussen 7 en 9 graden in de Ardennen en 10 of 11 graden elders. De wind wordt meestal zwak uit veranderlijke richtingen of uit het zuiden. In het uiterste westen is de wind matig.

Vanavond en in het eerste deel van de nacht blijft er veel bewolking in het oosten. Elders zijn er eerst opklaringen. Na middernacht neemt de bewolking toe vanuit het westen, gevolgd door lichte regen bij tussenpozen. De minima liggen tussen 1 en 5 graden bij een meestal zwakke wind en later een matige zuidenwind.


Weersverwachting voor morgen dinsdag


Dinsdagochtend zijn er nog tijdelijk opklaringen in het noordoosten van het land terwijl het elders vaak zwaarbewolkt is met wat lichte regen bij tussenpozen. In de namiddag wordt het wat onstabieler met enkele buien maar ook enkele opklaringen. De maxima schommelen tussen 6 en 8 graden in de Ardennen en rond 9 of 10 graden elders. De wind is zwak tot matig uit het zuiden, draaiend naar het zuidwesten in de namiddag en naar west aan de kust op het einde van de dag.

Dinsdagavond blijft het wisselend bewolkt met nog steeds kans op enkele plaatselijke buien. Tijdens de nacht wordt het meestal droog maar er wordt nevel, (aanvriezende)mist en lage bewolking gevormd op veel plaatsen. Onder de opklaringen kan er wat lichte nachtvorst voorkomen. Elders liggen de minima op veel plaatsen rond +2 of +3 graden. De wind is zwak en veranderlijk.