Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Deze namiddag wordt het soms zwaarbewolkt over het centrum en het oosten met plaatselijke buien van regen of, hoofdzakelijk in de Ardennen, buien van smeltende sneeuw of zelfs sneeuw. Kans op korrelhagel. Over het westen is het overwegend droog met opklaringen. Vooral aan de kust is er eerst nog kans op een buitje. Het wordt een koude dag met maxima van 2 graden in de Hoge Venen tot 8 graden in het westen. Er waait een zeer onaangename vrij krachtige en aan zee krachtige of soms zelfs een zeer krachtige noordnoordoostenwind. Rukwinden van 60 tot 80 km/u zijn mogelijk.


Vanavond vallen er tijdelijk over het zuidoosten nog enkele buien van smeltende sneeuw of sneeuw, vooral op de hoogten. Elders worden de opklaringen breed. Volgende nacht zijn er aan zee vrij veel wolkenvelden, maar blijft het er overwegend droog. In het binnenland is het lichtbewolkt tot helder. Met uitzondering van de kuststreek gaat het overal vriezen: we krijgen minima van +1 of +2 graden aan zee, -2 à -3 graden in het centrum tot -6 à -7 graden in de Hoge Venen. Er is gevaar voor ijsplekken in Hoog-België. Vanavond waait de wind nog matig tot vrij krachtig en aan zee krachtig tot zeer krachtig uit noordnoordoost. Vannacht wordt de wind geleidelijk zwak tot matig uit noord tot noordoost.


-2°

Weersverwachting voor morgen maandag


Maandag wordt het in de loop van de dag wisselend bewolkt vanaf het noorden, met enkele buien in Vlaanderen. Het wordt vrij koud met maxima van 2 à 3 graden op de Ardense hoogten tot 8 of 9 graden in het centrum van het land. De wind is eerst zwak tot matig uit veranderlijke of noordoostelijke richtingen, later waait hij uit noord en wordt dan matig in het binnenland en vrij krachtig aan zee.


Maandagnacht is het eerst wisselend bewolkt met kans op een bui. Op de hoogten kan er tijdelijk wat smeltende sneeuw of sneeuw vallen. In de loop van de nacht is het overal droog maar wordt het zwaarbewolkt in de zuidoostelijke landshelft. De lage wolken kunnen het zicht belemmeren op het reliëf. Minima tussen -2 graden in de Hoge Venen (met daar kans op aanvriezende mist) en +3 graden aan de kust. Zwakke tot matige wind uit noord ruimend naar noordoost.