° 20°

Vooruitzichten voor vrijdag


Vrijdag is het meestal zwaarbewolkt met sporadisch wat lichte regen of motregen. In de namiddag komen er geleidelijk opklaringen in het westen voor, tegen de avond wellicht pas in het oosten. De maxima schommelen tussen 16 graden op de Hoge Venen en 22 of 23 graden in het westen van het land. De wind is zwak tot matig uit het zuidwesten.


14° 22°

Vooruitzichten voor zaterdag tot woensdag


Zaterdag wordt de stroming zuidoostelijk. Na het verdwijnen van het ochtendgrijs, wordt het zonnig. In de namiddag komen er wolkenvelden vanuit Frankrijk, maar het blijft op de meeste plaatsen droog. De maxima schommelen tussen 19 en 22 graden. De wind waait meestal zwak uit zuidoostelijke richtingen.

Zondag wordt de aangevoerde lucht vanover Frankrijk geleidelijk onstabieler. Het wordt zonnig maar vooral in de namiddag neemt de kans op buien toe, die mogelijk vergezeld zijn van onweer. Het ziet er naar uit dat de meeste buien in het oosten verwacht worden. De maxima schommelen tussen 20 graden op de Hoge Venen en 22 of 23 graden elders. De wind is zwak tot matig uit zuid tot zuidwest.

Maandag is het tijdelijk droog met brede opklaringen. In de loop van de voormiddag neemt de bewolking al toe in het westen en in de namiddag en avond trekt een storing van west naar oost door het land. De maxima schommelen tussen 20 graden aan de kust en op de Ardense hoogten en 24 graden in de Kempen. De wind waait meestal matig uit het zuidwesten.

Dinsdag bevinden we ons aan de achterzijde van het koufront, waarbij het wisselend bewolkt wordt met mogelijk nog een paar plaatselijke buien in het oosten van het land. Het kwik doet in de andere luchtsoort (polaire lucht) een stap terug met maxima tussen 15 en 20 graden. De wind waait zwak tot matig uit het westen.

Woensdag blijft het droog met opklaringen en wolkenvelden. De maxima schommelen tussen 16 en 20 graden. De wind waait matig uit het zuidwesten.