11°     Zwakke wind

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Deze namiddag wordt het op de meeste plaatsen wisselend tot soms zwaarbewolkt met buien vanaf het westen die lokaal vrij intens kunnen zijn. In het zuidoosten van het land wordt het zwaarbewolkt met meer egale regen. De maxima liggen tussen 7 graden in de Hoge Ardennen en 11 of 12 graden in het centrum. De wind waait in het noorden van het land zwak tot matig uit westelijke en later eerder noordwestelijke richtingen. In het zuiden van het land is de wind overwegend zwak uit zuidwestelijke of veranderlijke richtingen.

Vanavond en in het eerste deel van de nacht is er in de zuidoostelijke landshelft aanvankelijk nog veel bewolking met buien die op de Ardense Hoogten eventueel kunnen gepaard gaan met korrelhagel of smeltende sneeuw. Elders blijft het op een lokale bui na droog met opklaringen die zich geleidelijk uitbreiden naar het zuidoosten toe. Tegen het einde van de nacht vergroot de kans op nieuwe buien over het noorden en het noordwesten. De minima liggen over het algemeen tussen -1 graad in de Hoge Venen en 4 à 5 graden aan zee. In sommige Ardense valleien kan onder de opklaringen de temperatuur terugvallen naar -4 graden. De wind wordt in het binnenland zwak tot matig en draait van westnoordwest naar westzuidwest. Aan zee is de wind echter meestal vrij krachtig uit noordwest.


12°     Matige wind

Weersverwachting voor morgen vrijdag


Vrijdag wordt het licht wisselvallig en begint de dag op vele plaatsen droog met brede opklaringen. In het noordwesten en het noorden van het land is er 's ochtends meer bewolking en kunnen er al enkele buien vallen. In de loop van de dag ontwikkelt er zich in het binnenland stapelbewolking met hier en daar een bui. In het noordwesten wordt het dan droger met meer zon. Het is nog altijd fris voor de tijd van het jaar met maxima van 8 à 9 graden in de Hoge Ardennen tot 13 graden in het centrum van het land. Er waait een matige wind uit west tot noordwest.


Vrijdagavond en in de nacht van vrijdag op zaterdag wordt het overal droog met eerste brede opklaringen, later in de nacht meer en meer hoge bewolking vanaf de Franse grens. Het wordt een koude nacht met minima van -1 tot +3 graden, in sommige Ardense valleien tussen -1 en -4 graden. De wind is eerst overal zwak en veranderlijk en wordt naar de ochtend toe matig uit zuid tot zuidoost.