10°     Matige wind

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Deze namiddag wordt het gedeeltelijk bewolkt of bij momenten zwaarbewolkt. Er is kans op een plaatselijk buitje. De maxima liggen rond 6 graden in de Hoge Venen en plaatselijk 11 graden in Vlaanderen. De wind waait eerst nog matig uit het westnoordwesten, maar zwakt geleidelijk af op het einde van de dag.

Vanavond en vannacht wordt het, na een laatst buitje, droog en verbreden de opklaringen. Er blijven wel nog enkele wolkenvelden hangen. Lokaal kan er een (aanvriezende) mistbank gevormd worden. De wind waait zwak uit veranderlijke richtingen. Waar de opklaringen het breedst zijn, kan het lichtjes vriezen. De minima schommelen tussen -1 en +4 graden.


14°   Zwakke wind

Weersverwachting voor morgen zaterdag


Zaterdag wordt het droog en hangen er nog steeds wolkenvelden, die vanuit het zuiden over ons land trekken. De wolkenvelden wisselen af met opklaringen. Het wordt tot 9 graden in de Hoge Ardennen en 15 graden in het westen. De wind waait zwak tot lokaal matig uit het zuiden tot zuidoosten.

In de nacht naar zondag klaart het overal op. De wind waait zwak tot matig uit het oostzuidoosten en de minima schommelen tussen 2 en 5 graden.


20°   Matige wind

Vooruitzichten voor zondag


Zondag bepaalt een hogedrukgebied boven het oosten van Polen en Wit-Rusland gunstig ons weer. Het wordt mooi, zonnig en zacht met maxima tussen 16 en 18 graden in de Ardennen en tussen 18 en 20 graden elders. De wind waait meestal matig uit zuid tot zuidoost.


11° 19°     Matige wind

Vooruitzichten voor maandag tot vrijdag


Maandag daalt de luchtdruk tijdelijk en bereikt een Atlantische storing ons land vanaf het kust. De dag begint droog en zonnig. In de loop van de namiddag of naar de avond toe, neemt de bewolking geleidelijk toe vanaf het westen met wat regen of enkele buien. In het oosten blijft het droog tot het einde van de dag. De maxima schommelen tussen 14 en 20 graden bij een matige zuiden- tot zuidwestenwind.

Dinsdag ontwikkelt een nieuw hogedrukgebied zich boven onze streken. Het blijft meestal droog en bewolkte perioden met opklaringen wisselen elkaar af. De maxima schommelen tussen 13 graden aan de kust en 17 graden in het binnenland. De wind waait meestal zwak uit veranderlijke richtingen maar uit noordwest aan zee.

Woensdag blijft het droog en wordt het vrij mooi met zonnige perioden en af en toe enkele wolkenvelden. We verwachten maxima van 14 graden aan zee tot 18 graden in het binnenland. De wind waait zwak, meestal uit noord tot noordwest.

Donderdag blijft het mooi met zonnige perioden en soms enkele onschuldige wolkenvelden. De maxima schommelen tussen 17 en 20 graden. De wind waait zwak uit oostelijke richtingen.

Vrijdag blijft het droog maar komen er mogelijk wat meer wolkenvelden. Het is erg zacht met maxima tussen 19 en 22 graden.