16°   Matige wind

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Deze namiddag is het vrij mooi met hoge wolkenvelden en later stilaan meer middelhoge bewolking vanuit het westen. Het blijft nog droog. De maxima schommelen tussen 12 graden op de Hoge Venen en 16 graden in Vlaanderen. De wind waait meestal matig uit zuidelijke richtingen.

Vanavond neemt de bewolking geleidelijk toe vanuit het westen met later op de avond regen in het westen. De regen trekt in de loop van de nacht van west naar oost over het land. De temperaturen dalen nauwelijks en schommelen tussen 10 graden op de Hoge Venen en 15 graden in Vlaanderen. De wind blijft matig en ruimt naar zuid tot zuidwest.


14° 19°     Matige wind

Weersverwachting voor morgen dinsdag


Morgen is het zwaarbewolkt en in de voormiddag valt er nog af en toe wat regen. In de loop van de dag wordt het droger vanaf de Franse grens en in de namiddag komen er brede opklaringen. Het wordt erg zacht met maxima van 15 graden op de Hoge Venen en tot 20 graden in het zuidwesten van het land. De wind waait matig en soms vrij krachtig aan zee uit zuid tot zuidwest met rukwinden tot 50 km/h.

Dinsdagavond en een groot deel van de nacht is het helder of licht bewolkt. In het tweede deel van de nacht neemt de bewolking toe in het westen, tegen de ochtend gevolgd door lichte regen aan de kust. De minima liggen tussen 11 graden in de Hoge Venen en 16 of 17 graden in Vlaanderen. De wind waait matig tot vrij krachtig uit zuid tot zuidwest.


17° 18°     Matige wind

Vooruitzichten voor woensdag


Woensdag trekt een regenzone vanaf het westen door ons land. Aan de voorzijde van deze storing kunnen er eerst nog enkele buien vallen, eventueel met onweerachtig karakter. Voor de regenzone is het nog zacht met temperaturen van 15 tot 19 graden. Er waait een vrij krachtige zuidwestenwind met rukwinden tot 70 km/u. Aan zee is de wind soms krachtig met pieken tot 80 km/u.

Woensdagnacht wordt het buiig en blijft het winderig.


11° 13°   Vrij krachtige wind

Vooruitzichten voor donderdag tot maandag


Donderdag beïnvloedt zeer onstabiele Atlantische lucht ons weer. We verwachten  dan veel wolken met regen of buien die soms stevig kunnen zijn. Een lokaal onweer is niet uitgesloten. De maxima schommelen tussen 10 en 14 graden. De westen- tot zuidwestenwind is vrij krachtig tot krachtig met vooral tijdens buien rukwinden tot 80 km/u. In de namiddag neemt vanaf de kust de intensiteit van de buien af en gaat het ook minder hard waaien.

Vrijdag stroomt van oorsprong polaire en onstabiele zeelucht over ons land. Opklaringen en wolken wisselen elkaar af met lokaal enkele buien. We halen maxima van 8 tot 13 graden bij een matige tot vrij krachtige wind uit west tot noordwest.

Zaterdag bevindt er zich een hogedrukcel boven onze streken zodat het overwegend droog en rustig blijft met soms opklaringen. 's Ochtends is het fris, in de namiddag klimt het kwik naar waarden tussen 8 en 13 graden. De wind is zwak en veranderlijk.

Zondag neemt de hogedrukinvloed af en neemt de bewolking geleidelijk toe met kans op wat regen. De maxima liggen nog steeds tussen 8 en 13 graden bij een matige wind uit zuid tot zuidwest.

Maandag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt met kans op wat regen of een bui. De zuidwestenwind neemt in kracht toe bij maxima van 9 tot 14 graden.