11°   Matige wind

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Deze namiddag blijft het droog met op de meeste plaatsen zon. In het westen zijn er aanvankelijk nog vrij veel wolkenvelden. Aan de zuidoost van de Ardennen blijft het overwegend grijs en nevelig. De maxima schommelen tussen 5 graden in de Hoge Venen en 11 graden in in het noordoosten van het land. Er waait een overwegend matige zuid- tot zuidoostenwind.


Vannacht blijft het droog met op de meeste plaatsen hoge wolkenvelden. Aan de zuidoostkant van de Ardennen blijft het zwaarbewolkt met nevel of mist. De minima liggen tussen lokaal -2 en +1 graad in de Ardennen en tussen 2 en 5 graden elders in het land. De wind blijft matig uit zuid tot zuidoost.


10°     Matige wind

Weersverwachting voor morgen woensdag


Woensdag blijft het zo goed als overal droog en begint de dag op de meeste plaatsen met opklaringen en wolkenvelden. In de loop van de dag komt er geleidelijk meer bewolking vanaf het westen en is wat licht gedruppel richting kust niet geheel uitgesloten In de Ardennen is het eerst grijs met nevel, mist en laaghangende bewolking, later zou het wolkendek geleidelijk wat openbreken. De maxima schommelen tussen 5 graden op de Ardense hoogten en 10 graden in Vlaanderen. Er waait een overwegend matige zuidelijke wind. In Belgisch Lotharingen is de wind zwak.Woensdagavond en in de nacht naar donderdag wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt en blijft het op wat lokaal licht gedruppel in Vlaanderen na droog. In de Ardennen worden de opklaringen mogelijk eerst breder, later vormt er zich nevel of mist. De minima liggen tussen lokaal -2 graden in de Ardennen en 7 graden aan zee. De matige zuidelijke wind neemt in kracht af en wordt zwak.


10°   Zwakke wind

Vooruitzichten voor donderdag


Donderdag wordt het, na het optrekken van het ochtendgrijs, gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt met een kleine kans op lichte regen, vooral over het noordwesten. Er komen later op de dag bredere opklaringen voor, maar vooral dan in de zuidelijke landshelft. In de Hoge Venen kan de mist of lage bewolking hardnekkig zijn. De maxima schommelen tussen 5 graden op de Hoge Venen en 10 of 11 graden elders. Er staat een zwakke veranderlijke wind, die meestal uit een zuidelijke richting waait.


    Zwakke wind

Vooruitzichten voor vrijdag tot dinsdag


Vrijdag wordt het zwaarbewolkt en tijdelijk betrokken met vooral in het centrum en oosten wat regen. In de namiddag wordt het op de meeste plaatsen droog, maar in de Ardennen kan er wel nog steeds wat lichte regen of motregen vallen. Er komen soms enkele opklaringen voor, maar de bewolking lijkt toch meestal te overheersen. De maxima liggen tussen 5 en 8 graden bij een zwakke noordoostenwind.

Zaterdag blijft het rustig en meestal droog met ochtendnevel en -mist, en brede opklaringen overdag, al lijkt de lage bewolking pas goed te verdwijnen tegen de middag. In het westen blijft de bewolking wellicht het langst aanwezig. De maxima schommelen rond 8 graden in het centrum van het land met een meestal zwakke noordoostenwind.

Zondag wordt het rustig en droog, maar komen er toch vrij veel wolkenvelden voor. Af en toe is er ruimte voor wat zon. De maxima liggen rond 6 graden in het centrum. Er staat weinig wind. 

Maandag draait de wind naar een westelijke richting en neemt de kans op neerslag iets toe. Wellicht blijft het op vele plaatsen echter droog. De maxima liggen rond 5 graden. 

Dinsdag blijft nog erg onzeker. Een aantal berekeningen laten een regenzone overtrekken, maar een groot deel houdt het ook gewoon droog. De maxima schommelen tussen 4 en 7 graden.