12° 19°   Zwakke wind

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Deze namiddag wisselen zon en wolkenvelden elkaar af. Het blijft meestal droog, al kan er in de streken nabij de Franse grens mogelijk een lokale bui vallen. De maxima liggen tussen 14 graden in de Hoge Venen en 20 graden in het westen, bij een zwakke tot matige noorden- tot noordoostenwind.

Vanavond klaart het in de meeste streken uit en wordt het opnieuw rustig en lichtbewolkt. In Hoog-België verwachten we lage wolkenvelden en kan er lokaal wat nevel of mist ontstaan. De minima dalen naar waarden tussen 1 graad in sommige Ardense valleien en zo'n 8 graden in Vlaanderen. Aan zee en in Belgisch Lotharingen liggen de minima iets hoger; rond 10 graden. De wind waait meestal zwak en soms matig uit noord tot noordoost.


19°     Zwakke wind

Weersverwachting voor morgen dinsdag


Dinsdag wordt het, na het optrekken van het ochtendgrijs, droog en vrij zonnig. Ten zuiden van Samber en Maas verwachten we meer wolkenvelden. De maxima klimmen van 14 graden op het Ardense plateau tot 19 graden in het centrum en een lokale 20 graden in het westen van het land. De wind waait meestal zwak uit het noordoosten.


Dinsdagavond en -nacht wordt het lichtbewolkt in het het centrum en het westen. Op het Ardense reliëf verwachten we meer wolken. Lokaal kan er opnieuw wat nevel of mist gevormd worden. De minima liggen tussen 1 en 5 graden in de Ardennen en 8 tot 10 graden elders. Er staat een zwakke wind uit veranderlijke of noordelijke richtingen.


19°     Zwakke wind

Vooruitzichten voor woensdag


Woensdag blijft het droog en overwegend zonnig met soms enkele hoge wolkensluiers. De maxima liggen tussen 15 en 19 à 20 graden bij een zwakke tot soms matige wind uit het zuiden tot zuidwesten.


10° 19°     Matige wind

Vooruitzichten voor donderdag tot maandag


Donderdag neemt de bewolking vanaf de kust toe. Uit de bewolking kan er soms wat gedrup vallen, maar het is ook vaak droog. In de namiddag wordt het in de meeste streken zwaarbewolkt, maar in het uiterste zuiden zijn er tot de late namiddag nog opklaringen alvorens het er ook bewolkt wordt. Maxima van 14 tot 19 graden bij een meestal matige wind die ruimt van het zuidwesten naar westen. Aan zee waait de wind soms vrij krachtig.

Vrijdag blijft het vaak bewolkt met soms enkele opklaringen maar ook kans op lokaal wat regen of een bui. De maxima schommelen tussen 15 en 20 graden bij een matige zuidwestenwind.

Zaterdag zou het waarschijnlijk overal droog blijven met een wisselende bewolking. De maxima liggen nog steeds tussen 15 en 20 graden.

Zondag neemt de kans op enkele buien vanuit het westen toe, maar dit is nog onzeker. In het centrum liggen de maxima rond een graad of 21.

Maandag zouden er vanuit het westen vaak wolkenvelden kunnen overtrekken met soms wat regen of een lokale bui. Maxima tot 18 of 19 graden bij een matige zuidwestenwind.