10°

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Deze namiddag wisselen wolkenvelden af met mooie opklaringen. In het oosten van het land kunnen er enkele buien vallen. Later is er ook elders kans op een paar buien, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De maxima liggen rond 5 graden in de Hoge Venen, rond 9 graden aan zee en rond 10 of 11 graden elders in Vlaanderen. De wind waait matig, en aan zee matig tot vrij krachtig, uit noordnoordoost tot noord.

Vanavond is er kans op enkele buien. Vannacht kunnen er vooral langs de kust nog enkele buitjes vallen, maar elders is het droog met brede opklaringen. Tegen de ochtend ontstaan er in Ardennen lage wolken en mist, die plaatselijk kan aanvriezen. De minima liggen tussen -2 en 0 graden in de gebieden ten zuiden van Samber en Maas, rond 5 graden aan zee en tussen 0 en 2 graden in de rest van Vlaanderen. Op veel plaatsen is er dus kans op wat lichte vorst aan de grond. De noordelijke wind waait vanavond nog matig, maar vannacht wordt hij op de meeste plaatsen zwak.


10°

Weersverwachting voor morgen maandag


Morgenochtend zijn er brede opklaringen en in het westen is het zelfs vrij zonnig. In de Ardennen start de dag grijs met mist en lage wolken. Later wisselen opklaringen af met wolkenvelden, waaruit een aantal voorjaarsbuien kunnen vallen. Op de Ardense hoogten is er wat smeltende sneeuw mogelijk. De maxima liggen tussen 4 graden in de Hoge Venen en 10 graden in het centrum. Aan zee klimt het kwik tot rond 9 graden. De wind waait 's ochtends zwak en daarna matig uit noord of noordnoordoost.

Tijdens de nacht van maandag op dinsdag wordt het droog en licht bewolkt tot helder. In de Ardennen kan opnieuw mist ontstaan, die lokaal kan aanvriezen. Op veel plaatsen gaat het licht vriezen, tussen -3 graden in Hoog-Belgiƫ en 0 graden in het centrum. Enkel in het westen blijft de temperatuur positief, met vlak aan zee minima rond +5 graden. De wind waait zwak tot matig en later meestal zwak uit noordelijke hoek.