Weersverwachting voor morgen maandag


Maandag wordt het wisselvallig en vrij koud met opklaringen en stapelwolken die ons buien brengen van regen, korrelhagel of (smeltende) sneeuw. Een donderslag is daarbij niet uitgesloten. In de loop van de namiddag wordt het droger en zonniger aan zee. De maxima liggen tussen 2 à 3 graden in de Hoge Venen en 7 of 8 graden in het centrum van het land bij een matige noordwestelijke wind.


Maandagavond en in de nacht van maandag op dinsdag wordt het overal droog en klaart het opnieuw grotendeels uit. Het gaat in de loop van de nacht vrijwel overal vriezen met minima van -4 tot -8 graden in de Ardennen en van 0 tot -4 graden elders in het land. De wind wordt zwak uit west tot noordwest en later veranderlijke richtingen.


-1°

Vooruitzichten voor dinsdag


Dinsdag begint droog met brede opklaringen en vrieskou in het binnenland. Overdag blijft het zonnig aan zee, maar ontwikkelen er zich in het binnenland stapelwolken die hier en daar kunnen uitgroeien tot een buitje. Op de Ardense hoogten kan de neerslag nog winters zijn. De maxima liggen tussen 4 graden in de Hoge Venen en 9 of lokaal 10 graden in het westen. De wind is overwegend zwak uit veranderlijke tot noordelijke richtingen.