10°

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Vanmiddag blijft betrokken met vaak lichte regen, maar soms ook intensere regen en sporadisch korte droge periodes. De maxima liggen tussen 7 graden in de Hoge Venen en 9 of 10 graden elders. De wind is meestal matig uit het westen, aan zee soms vrij krachtig uit het noordwesten. Er zijn rukwinden tot 60 km/u mogelijk.

Vanavond en vannacht regent het vaak licht, soms ook matig, vooral over het oosten en zuidoosten. Tegen de ochtend wordt het over het westen en noordwesten droog. De minima liggen tussen 3 graden in de Hoge Venen, 5 graden in het centrum en tot 7 graden aan zee. De wind waait matig, aan zee vrij krachtig en draait van het westen naar het noorden.


Weersverwachting voor morgen zondag


Morgen zondag wordt het op vele plaatsen meestal zwaarbewolkt tot betrokken met naar het zuiden wegtrekkende (lichte) regen. In het noordwesten kunnen er vooral vanaf de middag opklaringen voorkomen, maar elders lijkt de lage bewolking het grootste deel van de dag hardnekkig. Vooral ten zuiden van Samber en Maas valt er nog soms lichte regen in de namiddag. De maxima liggen tussen 5 en 9 graden. De wind waait matig uit het noorden tot noordoosten, aan zee vrij krachtig.

Tijdens de nacht van zondag op maandag trekt de lage bewolking weg naar Frankrijk en klaart het overal uit. Het kwik zakt daardoor gemakkelijk naar minimale waarden van 0 tot +2 graden, ten zuiden van Samber en Maas tussen 0 en -2 graden. De wind blijft meestal matig uit het noordoosten.