-1°

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Deze namiddag wordt het overal meestal zwaarbewolkt weer. Vanaf het westen trekt een neerslagzone ons land in en neemt de wind verder toe. In de late namiddag of avond bereikt de neerslag het oosten van het land. In de Hoge Ardennen valt de eerste neerslag als sneeuw of smeltende sneeuw, waardoor het daar opletten is voor gladde wegen. Geleidelijk zal ook in het reliëf de neerslag overgaan in regen. Elders gaat het om regen. Het wordt zachter met deze namiddag temperaturen veelal tussen 1 graad in de Hoge Venen en 7 graden in het noorden. De temperatuur loopt in de avond en nacht nog wat verder op. Er staat een matige tot meestal vrij krachtige wind uit het zuidzuidwesten. Rukwinden tot 60 km/u zijn mogelijk.

Vanavond trekt de regen, of in de Hoge Ardennen tijdelijk nog natte sneeuw gemengd met regen, verder oostwaarts en wordt het in de meeste streken overwegend droog maar betrokken. In het zuiden van het land is er deze nacht nog kans op wat regen. Tegen de ochtend zouden er lokaal enkele opklaringen kunnen verschijnen. In het reliëf blijven veel lage wolkenvelden hangen. De minima liggen tussen 1 en 6 graden en worden 's avonds bereikt. De wind waait meestal vrij krachtig uit het zuidwesten, met rukwinden tussen 50 en 60 km/u.


12°

Weersverwachting voor morgen zaterdag


Zaterdagochtend is het op een lokaal spatje lichte regen na droog en wisselend tot meestal zwaarbewolkt weer. In de Ardennen blijft het betrokken met lage wolkenvelden. Rond de middag bereikt een neerslagzone ons land in het westen en gaat het regenen of vallen er buien. De maxima worden in de voormiddag bereikt en liggen tussen 6 graden in de Hoge Venen en 12 of lokaal 13 graden in het noordoosten. Namiddag wordt het geleidelijk wisselend bewolkt met soms brede opklaringen en lokale buien. De wind waait eerst meestal vrij krachtig of krachtig uit het zuiden. Tijdens de passage van de neerslagzone neemt de wind toe tot krachtig of aan zee tijdelijk zeer krachtig en draait naar het westzuidwesten. Rukwinden tot 80 of 90 km/u, of lokaal wat meer, zijn mogelijk.

Zaterdagavond en -nacht verschijnen er plaatselijk brede opklaringen. Het wordt overwegend droog, maar vooral in het noordwesten en uiterste zuiden van het land is er nog kans op een buitje. Op het eind van de nacht neemt de bewolking toe en wordt het meestal half- tot zwaarbewolkt. De minima schommelen tussen 0 graden in de Ardennen en 5 graden aan zee. Het blijft stevig waaien, met een meestal vrij krachtige tot aan zee krachtige wind uit het zuidwesten. Er kunnen rukwinden optreden rond 50 of 60 km/u.