11°

Weersverwachting voor morgen woensdag


Morgen krijgen we weer geregeld voorjaarsbuien, die soms pittig kunnen zijn. Tussendoor laat de zon zich regelmatig zien. Het blijft fris met maxima tussen 4 graden in de Hoge Venen en 9 of 11 graden in Vlaanderen. De wind waait matig en aan zee soms vrij krachtig uit het noordwesten.


Woensdagnacht zijn er eerst nog enkele buien maar later wordt het op de meeste plaatsen droog en worden de opklaringen breed. In de oostkantons blijft het vaak bewolkt met soms nevel of wat mist. Het koelt flink af met minima rond het vriespunt in de Hoge Venen en 6 graden aan zee. Hier en daar is er kans op lichte grondvorst in het binnenland. De wind waait zwak, aan zee en over het reliƫf soms matig, uit noordwest tot noord.


11°

Vooruitzichten voor donderdag


Donderdagochtend is het op veel plaatsen vrij zonnig. In de Ardennen daarentegen is het grijs met veel lage bewolking. Er verschijnen snel meer wolkenvelden, waaruit lokaal een buitje kan vallen. De maxima liggen tussen 6 en 9 graden in de gebieden ten zuiden van Samber en Maas, en tussen 9 en 11 graden elders. De wind waait matig uit noordelijke richtingen, krimpend naar het noordwesten en afnemend naar zwak tot matig op het einde van de namiddag.