10°

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Deze namiddag wordt het gedeeltelijk bewolkt of bij momenten zwaarbewolkt. Er is kans op een plaatselijk buitje. De maxima liggen rond 6 graden in de Hoge Venen en plaatselijk 11 graden in Vlaanderen. De wind waait eerst nog matig uit het westnoordwesten, maar zwakt geleidelijk af op het einde van de dag.

Vanavond en vannacht wordt het, na een laatst buitje, droog en verbreden de opklaringen. Er blijven wel nog enkele wolkenvelden hangen. Lokaal kan er een (aanvriezende) mistbank gevormd worden. De wind waait zwak uit veranderlijke richtingen. Waar de opklaringen het breedst zijn, kan het lichtjes vriezen. De minima schommelen tussen -1 en +4 graden.


13°

Weersverwachting voor morgen zaterdag


Zaterdag wordt het droog en hangen er nog steeds wolkenvelden, die vanuit het zuiden over ons land trekken. De wolkenvelden wisselen af met opklaringen. Het wordt tot 9 graden in de Hoge Ardennen en 15 graden in het westen. De wind waait zwak tot lokaal matig uit het zuiden tot zuidoosten.

In de nacht naar zondag klaart het overal op. De wind waait zwak tot matig uit het oostzuidoosten en de minima schommelen tussen 2 en 5 graden.