17° 23°

Weersverwachting voor morgen zondag


Zondagochtend kunnen er er al buien vallen in het westen van het land alsook in de gebieden nabij de Franse grens. In de loop van de dag wordt het onstabiel en kunnen er zich overal buien ontwikkelen die opnieuw vrij intens kunnen zijn en gepaard kunnen gaan met onweer. Men moet dan rekening houden met 10 à 20 l/m² op korte tijd. De maxima liggen tussen 18 en 24 graden. De wind waait zwak tot matig uit zuidelijke en tegen de avond eerder uit veranderlijke richtingen.


In de nacht van zondag op maandag neemt de buienactiviteit over het algemeen af. Aan zee en in het westen moet men echter rekening houden met (onweerachtige) buien die vanaf zee het land kunnen binnendringen. De minima liggen rond 16 graden in het centrum. De wind waait overwegend zwak tot matig uit zuidelijke richtingen. Aan zee kan de wind gaan draaien naar noordwest.


16° 22°

Vooruitzichten voor maandag


Maandag is het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt met reeds in de voormiddag kans op (onweers)buien. In de namiddag worden de buien intens en zijn ze plaatselijk vergezeld van onweer en hagel. Tijdens de buien kunnen ook windstoten voorkomen. De maxima schommelen tussen 19 en 23 graden. De wind is zwak tot matig uit zuidwest tot west.