18° 17°   Matige wind

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht


Deze namiddag verwachten we over het oosten regen en buien die soms stevig en zelfs onweerachtig kunnen zijn. Naar het westen toe verschijnen er opklaringen, maar enkele buien zijn er ook nog mogelijk. Rond de middag schommelen de temperaturen tussen 15 en 19 graden, daarna wordt het minder zacht maar over het westen klimt het kwik nog hoger door de opklaringen. De naar het westen tot noordwesten ruimende wind is matig tot vrij krachtig en aan zee soms krachtig. Rukwinden tot 50 à 60 km/u zijn mogelijk.

Vanavond en vannacht blijft het overwegend droog met breder wordende opklaringen. In de loop van de nacht kunnen er in de Ardennen nevel, enkele mistbanken of lage wolken ontstaan. De minima schommelen tussen 4 en 9 graden in Hoog-België, tussen 9 en 12 graden in de meeste streken en 13 graden aan zee. De matige westen- tot noordwestenwind krimpt stilaan naar het zuidwesten. Ten zuiden van Samber en Maas is de wind soms zwak.


12° 18°     Matige wind

Weersverwachting voor morgen woensdag


Woensdag is het eerst zonnig met in de Ardennen wel kans op lokaal ochtendgrijs. In de loop van de dag verschijnen er stapelwolken en ook hoge sluierwolken. Het blijft droog met maxima van 14 graden in de Hoge Ardennen tot 18 graden in Laag- en Midden-België. Er waait een matige en aan zee eerder een vrij krachtige wind uit west tot zuidwest.


Woensdagnacht blijft het overwegend droog met wolken en opklaringen. De minima liggen tussen 6 graden in de Hoge Venen en 14 graden aan de kust. De wind waait zwak tot matig uit west tot zuidwest. Aan zee is de wind nog matig tot vrij krachtig.


12° 18°   Matige wind

Vooruitzichten voor donderdag


Donderdag verwachten we vrij veel wolken, maar de kans op een paar lokale buitjes is eerder klein. De maxima schommelen tussen 13 graden in de Hoge Venen en lokaal 18 graden in Laag- en Midden-België. Er waait een zwakke tot matige wind uit west tot zuidwest.


10° 19°   Zwakke wind

Vooruitzichten voor vrijdag tot dinsdag


Na het eventuele ochtendgrijs wisselen vrijdag opklaringen en wolken elkaar af (in de loop van de dag gaat het vooral om hogere wolkenvelden). We halen maxima van 15 tot 19 graden bij een zwakke en aan zee een matige wind uit zuid tot zuidwest.

Tijdens het weekend wordt het zonnig en warm voor de tijd van het jaar met in de meeste streken maxima rond 23 graden. De zuiden- tot zuidwestenwind is zwak of matig.

Maandag neemt de bewolking stilaan toe, maar blijft het droog. In vele streken klimt het kwik nog tot boven 20 graden.

Dinsdag vergroot de kans op neerslag bij maxima van 18 tot 20 graden.